31 maart 2010

In Groot-Brittannië heeft een uitbaatster van een dierenwinkel een boete van 1.000 pond gekregen voor het verkopen van een goudvis aan een 14-jaar oude jongen. Ze moet bovendien, als een echte crimineel, gedurende twee maanden een elektronische enkelband dragen.

De 66-jarige Joan Higgins brak de wet op het dierenwelzijn, die stelt dat de verkoop van huisdieren aan -16-jarigen verboden is. Daarom moest ze voor de rechtbank verschijnen en heeft ze nu niet langer een blanco strafblad.

"Het is belachelijk. Vorm ik zo'n groot gevaar dat ik een enkelband moet dragen?" vraagt de bejaarde vrouw zich af.
Werkstraf
Haar zoon Mark werd ook veroordeeld; hij moet 120 uur gemeenschapsdienst uitvoeren. Hij is ervan overtuigd dat de hele zaak om een lokvogelpraktijk draait - waarbij een misdaad wordt uitgelokt.

Britse timmerman leeft vier maanden samen met slangen

"Ik had het gevoel dat het moment gekomen was om eens iets ongewoons te doen in mijn leven". Met dat understatement licht een Britse timmerman toe waarom hij vier maanden lang wil doorbrengen in een kamer met enkele van de meest gevaarlijke slangen ter wereld.
De 44-jarige David Jones uit Crawley zal vanaf 24 april proberen om 121 dagen lang het gezelschap van cobra's, boomslangen, pofadders en groene en zwarte cobra's te verdragen. De recordpoging vindt plaats in Johannesburg. Het huidige record staat immers op naam van de Zuid-Afrikaan Martin Smit. Smit, die door zijn vrienden niet helemaal onterecht wordt begroet met 'Mad Martin', bracht 113 dagen onder de slangen door zonder gebeten te worden.
Pofadder
Aan de Britse openbare omroep BBC vertelde Jones dat een man vorig jaar al eens een poging had gewaagd om het record te breken. De waaghals raakte echter in onmin met een pofadder en ontsnapte maar net aan een amputatie van zijn been.
Ongerust
Het wedervaren van zijn voorganger maakt Jones echter niet bang. Ongerust is hij wel. "Niet enkel omdat het om giftige slangen gaat en de kans reëel is dat ik in het ziekenhuis beland, maar ook omdat ik mijn vrouw en zoon vier maanden moet achterlaten", stelt de timmerman, die met zijn stunt geld wil inzamelen voor een lokaal.

30 maart 2010

Pangasius: de waarheid over de wondervis uit het vriesvak

Misschien hebt u hem al gezien en zelfs gekocht uit het vriesvak van uw supermarkt of vishandel: de exotische pangasius. Het lijkt op het eerste gezicht een goeie keuze. Want op grote schaal gekweekt in Azië, ergo een ethisch verantwoord alternatief voor het eten van gevangen, bedreigde soorten. Zo simpel is het echter niet.

Waterkwaliteit is niet echt een punt en je kan heel veel vissen in heel weinig water kweken. De norm is zowat 150 stuks in een drijvende kooi van een kubieke meter, en een stuk of tachtig per vierkante meter in een kunstmatige vijver.
De Mekong is één van de zwaarst vervuilde rivieren ter wereld. De hoeveelheid arseen in de stroom ligt tot acht keer hoger dan wat de Wereldgezonheidsorganisatie als veilig acht. In het grondwater is de concentratie zelfs twintig keer hoger dan veilig. Het gif komt onder meer van een quasi ongecontroleerd gebruik van pesticiden.
Vrouwelijke pangasius groeit opmerkelijk sneller en legt sneller en meer eieren wanneer ingespoten met een hormonenextract dat een Chinese firma produceert uit gedehydrateerde urine van zwangere vrouwen.

Er is ook een soort feodaal systeem ontstaan langs de oevers van de Mekong, waarbij een arme viskweker het vissenvoer "in bruikleen" geleverd wordt. De leverancier van het voer neemt na 180 dagen de vissen af tegen een vergoeding die per persoon neerkomt op ongeveer de armoedegrens.
Een keer verwerkt, krijgt de pangasiusfilet een injectie met een pentanatriumtrifosfaatoplossing. Die bedraagt tussen 10 en 20 procent van het gewicht van de filet. De filet wordt daardoor zwaarder (en brengt meer op) plus zorgt dat hij langer bewaard kan worden.

De kweek van pangasius heeft sterk bijgedragen tot het verdwijnen van de populatie van irrawaddydolfijnen (orcaella brevirostris) in de Mekong. Er zouden er nog hooguit een vijftigtal zijn.

Pangasius is een Vietnamees succesverhaal. 90 procent van alle pangasius wordt gekweekt in de Mekong-rivierdelta. Het gaat eigenlijk om twee soorten katvis: tra (pangasianodon hypophthalmus) en basa (pangasius bocourti). In 1995 bedroeg de 'oogst' 10.000 ton, in 2008 was het al meer dan 1,1 miljoen ton. Die groei is marktgedreven. Pangasius wordt nu uitgevoerd naar 130 landen, bijna allemaal in de vorm van witte filets. 80 procent van de export ging naar de VS, maar dat is de jongste jaren veranderd, en nu is Europa met 35 procent de grootste afnemer, en hangen de States aan het staartje met amper 4 procent.

Waterkwaliteit is niet zo'n punt
Het succes van pangasius heeft de vis onder meer te danken aan een fysiologisch kenmerk. Door z'n unieke zwemblaas kan de soort direct zuurstof halen uit de lucht. Dat betekent dat kwekers niet te veel moeten wakker liggen van het zuurstofgehalte van het water. Lees: waterkwaliteit is niet echt een punt en je kan heel veel vissen in heel weinig water kweken. De norm is zowat 150 stuks in een drijvende kooi van een kubieke meter, en een stuk of tachtig per vierkante meter in een kunstmatige vijver.

Poisson poison
De Mekong is één van de zwaarst vervuilde rivieren ter wereld. De hoeveelheid arseen in de stroom ligt tot acht keer hoger dan wat de Wereldgezonheidsorganisatie als veilig acht. In het grondwater is de concentratie zelfs twintig keer hoger dan veilig. Het gif komt onder meer van een quasi ongecontroleerd gebruik van pesticiden. De impact is nog niet duidelijk: de effecten van chronische arseenvergiftiging zijn vaak pas na tien jaar te zien. Daarnaast munt de Mekong uit door de prominente aanwezigheid van kankerverwekkende PCB's, DDT's, CHL's, HCH's en HCB's.

De vis-apotheker
Uw pangasiusfilet leeft niet alleen in dat water; het wordt ook gebruikt om hem in te vriezen. Dat is niet alles. De sjiekste zelfstandingen in de regio zijn de handelsreizigers die met een koffer vol geneesmiddelen tegen parasieten in de vis, pre- en antibiotica en nog van dat fraais aankloppen bij de viskweker. In het assortiment ook steevast trifluralin, dat met recht en rede in Europa verboden is. Het pesticide excelleert in zowat alles wat u niet in de buurt van vis voor consumptie wil: persistent in de bodem en niet gemakkelijk biologisch afbreekbaar en een hoog potentieel voor bioaccumulatie, met name in waterorganismen. De viskwekers vinden het echter een doeltreffend middel tegen ongewilde plantengroei in hun vijvers.

Urine van zwangere vrouwen
Een ander middeltje dat gretig wordt afgenomen: vrouwelijke pangasius groeit opmerkelijk sneller en legt sneller en meer eieren wanneer ingespoten met een hormonenextract dat een Chinese firma produceert uit gedehydrateerde urine van zwangere vrouwen.

De kip en de vis
De pangasius krijgt korrel als eten. Daarin onder meer vismeel (dat komt uit Zuid-Amerika, waar 90 procent van de ansjovisvangst verwerkt wordt tot beestenvoeder, maar dat is een ander verhaal), eiwitten van plantaardige oorsprong zoals soya, maar ook eiwitten van dierlijke oorsprong en nogal wat pluimen van kippen en andere bijproducten van gevogelte. Dat laatste kan het risico met zich meebrengen dat het in die regio gangbare vogelgriepvirus ook in de vissector terecht komt.

Pentanatriumtrifosfaat
Een keer verwerkt, krijgt de pangasiusfilet een injectie met een pentanatriumtrifosfaatoplossing. Die bedraagt tussen 10 en 20 procent van het gewicht van de filet. De filet wordt daardoor zwaarder (en brengt meer op) plus zorgt dat hij langer bewaard kan worden.

Feodaal systeem
Niet dat het de viskwekers echt rijk maakt allemaal. Een maximum maandinkomen van 50 Amerikaanse dollar is gewoon. Er is ook een soort feodaal systeem ontstaan langs de oevers van de Mekong, waarbij een arme viskweker het vissenvoer "in bruikleen" geleverd wordt. De leverancier van het voer neemt na 180 dagen de vissen af tegen een vergoeding die per persoon neerkomt op ongeveer de armoedegrens.

Katvis vermoordt dolfijn
De kweek van pangasius heeft sterk bijgedragen tot het verdwijnen van de populatie van irrawaddydolfijnen (orcaella brevirostris) in de Mekong. Er zouden er nog hooguit een vijftigtal zijn. De dolfijnen zijn bijna allemaal gestorven als gevolg van een bacteriële infectie, waarschijnlijk afkomstig door aanraking met kweekkooien. Die ziekte is op zich niet dodelijk, behalve wanneer het immuunstelsel van de dieren is aangetast. Bij de autopsie troffen onderzoekers toxische niveaus van pesticiden (vooral DDT) en PCB's aan.

Zwarte markt
Vorig jaar werd in de VS een lading pangasius onderschept van 4.545 ton. Op de verpakkingen stonden de namen van duurdere vissen zoals tongfilet, kabeljauw en zeebaars: alles behalve pangasius. Het kopstuk achter de zwendel werd gepakt en kreeg 63 maanden cel. Maar het zou naïef zijn om te denken dat deze vangst niet meer dan het topje van de ijsberg was.

En dan is er de strontmond
Tilapia is oorspronkelijk Afrikaans, maar nu wordt hij voornamelijk in Zuid-China, Indonesië en Bangladesh gekweekt. De export gaat grotendeels richting Amerika, maar ook in Europese supermarkten duikt de vis op. Het grootse probleem met tilapia zijn hormonen. Alleen de mannetjes van de soort zijn bruikbaar om verwerkt te worden. Dus worden van de vrouwtjes op jonge leeftijd mannetjes gemaakt. Dat kan door het toedienen van grote dosissen testosteron. Te veel testosteron kan onder meer leiden tot borstkanker.

Tilapia wordt ook wel "strontmond" genoemd door z'n kwekers. De vis is de kampioen in het eten van zijn eigen uitwerspelen; hij consumeert tot zes keer meer uitwerpselen dan dat hij er zelf produceert.

29 maart 2010

"WO III is al begonnen"

Sommige militaire experten denken dat Wereldoorlog III zal starten 100 jaar na WOII, sommigen denken dat hij al bezig is. Konstantin Sivkov behoort tot het laatste kamp. Volgens de Russische wetenschapper is de eerste fase van WOIII al bijna voltooid.
Lees meer..........

24 maart 2010

Vietnam


De oorlog in Vietnam mag dan al gestopt zijn in 1975, voor zij die in contact gekomen zijn met 'Agent Orange' duurt de ellende onverminderd voort. Meer dan dertig ziekten en afwijkingen hebben met het landbouwgif en ontbladeringsmiddel te maken, variërend van astma en huidklachten tot psychische aandoeningen en tal van vormen van kanker. Het ergst zijn ongetwijfeld de genetische afwijkingen die het bij kinderen veroorzaakt.
Gruwelijk mismaakte baby's zijn er in Vietnam geboren. Met twee hoofden. Met één hoofd, maar twee gezichten. Baby's bij wie een deel van de organen aan de buitenkant van hun lichaam zat.

Vijf kinderen op honderd
Het totaal aantal slachtoffers van 'Agent Orange' wordt geschat op 4,8 miljoen en er komen dagelijks nieuwe bij. Dertig jaar na de oorlog tast het zwaar giftige 2,3,7,8 tetrachloordibenzo-para-dioxine (TCDD), kortweg dioxine, in 'Agent Orange', inmiddels de derde generatie Vietnamezen aan. Vijf kinderen op honderd worden vandaag in Vietnam geboren met een fysieke of mentale afwijking.
De Amerikaanse president Kennedy gaf in 1961 toestemming ontbladeringsmiddelen in te zetten. Doel was de communisten, die in de jungle ongrijpbaar waren, hun schuilplaatsen af te pakken en oogsten te laten mislukken.

LED verlichting

LED TL info + besparingstabel

LED TL buizen kunnen in bestaande armaturen met een kleine aanpassing zie tekening
(trafo verwijderen is niet noodzakelijk, wel aan te raden.)







De wattage van 120 cm normale TL lampen is gebaseerd op 44 watt per lamp,

Dit is omdat een lamp 36 watt is en de trafo 8 watt is
en van een 60 cm lamp is dit 18 watt + 4 watt trafo, En voor de 150 cm TL lampen
56 watt + 12 watt = 68 watt samen.

Voor de led lampen is dit maar !!! 8 watt, 15watt, of 18watt plus helemaal niks meer, geen transfo of starter nodig .

Heetste zomer ooit op komst

Na de extreem koude winter mogen we ons opmaken voor een extreem hete zomer. Het wordt zelfs de heetste zomer ooit, als we een klein weerkundig bedrijfje in Groot-Brittannië mogen geloven. En daar hebben we misschien wel reden toe, want ook de extreme vrieskou van de voorbije maanden hadden ze voorspeld.

Zomer van 1976
Voor het eerst zullen hun voorspellingen de meeste mensen als muziek in de oren klinken. De zomer van 2010 zou de heetste uit onze geschiedenis worden. Zelfs de hete zomer van 1976 zou dit jaar sneuvelen. Het zal gedurende juni, juli en augustus warmer zijn dan gewoonlijk en begin augustus mogen we ons aan een heuse hittegolf verwachten.
"Een extreem hete zomer ligt al enkele jaren op tafel, maar het Met Office gokte op vorige zomer", zegt Jonathan Powell, de oudste weerkundige in dienst van 'Positive Weather Solutions'. "Maar nu is het echt tijd om de barbecue boven te halen."

Goed voorbereid naar Vivarium 2010!

Vrijdag, zaterdag en zondag 16, 17 en 18 april 2010,

Tentoonstelling bij Amazoona te Sint - Niklaas

Nano-aquaria en Kunst
 

AquaDom in Berlijn

Duikers geven het 25 meter hoge AquaDom in Berlijn een grondige poetsbeurt. In de tank zitten ongeveer 1.500 vissen.


23 maart 2010

Belgische primeur: 20 dieren en planten verbannen

België heeft als eerste land in Europa een zwarte lijst voor dieren en planten opgesteld. Twintig soorten worden verbannen uit ons land, omdat ze volgens experts een groot gevaar vormen voor onze fauna en flora.
 
Het Sikahert, de Pallaseekhoorn en de wasbeerhond zijn drie van de dieren die niet welkom zijn in België. Voor ons zijn ze misschien niet meteen bekend, maar het Biodiversiteitsplatform voerde een onderzoek naar de soorten die ons fauna en flore schade kunnen toebrengen. Als ze toch opduiken, mogen ze gewoon worden gedood of verdelgd.
Indringers
"We zien de laatste jaren steeds vaker 'indringers' opduiken, bijvoorbeeld omdat diersoorten ontsnappen of omdat planten in vijvers worden uitgezet", zegt bevoegd minister Paul Magnette in de gedrukte krant van Het Laatste Nieuws. Van de 50.000 dieren- en plantensoorten in ons land zijn al 2.500 soorten uitheems.

Lieveheersbeestje
Vijftig soorten zijn invasief. Dat wil zeggen dat ze zich razendsnel verspreiden en andere inheemse soorten verdringen. "Een bekend voorbeeld is het Aziatisch lieveheersbeestje, dat destijds werd ingevoerd om bladluizen te verdelgen", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "Ons rode lieveheersbeestje werd bijna volledig weggedrumd.
"En eenmaal die vreemde soorten hier gesetteld zijn, krijg je ze nog moeilijk weg." Koen Van Muylem

Sikahert
De soorten op de zwarte lijst komen nog niet officieel voor in België. In onze buurlanden hebben ze echter wel al schade aangericht. Het Sikahert, bijvoorbeeld, komt uit Oost-Azië. Het plant zich echter voort met inlandse herten die daardoor verdwijnen. Bovendien richten ze zware schade aan de bossen aan. De eerste zwarte lijst gaat op 1 oktober van kracht.

De zwarte lijst van dieren en planten

Zoogdieren
Wasbeerzeehond China
Amerikaanse nerts Noord-Amerika
Grijze eekhoorn Noord-Amerika
Muntjac-hert China
Thaise eekhoorn
Pallaseekhoorn India en China
Sikahert Japan
Beverrat Zuid-Amerika

Amfibie
Stierkikker Noord-Amerika

Vissen
Zwartbekgrondel Zwarte en Kaspische Zee
Amurgrondel Zwarte en Kaspische Zee

Vogel
Heilige ibis Afrika

Planten
Verspreidbladige waterpest Afrika
Postelein-waterlepeltje Zuid-Amerika
Parelvederkruid Zuid-Amerika
Hottentotvijg Zuid-Afrika
Egeria Zuid-Amerika
Watercrassula Australië
Waterteunisbloem Zuid-Amerika
Ongelijkbladig vederkruid Noord-Amerika

Kikker in sla overleeft duizenden kilometers in koeltransport

Een kikker heeft een vrouw aangenaam verrast. Plots kroop het beestje uit een krop sla. "Fantastisch!", riep Hilde Haugland. De Noorse is dan ook biologe van opleiding. De amfibie had het koeltransport van Frankrijk naar Noorwegen overleefd.

"Het was zo lief. Ik had net de sla uitgepakt om te wassen en plots kwam er een kikker te voorschijn. Ik heb onmiddellijk mijn man en mijn dochter geroepen", vertelt Haugland. Haar man Ole Hoem ging snel een fototoestel halen en maakte een foto van 'Kermit' en de krop sla. "Hij was zichtbaar verzwakt maar nog in leven", vertelt Hoem. Volgens hem was de jonge Kermit zo'n drie à vier centimeter lang. Het ging om een boomkikker.

Haugland had de krop sla uit Frankrijk gekocht in Asker, schrijft de Noorse krant VG. De kikker werd overgebracht naar een lokale dierenwinkel en zal een nieuwe thuis krijgen in Zweden. "Vrienden vragen nu grappend wanneer ze mogen langskomen. Ze hebben zin in kikkerbilletjes", lacht Ole. "Mijn vrouw kreeg een nieuwe krop in de winkel en heeft intussen een heerlijke salade bereid. Ik vind het nog steeds onwaarschijnlijk dat de kikker het koeltransport in een verpakking van Frankrijk naar Noorwegen overleefd heeft", besluit Hoem.

22 maart 2010

Roger Waters bevestigd tour - eerste concertdata bekend !!!


Roger Waters (management) heeft bevestigd dat Roger Waters zijn The Wall tour 2010-2011 zal beginnen op 15 september 2010 in Noord Amerika. Roger zal alleen in Noord-Amerika al 42 concerten geven in de periode van 15 september 2010 tot en met 14 december 2010. De verwachting is dat Roger daarna andere continenten aan zal doen.
The Wall - tour 2010-2011 pagina

21 maart 2010

VR uitschakelen?

Het advies van Nikon:

De technologie voor vibratiereductie (VR) die is ingebouwd in Nikon VR-objectieven kan trillingen en bewegingen van de camera tijdens opnames verminderen of elimineren. Wanneer de camera op een driepootstatief is geplaatst, zal deze weinig (of niet) bewegen, zodat de vraag zich voordoet of VR moet worden gebruikt.

Bij de volgende objectieven/camera's dient u VR uit te schakelen ("Off") wanneer de camera op een statief is bevestigd:

AF-S DX VR 18-200mm f3.5-5.6G

AF-S VR 24-120mm f3.5-5.6G

AF-S VR 70-200mm f2.8G

AF VR 80-400mm f4.5-5.6

Bij de volgende objectieven mag VR zijn ingeschakeld ("On") wanneer de camera op een statief is bevestigd:

AF-S VR 200-400mm f4G

AF-S VR 200mm f2G

AF-S VR 300mm F2.8G

20 maart 2010

Stop eens een F18 in je garage


Een Duits bedrijf is met originele posters op de proppen gekomen waarmee je je saaie garagepoort kan opfleuren. Dankzij een uitgekiende optische illusie lijkt het alsof er een gevechtsvliegtuig, een paard of een racebolide in je garage staat gestald. Het bedrijf heet 'StyleYourGarage' en garandeert dat de posters bestand zijn tegen regen, wind en zonneschijn. Je betaalt 300 euro om je garagepoort uit de grijze massa te laten springen.

16 maart 2010

Kalender 2010



CALENDRIER 2010

BOL D’OR classic :
9 & 10 april

METTET Gold trophy
9 & 10 april

COUPE MOTO légende DIJON :
29 & 30 mei

BIKER classic SPA-Francorchamps :
11 – 13 juni

CHIMAY Sprint :
16 – 17 – 18 juli

CHIMAY Endurance :
24 & 25 juli

JEHONVILLE - Luxembourg :
21 & 22 augustus

CAROLE Endurance :
28 & 29 augustus

WEEK END CAIMANS - Croix en ternois :
12 & 13 september

12 maart 2010

Derde racecircuit van het land ingehuldigd in Namen


In de Naamse gemeente Mettet is vrijdag het nieuwe racecircuit Jules Tacheny ingehuldigd. Na Zolder en Francorchamps gaat het om het derde permanente circuit van België. In Mettet zullen vooral motors over de baan scheuren. Naast wedstrijden, zullen er ook motorrijlessen en -vormingen plaatsvinden.

Aan het circuit, waarvoor de eerste plannen dateren van 2005, werd maanden gewerkt. Op 9, 10 en 11 april worden er de eerste wedstrijden gehouden, in het kader van de Grand Trophy.
Het project kostte ongeveer 7 miljoen euro en werd deels gefinancierd door het Waals Gewest. Dat trok iets meer dan 2,5 miljoen uit voor de bouw van het circuit.

2.310 meter
Volgens Waals minister van Sport André Antoine toont het project dat Wallonië investeert in sportieve infrastructuur van hoge kwaliteit die rekening houdt met het leefmilieu en de omwonenden, maar tegelijk sport en opleiding met elkaar verbindt.
Het circuit meet 2.310 meter en heeft een rechte lijn van meer dan 500 meter. Speciaal om de overlast voor de buurtbewoners te verminderen, werd de rijrichting omgekeerd.

Rechter: "Pink Floyd-songs niet apart verkopen"

Pink Floyds iconische 'Dark Side of The Moon'-cover , hier uitgebeeld in de Londense skyline.


De Britse megaband Pink Floyd heeft van het Londens Hooggerechtshof gelijk gekregen in verband met de verkoop van individuele songs op het internet door platenmaatschappij EMI.

Pink Floyd wil niet dat EMI individuele songs of tracks verkoopt, zonder de toestemming van de band. De nummers moeten binnen de albumcontext blijven, vindt de groep. Pink Floyd voert aan dat het contract met de platenreus dit expliciet verbiedt, maar EMI was van mening dat het contract enkel op de "fysieke verkoop" sloeg. Online zou de platenfirma dus wel aparte tracks mogen verkopen.
Artistieke integriteit
Rechter sir Andrew Moritt heeft Pink Floyd nu echter in het gelijk gesteld. EMI moet de 'artistieke integriteit van de albums bewaren'.
Hiermee haalt een van de succesvolste EMI-groepen zijn slag thuis.
Pink Floyd is al sinds 1967 een goudhaantje voor EMI. 'Dark Side of The Moon', de Pink Floyd-plaat uit 1973, is met meer dan 35 miljoen verkochte exemplaren een van de commercieel succesrijkste albums aller tijden.
De band vervolgde EMI ook voor de royalty's op de internetverkoop. Maar het vonnis daaromtrent wordt niet publiek wordt gemaakt. Wel moet EMI de door Pink Floyd gemaakte gerechtskosten van 40.000 pond ophoesten, naast een later te betalen boete, aldus de BBC.

List of Grand Prix motorcycle racing World champions

4 maart 2010

“Dexter schiet ook Nikon”


Ook hier is weer het bewijs dat de professionals met Nikon schieten. We kennen allemaal de hitserie “Dexter”, de serie moordenaar, 1 van de meest bekeken series op TV en bij far de meest gedownloade serie ooit.
Dexter is in de serie, in het dagelijkse leven een bloed specialist en maakt foto’s op crimescenes. Hij had kunnen kiezen voor Canon, maar voor politiewerk wil je echt goede foto’s schieten. Dan is er maar 1 keus: Nikon. Keer op keer maakt hij de beste foto’s en denkt hij er ook niet eens over na om over te stappen op Canon. Nikon wint weer!

2 maart 2010

Boek van Oliver Lucanus



This book goes one step deeper into the mystery.
Tijdens Vivarium 2010 zal Oliver Lucanus zijn gloednieuwe boek presenteren. Wie de lezingen van Oliver tijdens de afgelopen editie van Vivarium heeft gezien, kent hem van de geweldige onderwater beelden uit met name de Amazone. Datzelfde soort foto's zijn, samen met pakkende verhalen samen gebracht in het boek: The Amazon: Below Water

Dit boek is een verzameling van het beste materiaal van 18 jaar expedities en onderzoek naar de rivieren, meren en ondergelopen vloedbossen van Zuid-Amerika.
Voor meer informatie kijk hier: http://www.amazon-below-water.com/
"The Amazon: Below Water" is alleen verkrijgbaar in het Engels en zal 72 Euro kosten.

Sommige planten houden van zout

Het strooizout van de afgelopen dagen en weken heeft de plantengroei in Vlaanderen veranderd. Zo duiken er in de Kempen planten op die normaal gezien alleen maar aan zee voorkomen.
Link: