31 juli 2009




Geen schijn van een kans.....

In een lichtkap van een van de aquariums speelde zich een drama af!!





30 juli 2009

Gratis alternatieven voor Photoshop

Photoshop is een steengoede software, maar bevat eigenlijk veel meer tools en mogelijkheden dan de meeste internauten nodig hebben. Een beeld uitknippen, rode oogjes wegwerken, vergroten en verkleinen kan je met heel wat andere gratis progjes uitvoeren. Maar wist je dat er ook gratis programma's zijn die andere, meer geavanceerde taken van Photoshop kunnen uitvoeren, zoals lagen (layers), filters, enz.? In een artikel bij ReadWriteWeb vonden wij zulke meer geavanceerde programma's, en wij vermelden ze graag voor onze lezers. Bij het uittesten van de software heeft de redacteur van het artikel telkens dezelfde foto gebruikt, zodat je zelf de resultaten van de verschillende programma's kan bewonderen.Om te beginnen is er PhotoFiltre. Dat is een desktop programma met een interface die aan Photoshop doet denken, maar dan met minder functies, zoals geen layers. Maar er blijft nog genoeg over om te spelen met kleuren, saturatie, effecten.
Als Photoshop 10 is, dan is dit programma 5.
Windows - freeware http://www.getpaint.net/
Deze software van Microsoft, de opvolger van het aloude Paint, is echt verbazingwekkend volledig. Hij heeft, voor de meeste gebruikers, zo goed als alles om Photoshop te vervangen. De software bevat lagen (layers), een uitgebreide knoppenbalk, niveaus. Nadeel is dan weer dat het dat de software geen geavanceerde kleurencorrectie bevat of paintbrush.
Op een schaal waarbij Photoshop een 10 is, is Paint.NET een 8.
The Gimp
Windows/Linux, freeware http://www.gimp.org/
Dit wordt door velen beschouwd als de echte vervanger van Photoshop; The Gimp is een open source desktop programma dat haast alle toeters en bellen heeft als Photoshop. En omdat het open source is, wordt er voortdurend door vele vrijwilligers aan gewerkt om het product nog te verbeteren. Dit programma heeft effecten om delen te verlichten, een volledige set paintbrush tools, layer masks en meer.
Als Photoshop een 10 is, dan is GIMP een 11, omdat het 90% van de functies van Photoshop biedt, aan zero euro kostprijs.

Fotograferen in drie dimensies met Fujifilm


Verleden jaar, op de Photokina 2008 beurs, had Fujifilm een concept voorgesteld om op een betaalbare manier aan 3D fotografie te doen, en nu is het zover.

Verleden week heeft het bedrijf de Finepix Real 3D voorgesteld. Met deze camera kan je driediemensionale foto's maken. Er hoort ook een 3D fotokader bij, om de foto's in 3D te tonen, en een speciaal systeem om deze driedimensionale foto's af te drukken.
Kort samengevat komt het erop neer dat er twee CCD-sensoren zijn, die elk 10 megapixel aankunnen, naast twee objectieven met drievoudige zoom (35 - 105 millimeter). De afstand tussen deze lenzen bootst die van de menselijke ogen na. En een speciale processor in de camera zelf maakt dan van de bekomen beelden een 3D foto.
Wie meer technische uitleg wil, verwijzen wij graag naar het artikel. Wij vinden het alvast erg knap, vooral omdat het betaalbaar is: de camer zelf zou rond de 500 euro kosten, en de 3D fotokader 350 euro. Het driedimensionaal afdrukken zou wel duur zijn - 5 euro per stuk, en je kan het niet op je eigen printer doen!
Hoe de camera werkt lees je in dit artikel:

El Pais publiceert "nieuwe" foto's van Che

De Spaanse krant El Pais heeft twee nooit eerder verschenen kleurenfoto's van Che Guevara gepubliceerd. De fotografe die de foto's 49 jaar geleden nam, heeft ze pas onlangs per toeval teruggevonden.

De fotografe, Nicola Seyd, nam de foto's in 1960, toen ze als 24-jarige begon te werken voor een ngo in Cuba. Een paar maanden eerder had Alberto Korda van Che Guevara de beroemde zwartwitfoto met de baret gemaakt. De foto's van Seyd tonen geen romantisch, maar een eerder alledaags beeld van de revolutionair (met sigaar) die vragen van omstaanders beantwoordt.

Het zouden wellicht wel de vroegste kleurenfoto's zijn die van Che Guevara zijn genomen.

29 juli 2009

David Gilmour en Bob Geldof nemen het op voor computerhacker


Samen met Bob Geldof en Chrissie Hynde heeft gitarist/zanger David Gilmour van Pink Floyd een nieuwe versie van het nummer 'Chicago' van Graham Nash ingeblikt. Daarmee wil het drietal steun betuigen aan de Britse computerhacker Gary McKinnon, wiens uitlevering aan de VS ter discussie staat. Dat staat op de website van Pink Floyd.
Werkloze
De werkloze Brit Gary McKinnon kraakte tussen 2001 en 2002 vanuit zijn woning in Londen bijna 100 computers van het Amerikaanse leger, luchtmacht, marine, het Pentagon en van het ruimtevaartbureau NASA. De VS willen zijn uitlevering, maar volgens zijn advocaten zijn de gevolgen daarvan "buiten proportie".
Autist
McKinnon, die volgens de website aan een vorm van autisme lijdt, vecht die uitlevering al zeven jaar aan.
Tekst door moeder herschreven
Om hem een hart onder de riem te steken en als oproep tot de Amerikaanse president Barack Obama "om Gary McKinnin weer een normaal leven te geven" heeft David Gilmour de klassieker 'Chicago - Change The World' van Graham Nash opnieuw opgenomen. De tekst is met toestemming van Nash, die zelf Gilmour heeft bijgestaan bij zijn laatste solo-album en -tournee, herschreven door de moeder van de computerhacker.

Gilmour kreeg medewerking van zanger Bob Geldof en zangeres Chrissie Hynde (Pretenders).
De song is mits een schenking hier http://www.pinkfloyd.com/te downloaden. Wie niets wil geven, kan zowat een halve minuut gratis luisteren.

HRC Kempen op de HONDA CBR600
























































28 juli 2009

Communisten willen dat Madonna de Internationale zingt

De Russische communisten vragen dat de Amerikaanse popster Madonna, zondag tijdens haar concert in Sint-Petersburg, ook een klassieker van de socialistische klassenstrijd zingt.

"In 1917 hebben talrijke Russen hun bloed gelaten voor de revolutie op het plein voor het Winterpaleis", daar waar de zangeres zondag zal optreden, aldus een mededeling van Communistische Partij. "Om deze slachtoffers te eren" zou Madonna "de Internationale" moeten zingen, een van de bekendste strijdliederen van de arbeidersbeweging.
De communisten riepen de zangeres daarnaast ook op om geen voedsel uit Groot-Brittannië mee te nemen. "De Russische keuken is honderd keer beter dan de Britse met hun veel te zoete puddings".

HRC Kempen op het podium !!!!












































27 juli Zolder een prachtige race van het raceteam HRC Kempen ! 2de plaats na een spannende race (NoBudget cup 2009). Als huisfotograaf mee naar het podium om de heren ( Diégo Zoete, Rudi de Deckker, Albert Claes) te fotograferen een geweldige eer!!!




































26 juli 2009

Fransman vliegt precies 100 jaar later Blériot achterna

Trager
Salis deed 45 minuten over de oversteek en was daarmee zeven minuten trager dan Blériot. In tegenstelling tot de legendarische ingenieur en constructeur levert de vlucht Salis geen plaats in de geschiedenisboekjes, maar mogelijk wel een kort stukje in de krant op. (belga/ep) Anzani W-3 in de Blériot XI Alessandro Anzani op zijn W-3 motor in 1906
Blériot 500 cc uit 1922

25 juli 2009

27 juli Zolder NoBudget cup


Zoo breekt alle records

De Antwerpse Zoo ontving dit jaar al 750.000 bezoekers, 175.000 meer dan vorig jaar rond deze tijd. Daarmee is de Zoo op weg naar een absoluut record. In Planckendael staat de teller boven 500.000. Het succes zou te danken zijn aan onder meer de crisis, waardoor mensen vertier dichter bij huis zoeken, en aan het effect van babyolifant Kai-Mook in Antwerpen en twee babygiraffen in Planckendael.

Rossi op pole-position voor Britse Grand Prix


Suzi Perry

Valentino Rossi heeft zich voor de laatste Britse Grand Prix op Donington Park pole-position gekwalificeerd.
De Italiaan reed een tijd van 1.28.116 op het Britse circuit en was daarmee een tiende sneller dan Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo volgde op de derde positie.

Lange tijd had Lorenzo pole-position in handen, tot Rossi drie minuten voor het einde de snelste tijd neerzette. Pedrosa wist ook sneller te gaan dan zijn landgenoot, maar kwam wat te kort om ook een aanval te doen op de tijd van van Rossi. Zo pakte Rossi de pole-position, gevolgd door Pedrosa, Lorenzo en Casey Stoner. De Australiër kende een moeilijke kwalificatie. Halverwege de sessie viel hij al eens, en tegen het einde van de kwalificatie remde hij af en greep hij naar zijn maag, wat doet vermoeden dat zijn fysieke gesteldheid nog altijd niet in orde is. Andrea Dovizioso eindigde als vijfde, voor Colin Edwards, Marco Melandri en Toni Elias.
De top-tien werd besloten door James Toseland en Randy de Puniet. Nicky Hayden viel twee keer van zijn Ducati, maar wist na beide keren ongedeerd op te staan. Goed voor zijn resultaat was het echter niet, de Amerikaan werd slechts vijftiende.

De race begint zondag om 16.30 uur Belgische tijd.
BBC 1
Rechtstreeks verslag van de MotoGP in Donington Park (Groot-Brittannië).
Datum:26 juli 2009
Uitzendtijd:16:00 - 17:30 uur
Presentatie:Suzi Perry

Nikon haalt ruim 85 procent aandelen Metris binnen

Het Japanse Nikon heeft met zijn overnamebod van 5,50 euro op Metris 85,25 procent van de aandelen van de Leuvense specialist in 3D-meettechnologie in handen gekregen. Dat meldt Nikon. Er komt een tweede ronde aan dezelfde voorwaarden.
Minimumdrempel
Tijdens de eerste fase van het overnamebod dat Metris waardeert op 69 miljoen euro, werden ruim 10,7 miljoen aandelen aangeboden, of 85,25 procent van het kapitaal. Daarmee is de minimumdrempel van 85 procent nipt gehaald.

Nikon heropent zijn bod van 27 juli tot 14 augustus aan dezelfde voorwaarden. Als Nikon daarna minstens 95 procent van Metris in handen heeft, zal het ook een uitkoopbod lanceren. Eventueel kunnen de Japanners nog een derde ronde houden om aan die 95 procent te geraken.
Gebaseerd op:Belga Nieuwstelex

James Nachtwey







Het werk van Nachtwey is tentoongesteld in Europa en de Verenigde Staten. Het is bekroond met een groot aantal prijzen en onderscheidingen, waaronder de prestigieuze World Press Photo in 1994. In 2001 kwam een documentaire over Nachtwey uit met de titel War Photographer. Deze film is geregisseerd door Christian Frei en ontving veel onderscheidingen, waaronder een Academy Award nominatie voor "beste documentaire".
In 2006 won Nachtwey de Heinz Foundation Achievement Award voor zijn werk.



24 juli 2009

Windows 7 is klaar

De nieuwe versies van Windows voor desktopcomputers en servers zijn klaar. Windows 7 en Windows Server 2008 R2 verschijnen op 22 oktober, meldt Microsoft.
"Met de beëindiging van de voorbereidende fase kunnen de partners uit de sector tijdig hun producten klaarmaken voor de wereldwijde publiekslanceringen", luidt het.

Volgens public relations manager Edward Claessens van Windows België is Windows 7 lichter, sneller en efficiënter dan het vorige Windows Vista. "Het draait op oudere pc's en netbooks en heeft onder andere touch-mogelijkheden", zegt die nog. (belga/sam)
Gebruiker kiest zelf browser bij Microsoft
Mensen die het nieuwe besturingssysteem Windows 7 van Microsoft gebruiken, kunnen vanaf nu zelf hun eigen browser, of zoekmachine op het internet, uitkiezen. Vroeger was dat automatisch de eigen browser Internet Explorer, maar de Europese Commissie tekende daar protest tegen aan.
Softwaregigant Microsoft bood tot nu toe altijd de eigen browser Internet Explorer aan. Wie een alternatief verkoos, zoals Firefox, moest dat specifiek downloaden.De Europese Commissie vond dat niet kunnen, en daardoor heeft Microsoft het systeem nu veranderd. Wie een computer met Windows 7 aankoopt, krijgt bij de start een scherm waarop er een browser kan worden gekozen.Dat opent perspectieven voor andere browsers. De Europese Commissie heeft positief gereageerd op het besluit van Microsoft.

DawnTech - UW positie bepaler

Met de Dawntech GPS modules kunt uw altijd zien waar u uw foto heeft gemaakt.
Handig op vakantie.
Handig als u op vakantie bent geweest en achteraf wilt zien waar uw foto precies gemaakt is. De module heeft 20 kanalen voor een razendsnelle satelliet registratie, hierdoor is het zelfs in de meest beboste gebieden of in drukke steden mogelijk om uw positie te bepalen.

Laag energieverbruik.
De modules van DawnTech hebben een laag energieverbruik en zijn makkelijk te bevestigen op de flitsschoen van uw camera.

fotomanipulatie

Deze realistische fotomanipulaties zijn van Erik Johansson, een 23 jaar oude computer engineering student uit Zweden. Verrassend veel details in alle beelden, met unieke en creatieve concepten.

MotoGP 26 juli 2009: BRITISH GRAND PRIX