30 juni 2009

Aquarium TV (Aquanet-TV)


Aquanet-TV, doorgezonden door mijn vriend Mast. Bedankt man!

Pink Floyd ultimate fan page


28 juni 2009

kikkergeluiden


Agalychnis callidryas
Michigan Science Art (copyright holder)

Kikkerhuwelijk moet landbouw in India redden


Honderden mensen hebben in een buitenwijk van Nagpur, 860 kilometer tegen oosten van Mumbai (India), een bruiloft voor kikkers bijgewoond. Hindoepriesters voltrokken het huwelijk tussen bruidegom Raja en bruid Rani. Met het jawoord hoopt de Indiase bevolking dat het binnen enkele dagen gaat regenen. Het gebied kampt al weken met extreme droogte door het uitblijven van het regenseizoen. Daardoor dreigen de oogsten te mislukken.

USB Chameleon voor de Willie!


Dit is nog iets voor de Willie!(we hadden het er nog over op de Betta-Dag)
Beschrijving:
Huisdieren houd je normaal gesproken vèr van je computer vandaan, maar dit huisdier wil je juist in de buurt houden. Deze USB Chameleon heeft beweegbare ogen die ronddraaien en net zoals in de natuur schiet hij ook straks bij jou thuis zijn lange tong uit zijn mond. Zet het beestje eenvoudig op een flat screen want daar voelt hij zich het meest thuis. De USB Chameleon is gemakkelijk op de USB poort van de pc aan te sluiten.

27 juni 2009

passieValentino Rossi celebrates his 100th win on the podium in Assen

Valentino Rossi is erin geslaagd zijn honderdste zege op de motoren te behalen. In Assen was de Italiaan te sterk voor de rest van het veld, en hij won de race met ruim vijf seconden voorsprong op teamgenoot Jorge Lorenzo, die er een dubbelzege voor Yamaha van maakte. Casey Stoner eindigde als derde, terwijl Repsol Honda een dramatische dag kende: Andrea Dovizioso en Dani Pedrosa vielen beiden uit na valpartijen.

Olympus PEN serie

Olympus Pen E-P1
De digitale PEN is een nieuw concept op het gebied van digitale fotografie. Dankzij de constructie zonder spiegel is hij net zo klein als een compactcamera. En dankzij de sensor, die net zo groot is als die van een Four Thirds-camera, en de uitwisselbare objectieven is de beeldkwaliteit vergelijkbaar met die van een digitale spiegelreflexcamera.
Het is geen compactcamera. Het is geen reflex. Het is een PEN.

In 1959 gaf Olympus fotografie een geheel ander aanzien door een heel simpel idee na te streven: de ontwikkeling van een camera die net zo gemakkelijk te gebruiken zou zijn als een pen. De Olympus Pen, ontworpen door stijlgoeroe Yoshihisa Maitani, zorgde voor een enorme groei in het aantal verkochte camera's, en deze groei zou aanhouden tot eind jaren '70. Vandaag, met de introductie van de E-P1, keert deze legende terug in digitale vorm.

26 juni 2009

De solidariteit tussen bikers uit zich in het vriendelijk uitsteken van de hand.


De solidariteit tussen bikers uit zich in het vriendelijk uitsteken van de hand.

Rossi dendert naar pole-position in Assen


Valentino Rossi zal de Dutch TT vanaf pole-position starten. De regerend wereldkampioen reed twee minuten voor het einde van de sessie een daverende ronde, waarmee hij favoriet Jorge Lorenzo van de eerste startplaats beroofde. Dani Pedrosa ging in Rossi's kielzog mee naar de tweede plaats, voor Lorenzo.

MOTOGP ASSEN 27-06-2009

MotoGP Riders at the Motor Dream EvenTT Chris Vermeulen at the TT Museum for the Motor Dream EvenTT

Lorenzo: "Assen is mijn favoriete circuit"
Lorenzo richtte zich op vrijdagochtend vooral op de race-afstelling van zijn machine, maar toen hij met een zachtere achterband op pad was, doken zijn tijden naar beneden. Casey Stoner kende een enerverende ochtend. De Australiër kon zijn bokkende motor soms nog maar net in bedwang houden en voerde vervolgens een flinke discussie met Randy de Puniet. Met Lorenzo duidelijk de snelste man in de ochtendsessie, hebben de overige kampioenschapsaspiranten nog wel wat werk te doen voor vanmiddag.
De kwalificatie van de TT van Assen begint om 13.55 uur.

Rossi: "Nederlandse fans verdienen goede show"
"Assen is een zeer speciaal circuit voor alle rijders en het is een geweldige plek om een motor te rijden, hoewel het beter was voordat ze de lay-out veranderden", zei Rossi. "Vorig jaar was dit het dieptepunt van mijn seizoen, dus dat wil ik graag goedmaken met een goed optreden. De fans zijn bijzonder gepassioneerd en ze verdienen een goede show.
Na Barcelona weten we hoe sterk we zijn, maar dat zijn onze rivalen ook. We kunnen dus niet op onze lauweren rusten."

Hilde Rens (1972-2009)


Je zong : "ik heb je mijn hart, mijn liefde gegeven, al wat ik had, de kleur van mijn leven, al wat ik wou was delen met jou, wat blijft er nu nog over ?" Bleef er echt niets meer over om voor te leven ?
We kunnen ons leven alleen vooruit leven en het pas terugblikkend begrijpen. Je leven leven of het begrijpen, dat zijn twee totaal verschillende zaken.
Voor nabestaanden is er de website http://www.werkgroepverder.be/

25 juni 2009

24 juni 2009

Vijver leeggemaakt!
Was nodig na 20 jaar, door de flinke groei van de Gele plomp (Nuphar lutea).

Nikon

1962, Gina Lollobrigida
David Hemmings en zijn Nikon,in de film "Blow-up", Michelangelo Antonioni, 1966

Op het punt van weggaan

Op het punt van weggaan
Bij de bleken en de platgelopenen
En de woorden die ze zeggen
Die we niet zullen begrijpen"Accepteer datgene dat gebeurt niet
Het is een zaak van anderen die lijden
Of je zult merken dat je meedoet
Met het weggaan"Op één of andere manier is het een zonde
Licht verandert in schaduw
En achtervolgt de bedekking
We hebben het de hele tijd geweten
Niet bewust van hoe de ranken gegroeid zijn
Voortgedreven door een stenen hart
We zouden kunnen merken dat we helemaal alleen zijn
In de droom van de trotse
Op de vleugels van de nacht
Terwijl de dageraad steekt
Waar de sprakelozen samenkomen
In een stil accoord
Terwijl je woorden gebruikt die vreemd zullen blijken
En aangetrokken terwijl ze de vlam aansteken
Voel de nieuwe wind van verandering
Op de vleugels van de nacht
Geen weggaan meer
Van de zwakken en de vermoeiden
Geen weggaan meer
Van de kou van binnen
Gewoon een wereld die we allemaal moeten delen
Het is niet genoeg om alleen te staan en te staren
Is het maar een droom dat er
Geen weggaan meer zal zijn?

Pomp moet Gentse 'knijtenplaag' indijken


Donderdag installeert Waterwegen en Zeekanaal een pomp aan het stuwcomplex van Gentbrugge als maatregel tegen de jaarlijks terugkerende insectenplaag in het gebied aan de Zeeschelde.
De Culicoides riethi, of knijten, vormden de afgelopen twee zomers een ware plaag in het Gentse. Over de soort is bitter weinig geweten, al wordt ze wel in verband gebracht met de verspreiding van het blauwtongvirus bij dieren.

Volgens schepen van Milieu Tom Balthazar is het een "uniek gegeven dat deze insecten in bewoond gebied optreden".

Remedie onzeker
Omdat er zo weinig over knijten geweten is, is het niet zeker of er een remedie bestaat, maar de vernatting of verdroging van de momenteel onbevaarbare Scheldearm zouden misschien een oplossing kunnen bieden.
Een nieuwe pomp in het stuwcomplex van Gentbrugge moet vanaf 2 juli water overpompen aan een debiet van 1 à 2 kubieke meter per seconde. Door de geul die hierdoor ontstaat moet het stuk Schelde waar de larven van de knijt voorkomen, "vernatten". Daardoor zal ook de stuw, die nu vastgeslibd is, vrij komen te liggen.
Het pompen zal zeker in augustus doorgaan en waarschijnlijk tot september of oktober duren.
LINKS:http://www.culicoides.net/culicoides/species_data/riethi

22 juni 2009

Leger tijgermuggen (Aedes albopictus) rukt op naar de Belgische grenshttp://www.issg.org/database/species/ecology.asp?fr=1&si=109&lang=EN"Dat de tijgermug nu ook op het Europese vasteland voorkomt, is ook te wijten aan handel in tweedehandsautobanden": Dierenarts Guy
Op enkele kilometers van de Belgische grens zijn lokale Franse autoriteiten de strijd aangegaan met de Aziatische tijgermug. Helikopters sproeien insecticide over zes miljard larven in verschillende broedplaatsen, in de hoop verdere verspreiding tegen te gaan. De Aedes albopictus staat immers bekend als een mogelijke drager van tal van tropische virussen.In Italië besmette de tijgermug in 2007 maar liefst 250 mensen met het chikungunyavirus. In ons land werd de mug voor de laatste keer gespot in 2001. 'De tijgermug is al jaren bezig aan een gestage opmars in Europa', zegt entomoloog Wim Van Bortel. 'Om risico's te vermijden, dient men elke nieuwe broedplaats preventief uit te roeien.'
Agressieve bijter
Nadat entomologen gewag hadden gemaakt van zes miljard tijgermuglarven in de omgeving van Rijsel, besloten de lokale autoriteiten meteen de grove middelen in te zetten. Helikopters met insecticidesproeiers moesten komaf maken met de ontdekte broedplaatsen, verspreid over 60 hectaren, in moerassen te Péronne, Sainghin, Louvil en Templeuve. De sproeioperatie zou succesvol zijn geweest, maar omdat niet alle muggen werden uitgeroeid blijft waakzaamheid geboden. De tijgermug is dan ook geen lieverdje. De Aedes albopictus staat bekend als een agressieve bijter, die zijn prooi niet met rust laat tot hij diens bloed heeft geproefd. Hun pijnlijke beten kunnen allergische reacties veroorzaken. Bovendien kan de mug zo'n 22 tropische ziekten met zich meedragen, waaronder gele koorts, het dengue -en het chikungunyavirus. Deze laatste twee virussen kunnen knokkelkoorts veroorzaken, met hevige gewrichtspijnen, zwellingen, koorts en uitslag als gevolg. In sommige gevallen kan een besmetting zelfs dodelijk aflopen.
Preventieve uitroeiing
De tijgermug is al lang geen onbekende meer in Europa. De bloedzuiger werd voor het eerst in de jaren tachtig gesignaleerd in Albanië, maar is sindsdien ook opgemerkt in landen als Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. "Zoals de naam het al eigenlijk zegt, is de Aziatische tijgermug oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië", vertelt de gespecialiseerde dierenarts Guy Hendrickx van Avia-Gis, dat staat voor Agriculture and Veterinary Information and Analysis. Hendrickx werkte zopas mee aan een uitgebreide studie over de tijgermug. "Dat de mug nu ook op het Europees vasteland en in de Verenigde Staten voorkomt, is te wijten aan de handel in tweedehandsautobanden. De tijgermug broedt het liefst op plaatsen waar een beetje water staat of het vochtig blijft. Autobanden zijn dan een uitstekend alternatief voor holtes in bomen. De eitjes in de banden worden mee in de containers geladen, waar ze zich ontwikkelen tot larven. Als de container de bestemming heeft bereikt, zijn ze klaar om uit te vliegen. Bij onze noorderburen kwamen ze dan weer in plantenserres terecht via ladingen van 'Lucky Bamboo'-stengels uit het Oosten."
Goede overdrager van ziektenIn Griekenland, Spanje en Italië slaagde de tijgermug er zelfs in om vaste voet aan wal te krijgen. Daar zorgde ze het voorbije decennium al voor de nodige problemen. In 2007 raakten zo'n 250 mensen in de stad Ravenna besmet met het chikungunyavirus. Een Italiaanse vrouw had de tropische ziekte opgelopen tijdens een reis naar India. Terug in Italië werd ze gestoken door een tijgermug, die het virus op zijn beurt overdroeg op honderden anderen. Een 83-jarige vrouw overleed aan de knokkelkoorts, een tiental anderen belandden in het ziekenhuis.In totaal kan de tijgermug 22 verschillende tropische ziekten overdragen. "De Aedes albopictus is een heel goede overdrager", zegt Hendrickx. "Een mug mag dan wel een koudbloedig dier zijn, maar als het warm genoeg is in de zomer kan zo'n virus ook in Europa worden overgedragen. Gelukkig heeft het chickungunyavirus de Italiaanse winter niet overleefd en was er enkel sprake van een korte opstoot. Niet alle tijgermuggen zijn drager van een ziekte, maar de mogelijkheid gebiedt ons om waakzaam te blijven. Daarom moet elke ontdekte broedplaats onmiddellijk worden vernietigd, zoals ze in Noord-Frankrijk blijkbaar goed hebben begrepen.

" Wim Van Bortel, entomoloog aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, sluit zich bij Hendrickx aan. "De aanwezigheid van tijgermuggen hoeft geen aanleiding te zijn voor paniek, maar ze brengen wel een zeker risico met zich mee", aldus Van Bortel. "Dankzij de globalisering kan de tijgermug zich gemakkelijk verspreiden. Heel Europa blijft vatbaar voor de introductie van deze Aziatische mug. Preventieve uitroeiing van larven is aangewezen als je de verspreiding naar buurlanden wil tegengaan. Eens ze zich echt in een land hebben gevestigd, zijn ze heel moeilijk te controleren. Het is niet eenvoudig om hun broedplaatsen op te sporen. Deze insecten kunnen overal waar water staat of water is geweest, eieren leggen: van een waterplas, over een autoband tot een plastieken schaaltje. Italië heeft in de jaren negentig niet voldoende ingegrepen toen de tijgermug er zijn intrede deed.
Het gevolg is bekend: nu raken ze er niet meer vanaf."

21 juni 2009

Nymphoides aquatica (J.F. Gmel.) Kuntze

Naam: Nymphoides aquatica, Bananenplantje.

Deze fraaie plantjes zijn ook veel te zien in vijvers! Maar gelukkig is Nymphoides aquatica ook geschikt voor het aquarium. De Nederlandse naam "Bananenplantje" komt door de banaanvormige wortels! Het moet dan ook geplant worden met de wortels (bananen) tot de helft in het substraat (minimaal 1/3 en maximaal 1/2). De plant gaat wortelen en groeien. De bloem, die dan kan ontstaan komt op het wateroppervlak te drijven en is heel mooi. Door de bloem af te snijden en te laten drijven ontstaan er nieuwe wortels. Dit moet je gewoon laten begaan, want ineens is dan te zien dat er bladeren aan de steel tussen de wortels en drijfbloem komen. Als ze groot genoeg zijn kan het vervolgens ingeplant worden! Dit alles kan niet zonder de plant veel licht te geven! De pH mag tussen de 6,5 en 7,5 liggen.

LINKS: http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/taxon.pl?419789
http://www.2007.botanyconference.org/engine/search/index.php?func=detail&aid=1738
http://www.punkyfish.nl/pages/database/planten/plant/139
http://aquavisie.retry.org/Database/Planten/Nymphoides_aquatica.html
http://www.trol-hellbinder.be/WEBPAGINAS%20AQUARIUM/AQUARIUMPLANTEN/Nymphoides%20Aquatica.htm
http://www.aquariana.be/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=76
http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/taxon.pl?419789

De goddinnen van mijn jaren !!

Deconstructie van een blog! De woorden van stilstaande beelden zweven!


OORLOG

Recente artikelen
Deconstructie van mijn blog!

Gisteq PhotoTrackr Light DPL700
Gisteq PhotoTrackr Light DPL700


Vanaf nu is het mogelijk om de exacte plaats inzichtelijk te maken van foto's die u tijdens uw afgelegde reis of trip heeft genomen met uw digitale fotocamera. De 'GPS Photo Locator' (DPL700) maakt gebruik van de laatste Afbeelding en 'Geo-Mapping' technologie. Hetgeen u in staat stelt om uw reis digitaal op te nemen om deze achteraf op uw PC te bekijken (Routeplayback). In een oogopslag ziet u exact waar u bent geweest alsmede locaties van waar en wanneer u een foto hebt genomen.
Uniek is voorts de mogelijkheid om uw foto's te uploaden naar Flickr online. Dit is een leuke en eenvoudige manier om uw reis ervaringen te delen met vrienden en familie. Flickr is geheel gratis en zonder enige abonnementskosten te gebruiken.
Deze 'GPS Photo Locator' is een nieuwe dimensie in het herbeleven van uw vakantie, reis of afgelegde trip. En de ultieme tool voor eenvoudig Foto beheer.
Hoe het werkt:
- Gebruik de meegeleverde software om uw Digitale Camera te synchroniseren met de interne klok van de DPL700 (slechts 1 keer nodig)
- Neem de DPL700 met u mee en fotografeer naar hartelust met uw Digitale Camera
- Importeer de genomen foto's en de GPS log data naar de meegeleverde software
- Deel uw foto's met uw vrienden en familie middels de meegeleverde software. Dit kan ook online met Flickr.
Richtprijs: € 68,63 - € 80,33

20 juni 2009

Ik krijg er niet genoeg van, super

"Ik vind mijn sterretjes wel mooi"Kimberley Vlaeminck heeft toegegeven dat ze haar tatoeage wel mooi vindt. Het 18-jarige meisje werd bekend dankzij de 56 sterretjes op haar gezicht.
Vlaeminck was te gast in de Nederlandse talkshow 'De zomer draait door'. Volgens presentator Jakhals Lex was het meisje wel tevreden over haar tatoeage, zoals tatoeëerder Rouslan Toumaniantz zelf beweert.
Lex deed daarom alsof de camera's uitstonden en vroeg aan Vlaeminck: "Je vader was wel kwaad, hé?". Het meisje lachte en antwoordde: "Jaja". Toen Lex haar daarna vroeg of ze het mooi vond, zei ze: "Het is mooi, maar niet voor iemand als ik". De presentator herhaalde de vraag en toen zei Vlaeminck: "Ja, ik vond het zelf wel mooi".
Volgens de West-Vlaamse werden haar woorden verdraaid: "Ik wilde zeggen dat ik de bovenste helft van mijn gezicht met die sterren wel mooi vind. Maar zo is het gewoon te veel".

gratis Windows tools

gratis Windows tools
muziek: Songbird
Windows - freewareHeb je geen iPhone of iTunes, dan maak je beter gebruik van Songbird, een open source project afkomstig uit de stal van de Mozilla mensen. Het is heel handig: verwijs het naar een webpagina vol muziek, en alle bestanden gewoon afspelen alsof het een speellijstje geldt
.
http://songbirdnest.com/
http://getsongbird.com/download/

utilities: ImgBurn
Dit progje doet zo ongeveer alles wat je wil doen met een CD, DVD, Blu-Ray of HD-DVD dsk, en de imago bestanden om ze te branden. Je gebruikt best deze software in plaats van de software die je meegeleverd kreeg toen je de computer aankocht.

http://www.imgburn.com/
http://www.imgburn.com/index.php?act=download

foto & video: VLC
VLC is er voornamelijk om muziek af te spelen, maar deze tool is ook uitstekend te gebruiken om video in allerlei formaten te bekijken. De software is erg licht in footprint, en je krijgt zelfs een show album van al je tracks.
http://videolan.org/vlc
http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html

Facebook toolbar
Windows XP/Vista, Firefox 2+, 159,91 k - freeware
Ben jij een van de vele duizenden gebruikers van Facebook die voortdurend werken aan hun profiel en hun account, dan is dit de add-on voor jou: je krijgt met één klik toegang tot je Facebook, terwijl je aan het surfen bent.
http://download.cnet.com/Facebook-Toolbar/3000-11745_4-10745 ...

Tulox - gratis woordenboek
Windows all - 3,9 MB - freewareMet deze gratis software kan je woorden omzetten van Duits naar Engels en omgekeerd; je krijgt ook bijkomende informatie over het woord, zoals het geslacht, en gebruik in zinnen. Van dezelfde makers is er ook een woordenboek Duits-Frans verkrijgbaar.
http://www.chip.de/downloads/tulox-Freeware-Woerterbuch-Engl ...

18 juni 2009

27 juni BETTA-TOPDAG

27 JUNI 2009 – BETTA-TOPDAG (MET BEURS)

Zaterdag 27 juni 2009 wordt voor onze vereniging opnieuw een hoogdag. Na de succesvolle opendeurdag van 25 april 2009 (opnieuw meer dan 500 bezoekers) stellen wij ons clublokaal opnieuw open voor het publiek.Van deze dag maken wij opnieuw een “topdag” waarop iedereen zijn gading moet kunnen vinden. Noteer deze datum alvast reeds in uw agenda als “niet te missen”. Noteer ook dat op deze dag onze leden op het merendeel van de aangeboden produkten een extra korting van 10 % ontvangen op de reeds zeer lage clubprijzen.

Twaalf nieuwe diersoorten in Ecuador

Het natuurpark Condor herbergt blijkbaar nog geheimen.
Een wetenschappelijk team heeft in het natuurreservaat Cóndor in Ecuador twaalf nieuwe diersoorten ontdekt. Het zijn vier soorten amfibieën, zeven insectensoorten en een onbekend soort hagedis.
Dat heeft de bij het onderzoek betrokken zoöloog Carlos Boada gemeld, aldus de Ecuadoraanse krant Diario Hoy donderdag. De dierkundige zei dat een team van zeven onderzoekers in opdracht van de natuurbeschermingsorganisatie Conservation International het berggebied Cóndor is doorgetrokken om nieuwe dier- en plantensoorten te zoeken en te inventariseren. Het natuurgebied Cóndor ligt in de Andes, ten oosten van de Ecuadoraanse hoofdstad Quito.
Het team registreerde ook dieren die al bij wetenschappers bekend waren, maar waarvan niet bekend was dat ze zich ook in Ecuador ophouden. Als voorbeeld noemde Boada een vleermuizensoort die in 1971 in Peru was gezien, maar daarna nooit meer was waargenomen.

17 juni 2009

Motor neemt menselijke vormen aan !


God, ik kan niet eens gewoon nadenken
Maar ik ben vastbesloten om deze dingen te verzinnen
Die nooit gebeuren
Over een tijdje moet ik kiezen
Vrijheid of loyaliteit
Kijk maar wat ik heb gedaan
Ik wil bij jou zijn, laat mij er doorheen komen
Maar kom ik hier levend vandaan?
Wanneer jij mij alle dingen laat zien die je kan doen
Ik weet dat het fout is, waarom voelt het dan zo goed?
Maar Jij hebt mij nog niet!

Kimberlize jezelf!
Hoe zou uw gezicht eruitzien met 56 getatoeëerde sterren? Probeer het zelf uit met de Kimberlizer.
"Kimberley heeft zelfmoordneigingen"
Flauw gevallen
Het 'sterrenmeisje' vertelde in de studio van Van de Veire nog eens wat er op die bewuste dag is gebeurd. Ze had aan de tatoeëerder gevraagd om drie bolletjes te laten plaatsen, maar die overtuigde haar om voor sterretjes te gaan.
Bij het plaatsen daarvan zou ze niet in slaap, maar flauw gevallen zijn. "Onderzoekers zeggen dat dat komt doordat de tatoeëerder te diep met de naald in het voorhoofd is gegaan", aldus de gedupeerde Kimberley.

Kimberley is intussen een wereldster. Tot in de Verenigde Staten werd over de zaak bericht.

Een Duitse televisieshow zou haar 30.000 euro hebben geboden, maar zij en haar oom Davy legden dat bod naast zich neer.
Ze willen van Kimberley geen freakshow laten maken. "Het is niet voor het geld dat ik het doe. Ik wil gewoon dat niemand anders dit meemaakt."

Intussen zouden al drie ziekenhuizen hebben aangeboden om de sterretjes gratis te laten verwijderen. Oom Davy opteert echter voor een tattoozaak die een speciale techniek heeft ontwikkeld om tatoeages te kunnen verwijderen. De kosten wil hij verhalen op de gewraakte tatoeëerder Rouslain Toumaniantz.
http://www.gva.be/nieuws/in-de-rand/aid841068/kimberley-18-zit-er-helemaal-door.aspx

Flandriaboot beplakt met 56 sterren


Is Kimberley 'sterretjes' Vlaeminck een promostunt van MNM?
Met je foto op tientallen internationale websites, fanpagina's op facebook, duizenden resultaten via Google. Veel jonge meisjes dromen ervan, maar voor Kimberley Vlaeminck is het eerder een nachtmerrie.
Na de middag werd het verhaal zelfs opgepikt door de internationale pers. Zo verscheen de foto van Kimberley op de websites van de BBC, The Daily Mail, The Sun, Bild en Corriere della Sera, maar ook op websites uit Rusland, India en China.


Hoe zou uw gezicht eruitzien met 56 getatoeëerde sterren? Probeer het zelf uit met de Kimberlizer.

De naam Pink Floyd?


De Londense groep die later Pink Floyd zou heten startte in 1964 en kende heel wat personeel- en naamswisselingen zoals "The Abdabs", "The Screaming Abdabs", "Sigma 6" en "The Meggadeaths". Op vraag van Roger Waters kwam Barrett in 1965 bij "The Tea Set", maar toen bleek dat deze naam alles behalve origineel was, doopte Barrett de band "The Pink Floyd Sound".

Deze naam was een samenvoeging van de voornamen van twee obscure blueszangers: Pink Anderson en Floyd Council.

13 juni 2009

anouk


Het is misschien verrassend dat Anouk de naam van haar nieuwe vriend Unorthadox op de arm heeft laten tatoeëren, maar we veren pas écht op door Today. Wat een vette opzwepende gitaarriff en wat terecht dat die het hele nummer doorgromt tot de strijkers komen bijvallen. Van begin tot eind opwindend. Ze bezingt de liefde vóór de tattoo: ‘I’m sorry I have left you.’ Today is één van de twee albumtracks die Anouk met Tjeerd Bomhof (Voicst) heeft gescheven.