22 februari 2010

Nikon Press Photo Awards!

21 februari 2010

Congotentoonstellingen van fotograaf Carl De Keyzer

Congo viert in 2010 de 50ste verjaardag van zijn onafhankelijkheid. Een mooie aanleiding voor het FotoMuseum om het land en zijn continent in de kijker te zetten met drie boeiende tentoonstellingen.

Congo (belge) - Magnumfotograaf Carl De Keyzer maakte een reeks opnamen die een indringend beeld schetsen van de Belgische restanten in het moderne Congo. Een verslag van die zoektocht kunt u bewonderen op het eerste allesomvattende fotografische project dat ooit over Congo gemaakt is.

Congo belge en images - Carl De Keyzer en Johan Lagae selecteerden voor deze tentoonstelling beelden over Belgisch Congo uit het archief van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Deze beelden zijn zelden of nooit eerder gepubliceerd en geven een nieuwe blik op Belgisch Congo.

Gelijktijdig kunt u in het museum ook nog gaan kijken naar Borders - Bamako Encounters 2009, de biënnale van hedendaagse Afrikaanse fotografie. Bamako Encounters levert een prachtige verzameling foto’s van jong Afrikaans talent.

20 februari 2010

Gregory ColbertDeze wondermooie beelden zijn het werk van meester in de fotografie Gregory Colbert. Ze zijn het resultaat van eindeloos geduld dat leidde tot eenheid tussen mens en dier. Niets aan deze foto's is gemanipuleerd. Wat je ziet, is wat de Canadese fotograaf zag door zijn lens. Dit meesterwerk startte in 1992 en reist nu de wereld rond in de expositie "Ashes and Snow".

Er is iets fundamenteel verloren gegaan in de loop der eeuwen en via dit werk wil hij mens en dier in harmonie terug samenbrengen, of ons eraan her-inner-en en ons inspireren over hoe het zou moeten en kunnen zijn.

De opbrengst van de foto's gaat naar zijn stichting die de natuur en de dieren vergoed voor wat zij onvoorwaardelijk doen voor ons.

Laat uw hart spreken en steun wat zo kostbaar en onvervangbaar is.

Link:http://www.ashesandsnow.org/en/portfolio/

12 februari 2010

Operatie "NIET TE DOEN"

Tekening: Lowie Ceulemans 06-02-2010
De operatie met codenaam "NIET TE DOEN" is uitgevoerd. Met andere woorden we zijn verhuisd !!! En nu officieel ingeschreven in een bosgemeente!!

4 februari 2010

Roger gaat op tournee !!Beste Roger Waters Fans,
Roger gaat op tournee !!
Via het management is indirect vernomen dat Roger Waters eind 2010 in de Verenigde Staten op tournee is. Of Roger ook Europa aan zal doen is nog niet bekend. Al eerder gingen er diverse geruchten dat Roger met het concept 'The Wall' op tour zou gaan. Nu wordt dat dus bevestigd door zijn management. Uiteraard wordt u via de Roger Waters Fanpage op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws.