30 mei 2009

Weredstatistieken in real-time


28 mei 2009

Britse studente die foto's kloont is websensatie






















Natalie Dybisz heeft zich in een mum van tijd tot een van de sensaties van het internet ontpot. De 22-jarige Britse studente fotografeert zichzelf en photoshopt verschillende foto's tot één. Het begon als hobby maar dat werd al snel zo succesvol dat ze nu hoopt er haar beroep van te kunnen maken. Natalie kreeg het idee om zo te werk te gaan omdat ze geen vriendinnen vond die als model wilden poseren. 'Dan doe ik het maar telkens zelf', moet Natalie gedacht hebben. Op de foto's die ze online postte werd het voorbije half jaar al 4,4 miljoen keer geklikt. "Het voelt aan alsof ik een actrice ben in elk van mijn fotomontages."

26 mei 2009

Kawasaki 750 Zephyr 750 1991 -> 1995 ZR750C


DROMEN









Kawasaki ZEPHYR 750 1991 -> 1995-ZR750C!!

Nu de werkelijkheid !!
Een klein olielekje(*) moeten opsporen..........en de "dader" gevonden !!! Een gescheurde bout.
(*) Bij bepaalde merken hoort dat bij het concept, een olielekje, niet dus bij mijn motor!
(Neen ik noem geen merken)
Voor de kenners (Tom Vleminckx, ): bout nr: 92066B en rubberafdekring nr: 92055, moeten vervangen worden. Zie hiervoor in de 'Part Diagrams'. (onmisbare info map).
Bestelling uitgevoerd, deze week nog beschikbaar.
(Zie foto)

Nu we toch bezig zijn dan maar een klein onderhoud ingelast:

-De 'Nieuwere' wielvelgen worden nu voorzien van de nieuwe banden die op de 'oudere' velgen lagen (deze velgen zijn nu te koop met nog goede (75%) banden op).

-Ketting en beide tandwielen worden nu ook aan een grondige inspectie onderworpren. En indien ik het nodig acht worden deze vervangen.

-De vorkolie in de voorvorkken zal afgetapt worden en ook vervangen worden door nieuwe. OLIE OPVANGBAK gebruiken! VORKOLIE SAE10W-20.

-Battery nazien.

-Luchtfilter uitblazen (vervangen waarschijnlijk)

-Oliepeil terug nazien en zonodig bijvullen.
LINK: Doe-het-zelf-tip: oliewissel.
-Nieuwe Bougie's plaatsen:
ZEPHYR 750
1991 -> 1995
ZR750C
DR8EVX






NGK_2008_2009 cataloog.

LINKS:














Wielen zijn verwijderd voor de bandenwissel
LINKS:

23 mei 2009

Gibernau mikt op terugkeer in Barcelona


Sete Gibernau hoopt weer op tijd fit te kunnen zijn voor de Grote Prijs van Catalonië. Zo heeft de Spanjaard laten weten. Gibernau brak vorig weekend zijn sleutelbeen bij een crash tijdens de trainingen op het circuit van Le Mans.

Gibernau werd afgelopen maandag geopereerd en volgens de doktoren zal de rijder van Onde 2000 over vier weken weer helemaal de oude zijn. Dit betekent wel dat Gibernau de race op Mugello aan zich voorbij moet laten gaan. "De operatie is erg goed verlopen", zei Gibernau tegen de officiële MotoGP-website. "Mijn sleutelbeen is nu weer prima. De doktoren hebben ook gezien dat het deel van de sleutelbeen dat ik eerder had gebroken, perfect is geheeld. Op de plek van de nieuwe breuk zijn een plaat en schroeven aangebracht. Het is nu een kwestie van rusten en revalideren."

"Ik zou graag in Italië alweer van de partij zijn, maar die race komt waarschijnlijk iets te vroeg. Ik mik op een terugkeer in Barcelona", besloot Gibernau.

20 mei 2009

Erotic Visions van Manfred Baumann


Manfred Baumann heeft al sterren als John Malkovich, Bruce Willis en Juliette Lewis geportretteerd, maar de Oostenrijkse fotograaf bewijst met zijn nieuwste boek 'Erotic Visions' ook een meester in naaktfotografie te zijn. Baumann liet zich voor het boek inspireren door zijn grootvader, die tijdens WO II als oorlogscorrespondent werkte. Als weinig anderen verstaat Baumann de kunst om de mooiste vrouwen erotisch in beeld te brengen, hun uitstraling en knappe looks te onderstrepen en zo een verhaal te vertellen. Het boek telt 160 pagina's.
Meer foto's vind je op de site van Baumann.

Gifkikkers

Fotografie: Willy.









19 mei 2009

Olifantje heet Kai-Mook


De baby-olifant die zondagmorgen in de Antwerpse Zoo geboren werd, heet Kai-Mook, wat parel betekent. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Antwerpse Zoo.






17 mei 2009

Lorenzo pakt tweede zege van het seizoen in Le Mans

Jorge Lorenzo heeft de Grand Prix op Le Mans weten te winnen. De Spanjaard leidde vanaf de eerste ronde en reed onbedreigd naar de zege. Marco Melandri eindigde op een sensationele tweede plaats voor Hayata Racing, terwijl Dani Pedrosa in de laatste ronde de derde plek afsnoepte van teamgenoot Andrea Dovizioso. Valentino Rossi kende een dramatische race die hij buiten de punten als zestiende finishte.

Valentino Rossi rides a Yamaha R1 in Paris



MotoGP 2009 GRAND PRIX DE FRANCE
Valentino Rossi rides a Yamaha R1 in Paris

Kawasaki welcomes Marco Melandri





Kawasaki welcomes Marco Melandri

Olifant Phyo Phyo bevallen van wijfje

http://www.baby-olifant.be/

16 mei 2009

MOTO GP Le Mans

BBC 2: Live MotoGP 13.30 - 17 mei 2009
Andrea Dovizioso in action in Le Mans Dani Pedrosa in action in Le Mans

20.000 mensen volgen geboorte baby-olifant live op internet

In de zoo van Antwerpen is iedereen sinds gisterenmiddag in opperste staat van paraatheid: na een dracht van 22 maanden is de bevalling van olifant Phyo Phyo ingezet. Vanmorgen begon ze veel slijm te verliezen, maar de slijmprop zelf is nog niet gepasseerd.
Naar schatting 20.000 kijkers volgen de bevalling momenteel live op internet. Ook op het Mechelseplein staat een groot scherm waarop dezelfde beelden te zien zijn. Het is de eerste keer dat een baby-olifantje geboren wordt in de zoo van Antwerpen.

Eerste perswee
Phyo Phyo had gisteren rond 18.30 uur haar eerste perswee, nadat de progesteronwaarde in haar bloed naar bijna nul was gezakt. Dat betekent dat de geboorte van baby 'K' binnen de 48 uur zal plaatsvinden.
"Het eerste deel van de nacht was ze onrustig, maar daarna werd ze weer wat kalmer. Ze heeft wel moeite om recht te blijven staan", zegt woordvoerster Ilse Segers. Phyo Phyo wordt nauwlettend in het oog gehouden. Dokters hebben vanmorgen nog een bloedstaal genomen, maar de resultaten daarvan zijn pas later op de dag bekend. (belga/svm)

Voor live 'actie': http://www.baby-olifant.be/
16/05/09 13u02
Op 16-5-09 voeren onze technici site-onderhoud uit van ongeveer
10:00 tot 14:00 PDT.

15 mei 2009

Welkom bij Goed Motorrijden

Hallo beste MotoMens !
Bij deze heten wij u hartelijk welkom in de wereld van Goed Motorrijden.
Zoals je wel zult weten is motorrijden waarlijk een fascinerende vrijetijdsbesteding - voor sommigen zelfs de Essentie van het Leven.
Er is namelijk niet alleen het rijden an sich, maar er is ook nog die hele brede motorcultuur daarrond !
Onze opzet is om jou te doen beseffen dat:
1) Goed Motorrijden zeker géén evidentie is en dus best wat extra oefening kan verdragen en
2) dat er van onze hobby nog veel méér te genieten valt als je over de nodige kennis ofte "fond" beschikt. "Motofond" dus, een vat vol kennis waaruit je kan putten tijdens de vele gezonde babbels die je met je motormaten zult voeren.
Volg onze cursussen en wordt een Goed Motorrijder !
Lees onze artikels en wordt een Slim Motorrijder !
Het ga je goed,
Het GM-team
LINK:
http://www.goedmotorrijden.be/

Mama-olifant Phyo Phyo is aan het bevallen

Eerste baby-olifant in België wordt dit weekend geboren:
De baby-olifant van de Zoo van Antwerpen wordt binnen de 48 uur geboren. Momenteel kan het grote publiek moeder Phy Phyo live volgen op www.baby-olifant.be en om 20.30 uur wordt er een groot scherm geplaatst op het Mechelseplein in Antwerpen.
Honderd kilo

De bevalling is definitief ingezet nadat de progesteronwaarde bij de zwangerschapshormoonspiegel van de olifant op nul kwam te staan. Het kleine olifantje zal ongeveer 100 kilogram wegen. De bevalling sleepte 22 maanden aan. Het zal de eerste keer zijn dat er een levend baby-olifantje in de Zoo van Antwerpen geboren wordt en daarmee is het ook meteen Belgische primeur.

Naam met 'k'
Alles werd in gereedheid gebracht om de nieuwe telg te ontvangen. Een dierenarts en een curator zijn in opperste staat van paraatheid. Negen camera's filmen de bevalling en de verzorgers geven commentaar bij wat de kijklustigen op het scherm zien. Het olifantje krijgt een naam beginnend met een 'k'. Bezoekers van de website gaven daarvoor al meer dan 8.000 suggesties. De verzorgers nemen uiteindelijk een beslissing over de naam. Voor mama Phyo Phyo is dit haar vierde jong.

Voorlopig is het olifantenverblijf niet toegankelijk voor bezoekers om de artsen niet te storen tijdens de bevalling. Na de geboorte worden de moeder en haar kind 48 afgeschermd om op adem te komen. (belga/gb)
15/05/09 20u09

14 mei 2009

Op 16-5-09 voeren onze technici site-onderhoud uit van ongeveer 10:00 tot 14:00 PDT.

Bayliss probeert Ducati GP9 uit op Mugello




Voormalig motorcoureur Troy Bayliss heeft dinsdag voor het eerst met de Ducati GP9 gereden, op het circuit van Mugello. Het was voor de Australiër alweer even geleden dat hij op een MotoGP-machine zat. De laatste keer was in 2006, toen hij meedeed aan de seizoensafsluiter in Valencia en deze ook nog wist te winnen.

Elk gezin krijgt kaartje bij geboorte olifant

De geboorte van een baby-olifantje is zo'n speciale gebeurtenis voor De Zoo dat elk Belgisch gezin een geboortekaartje zal krijgen als het eenmaal zo ver is. Maar De Zoo wil tegelijkertijd ook het wereldrecord felicitaties bij een geboorte verbreken. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Wie reageert, maakt kans op een design olifantenstoel. De circa 4,8 miljoen geboortekaartjes worden gesponsord door De Post en zijn gemaakt door een Belgische school. Van de meer dan duizend inzendingen blijven er momenteel nog drie over. Momenteel blijft het echter wachten op de bevalling van Phyo Phyo.

aquariumfreak

Veearts redt leven van door grasmaaier gevilde kikker







Een Australische dierenarts heeft het onderste uit de kan gehaald om het leven van een kikker te redden. Het beestje kreeg een grasmaaier over zich heen. Na een lange en geslaagde operatie kon het leven van de amfibie gered worden.



Stephen Cutter van het dierenziekenhuis in Northern Territory hechtte de huid van de kikker terug aan het lijfje nadat het beestje overreden werd. Volgens de dierenarts zou de kikker het niet gehaald hebben zonder ingreep, die dertig minuten duurde. Zware verwondingen"Het ging om vrij zware verwondingen. Het vel van de kikker was grotendeels losgerukt en het beestje liep ook interne verwondingen op. Maar de kikker vocht van in het begin voor zijn leven en haalde het", aldus Cutter. Het beestje herstelt nu al een maand in het ziekenhuis en stelt het prima. Het kreeg intussen de naam Victoria naar het merk van de grasmachine, Victa, waaronder het terecht kwam. (vsv/jv)
13/05/09 12u16

12 mei 2009

Moet je je hele familie archief digitaliseren?

Vroeger hadden we schoenendozen met knipsels uit de krant, met foto's van feestjes, geboorten, klassefoto's, huwelijken... In dit digitale tijdperk is dat uiteraard niet meer zo evident. Sowieso hebben wij haast geen papieren prints meer van foto's of documenten. Onze foto's staan vaak op onze computer, in obscure namen zoals DSC001.jpg. In een interessant artikel bij PC World pleit redacteur Mike Elgan ervoor om eigenlijk het hele familiearchief in digitale vorm te bewaren, net zoals je je foto's digitaal bewaart. Wanneer er zich een ramp afspeelt in je huis, ben je die kostbare herinneringen niet kwijt - tenminste wanneer je voor voldoende backup zorgt. Wij kunnen de schrijver wel volgen waar het gaat om digitale vormen te bewaren van foto's documenten. En zelfs belangrijke objecten vast te leggen in een digitale vorm, via een foto of geluidsopname, kunnen wij volgen.
Maar naar onze mening zou het originele object toch nog altijd bewaard moeten blijven.
Oude vinylplaten kan je wel digitaliseren en als MP3 behouden, maar er gaat niets boven het afspelen van een vinylplaat (Pink Floyd bijvoorbeeld) op een platendraaier die op een buizenversterker aangesloten is.
Maar dat terzijde. In dit artikel lees je hoe je tewerk moet gaan wanneer je je archieven in digitale vorm wil bewaren, en waarop je moet letten om te zorgen dat het niet in de soep loopt.
LINK:http://www.pcworld.com/article/164639/article.html?tk=nl_dnxnws