31 maart 2009Australiërs doden duizenden giftige padden tijdens feest

Australiërs doden duizenden giftige padden tijdens feest
Duizenden giftige padden zijn het voorbije weekend in Australië gedood tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het noorden van Queensland vierde 'Toad Day Out', een dag waarop de giftige padden massaal gevangen en gedood worden. De lichamen worden gebruikt als meststof voor de boeren die al jaren geteisterd worden door de padden.
Feest
Honderden deelnemers stroomden samen met worsten en koude drankjes, terwijl ze prijzen konden winnen bij het wegen van de padden. "Het was geweldig om het gezicht van de kinderen te zien als we de padden wogen en euthanaseerden", zegt Vern Veitch, een raadsman van Townsville. "Ze leefden helemaal op in het gebeuren."
Kevers
Ironisch genoeg hebben de Australiërs de plaag zelf veroorzaakt. De padden werden in 1935 meegenomen uit Zuid-Amerika om kevers op plantages op te eten. De padden bleken echter niet hoog genoeg te kunnen springen om de kevers te vangen. Hun aantal nam echter snel toe en zo werden de padden zelf een pest die veel inlandse soorten bedreigen. Ze verspreiden ziektes en produceren gif waarmee ze jagers doden. Zelfs kleine reptielen en vogels zijn niet veilig voor de padden.
Halve kilo
Vrouwelijke padden kunnen tot 20.000 eitjes produceren. De deelnemers van het evenement vermoeden dat ze door het doden van enkele duizenden padden eigenlijk miljoenen exemplaren wegwerken. De padden werden eerst in kooien geplaatst waar ze gecontroleerd werden om te vermijden dat ook onschadelijke exemplaren zouden worden gedood. De zwaarste pad woog een halve kilo.

CLASSIC ALBUMS: Pink Floyd-canvas 02-04-09Pink Floyds 'The Dark Side of the Moon', beste muziekliefhebbers, was een plaat die veertien jaar(14 jaar!!!) lang onafgebroken in Billboards top 200 stond.
Donderdag op Canvas, 23.40u een Britse documantaire (2001) over platen die als mijlpalen in de popgeschiedenis worden beschouwd. Een aanrader dus.

30 maart 2009

onzin dus


Vrijdag weet Madonna of ze mensje mag adopteren

Hier zijn ze, de snelle kerels voor 2009 !!


LCR Honda welcome Playboy onboard
Randy de Puniet’s LCR Honda RC212V machineStraatfotografe Helen Levitt overleden

De Amerikaanse fotografe Helen Levitt, bekend van haar straatfotografie, is zondag op 95-jarige leeftijd overleden in haar woning in Manhattan. Ze stierf in haar slaap, zo heeft haar broer maandag aan de New York Times gemeld.
Levitt maakte in de jaren '40 foto's van het leven in de straten van New York. Dit werk zette de toon voor een nieuwe documentaire stijl van Amerikaanse fotografie. Haar foto's waren volgens velen visuele gedichten waarin vorm, kleur en beweging een grote rol spelen.

Ze werkte vooral in de armere buurten van New York omdat het leven op straat er visueel interessanter was. Haar opnamen zijn beelden van dagelijkse momenten: spelende kinderen, pratende ouderen, voorbijgangers. Ondanks de alledaagsheid van de taferelen zitten de foto's vol drama, humor en gratie.

New York, circa 1940, © Helen Levitt. Courtesy Laurence Miller Gallery and powerHouse Books.

Politiek

Koekelberg mag blijven dankzij positieve evaluatie
Politietop hekelt straffeloosheid in België
Karel De Gucht en Mireille niet vervolgd

Belgen bij de gelukkigste in Europa
http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/794550/2009/03/25/Belgen-bij-de-gelukkigste-in-Europa.dhtml

29 maart 2009

FRESHWATER-Gobies

AQUARIUM FISH - Gobies
http://www.jjphoto.dk/fish_archive/ab_perch4.htm
AQUARIUMFISH - Egglaying Toothcarp (Killifish)
http://www.jjphoto.dk/fish_archive/tand2.htm
FRESHWATER AQUARIUMFISH - Pufferfish
http://www.jjphoto.dk/fish_archive/div4.htm

Ravel smokkelde mogelijk vrouwennaam in zijn muziek

Niet alleen Pink Floyd smokkelt verborgen boodschappen in muziek. Volgens een bericht van de Britse openbare omroep zou ook de Franse componist Maurice Ravel zich zo hebben laten gaan.

Misia Sert
Doorheen het werk van Ravel - in het bijzonder in "La Valse" - komt dikwijls een sequentie van drie noten voor en die slaan op een fameuze populaire Parisienne, aldus de BBC op gezag van Ravel-deskundige David Lamaze. Het gaat om de noten E, B en A ofwel mi, si en la waardoor de kenner uitkomt bij Misia Sert, een goede vriendin van de componist. De vrouw was goed gekend in kunstmiddens en komt ook voor op doeken van Renoir en Toulouse-Lautrec.

Ongehuwd
Ravel, wiens leven achter een nevel was gehuld, was nooit getrouwd, terwijl Misia Sert drie keer eeuwige trouw heeft gezworen. Nog volgens de BBC heeft de man enkele werken gecomponeerd terwijl hij verbleef op een boot die eigendom was van Misia Sert en haar tweede man.

27 maart 2009

Nakweek Carinotetraodon travancoricusZoals beloofd hier de eerste foto's van de nakweek. Om een idee te geven van de grootte van het visje: op de derde foto zie je een wit bolletje, dit is een onuitgekomen Artemia.


Zephyr

26 maart 2009

Kawasaki neemt toch deel aan WK MotoGP


De Japanse groep Kawasaki Heavy Industries (KHI) zal toch een motor inzetten in het WK snelheid voor motoren. De Italiaan Marco Melandri zal de kleuren van het team verdedigen in de MotoGP, de koningsklasse.

In januari had Kawasaki nog aangekondigd dat het zich terugtrok uit het WK om de kosten te drukken in deze tijden van economische crisis. Volgens een verantwoordelijke van de groep besteedde Kawasaki elk jaar ongeveer vier miljard yen (32 miljoen euro) aan het kampioenschap.

Update:
Met het tekenen van het contract met Hayate is zijn tweejarige overeenkomst met het oude Kawasaki team komen te vervallen. Hij heeft bevestigd dat hij zal starten op de Ninja ZX-RR zonder dat er in de loop van het seizoen verdere ontwikkelingen zullen zijn vanuit de Kawasaki fabriek.
"Het contract met Kawasaki is ontbonden en ja, ik heb financieel best veel ingeleverd maar het belangrijkste was dat ik op zoek wilde naar zekerheid," zei de Italiaan iets meer dan een week na zijn eerste test met de Hayate in Qatar.
"Ik heb niets te verliezen, een maand geleden was ik op een haar na werkeloos en nu ben ik onderdeel van een team dat puur en alleen voor mij zal werken, dat geeft mij veel motivatie en daarnaast wil ik graag bewijzen dat de keuze van Kawasaki om hun steun aan het team als fabriek stop te zetten, niet de juiste is."

link: http://www.racesport.nl/nieuwsbericht.php?id=1895725 maart 2009

Springende spinnen en tsjirpende kikkers ontdekt

Biologen hebben in Papoea-Nieuw-Guinea in Zuidoost-Azië meer dan 50 nieuwe diersoorten ontdekt. Tijdens een vier weken durende expeditie in het hoogland troffen ze springende spinnen, tsjirpende kikkers en sierlijk gestreepte gekko's aan. Dat deelde de Amerikaanse natuurbeschermingsorganisatie Conservation International (CI) mee.
Nieuwe diersoorten
Van de in totaal 600 geregistreerde diersoorten zijn volgens de organisatie 50 spinnen, drie kikkers, een gekko en twee plantensoorten volledig nieuw voor de wetenschappers. "Het Kaijende-hoogland en zijn valleien vormen een wildernis die nauwelijks geëxploreerd is", aldus expeditieleider Steve Richards. De dichte wouden spelen bij de klimaatbescherming een onontbeerlijke rol, omdat ze grote hoeveelheden van het broeikasgas koolstofdioxide opslaan.

Kat Von D A 24 Hour Guinness World Tattoo Record


Katherine von Drachenberg, beter bekend onder haar artiestennaam Kat Von D.Photoshop demoTags: , , , ,

23 maart 2009


ongewone missverkiezingen


Verkiezing 'Miss Straling' moet kernenergie promoten


Miss Landmijn Hoegenaamd niet om te lachen, deze verkiezing van Miss Landmijn. Elk jaar wordt in Angola de fraaiste overleefster van dat venijnig wapentuig verkozen. Sinds het overlijden van prinses Diana is er geen betere manier om de problematiek rond landmijnen wereldkundig te maken.

21 maart 2009

De Moraalridders van België

Baas NMBS steekt stiekem sigaretje op: 750 euro boete
Jannie Haek, grote baas van de NMBS, werd betrapt op roken in zijn bureau. De boete van 750 euro werd aanvankelijk betaald door zijn werkgever, maar Haek heeft die centen snel terugbetaald. Haek belooft het rookverbod in zijn bureau voortaan te respecteren.

Beaucourt rijdt 174 kilometer per uur en is rijbewijs kwijt
Dokter Luc Beaucourt is zijn rijbewijs kwijt. De man die jarenlang ten strijde trok tegen weekendongevallen werd woensdagochtend op de E34 geflitst aan 174 kilometer per uur.
In de nacht van dinsdag op woensdag merkte een politiepatrouille een
BMW op die aan hoge snelheid de oprit in Vosselaar nam en richting Antwerpen reed. De agenten zetten daarop de achtervolging in en maanden de hardrijder aan tot stoppen. In Lille bleek het te gaan om spoedarts Luc Beaucourt (60).
"Schaam me diep"
"Ik schaam me diep, maar ik kan de klok niet terugdraaien. Ik was me er niet van bewust dat ik zo snel reed", aldus Beaucourt. Hij keerde net terug van een bespreking over een benefiet voor Myanmar, en moest 's morgens vroeg op. "Het was pikdonker en er was weinig verkeer. Eigenlijk heb ik alleen mezelf in gevaar gebracht."
Moraalridder
Op 18 februari hield Beaucourt een laatste keer zijn voordracht over weekendongevallen. Hij trok er jarenlang mee door ons land. "Er zullen mensen zijn die het plezierig vinden dat ze dé moraalridder te pakken hebben. Dat is de tol die ik al zeker moet betalen", zucht Beaucourt.

Mijn hersenen niet beschikbaar!23-03-2009 / 28-03-2009

aandacht-l'attention-attention-Aufmerksamkeit-внимание-atención-attenzione!!!!vanaf 23-03-2009 tot 28-03-2009 zijn:
(wegens werken)

mijn hersenen niet beschikbaar!
my brain not available!
Gehirn nicht vorhanden!
cerveau non disponible !
не имеющийся мозг!
¡cerebro no disponible!
cérebro nao disponível!

Film & Fotografie 4 dvd's

The Impassioned Eye - Henri Cartier-Bresson
The Impassioned Eye is een portret van legende Henri Cartier-Bresson, in zijn tijd een grootheid en wordt nu beschouwd als de grootvader van het huidige fotojournalisme.
72 minuten
regie: Heinz Bütler
Riviera Cocktail - Edward Quinn
Het werk van fotograaf Edward Quinn staat centraal in Riviera Cocktail, waarin een portret wordt geschetst van het glamoureuze leven aan de Franse Rivièra in de jaren vijftig.
97 minuten
regie: Heinz Bütler
Manufactured Landscapes - Edward Burtynsky
De documentaire Manufactured Landscapes volgt fotograaf Edward Burtynsky op zijn reis naar China, waar hij foto’s maakt van ‘manufactured landscapes’, landschappen die aangetast zijn door vervuiling. Zijn foto’s strelen het oog en roepen tegelijkertijd vragen op over onze eigen verantwoordelijkheid.
86 minuten
regie: Jennifer Baichwal
Life through a lens - Annie Leibovitz
Life through a Lens biedt een interessante kijk op het leven en werk van de wereldberoemde fotografe Annie Leibovitz, gezien door de ogen van haar zuster, filmregisseuse Barbara Leibovitz.
80 minuten
regie: Barbara Leibovitz
Engels gesproken
Ondertiteling in Nederlands en Frans

20 maart 2009

Al opgemerkt dat iedereen die trager rijdt dan jijzelf een idioot is en iedereen die harder rijdt een gevaarlijke gek?
George Carlin

Dit is thuiskomen !

A ZEPHYR can be a car by Mercury, a motorcycle by Kawasaki, or one of many other things. By definition a Zephyr is a warm westerly wind.


Zephyr is de naam voor een heersende warme en zachte westelijke bries op het moment van de zomerzonnewende in het Noordelijk halfrond. De naam is afgeleid van Zephyros en was de Griekse god van de westen wind, die werd beschouwd als de vriendelijke wind, vooral in vergelijking met de koudere noorden wind, Boreas. De Griekse mythologie kent vier winden: Boreas, de North Wind; Favonius, de Zuid-Wind; Eurus, de East Wind en Zephyr, de West Wind. Zephyros was de vriendelijkste van de vier broers. Zoals alle winden, hij was de zoon van de dageraad en zijn vader was Astreus. De Westen Wind kwam in het voorjaar. Hij smolt de sneeuw. Hij bracht warme regen. En het water van de smeltende sneeuw en de warme regen zonk naar de Aarde en deed bloemen en bomen en alle gewassen groeien die voedsel waren voor de mensheid.