28 augustus 2010

PRISTELLA2010



Tentoonstelling Pristella 2010

25 augustus 2010

Kikker zo groot als erwt ontdekt, Microhyla nepenthicola

Wetenschappers hebben op het eiland Borneo een piepkleine kikkersoort ontdekt. Het beestje is zo groot als een erwt. Volwassen mannelijke exemplaren worden tussen de 10,6 en 12,8 millimeter.


De soort is Microhyla nepenthicola gedoopt, naar de plant waarop ze leven. Een kleinere soort is in Europa, Azië of Afrika niet eerder gezien. Ze werden gevonden langs een weg dankzij het geluid dat ze maken: een hard, raspend geluid.

De kleine kikkers waren overigens al eerder gespot. Toen werd evenwel gedacht dat het ging om jonge kikkers die nog moesten groeien.

23 augustus 2010

Zwarte weduwes ontdekt in Antwerpse haven

In de haven van Antwerpen zijn vier zwarte weduwes gevonden op een transport uit Afrika. De giftige spinnen zitten op legervoertuigen van het Amerikaanse leger die al sinds 14 augustus in open lucht stilstaan. De terminaluitbater wacht op toestemming van de gezondheidsinspectie om de dieren te verdelgen.

De zwarte weduwe (Latrodectus mactans) komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar leeft inmiddels verspreid in alle werelddelen. Aangenomen wordt dat het in onze contreien te koud is voor de spin, waardoor het onwaarschijnlijk is dat ze zich hier definitief vestigt.
De beet van een vrouwtjesspin kan fatale gevolgen hebben als er geen antiserum wordt toegediend.

Prachtige rijstvissen beschreven

Copyright © Jui-Pin Wu
 Ichtyologen uit de USA en Indonesië hebben een schitterende rijstvissen beschreven, kleurrijke soorten uit een zoetwaterhabitat in een klein eiland in de buurt van Sulawesi.

Het publiceren van de beschrijving van Oryzias woworae in een recent nummer van het tijdschrift Copeia , Lynne Parenti en Renny Hadiaty onderscheidt zich van soortgenoten door zijn opvallende kleur patroon van zijn staalblauwe lichaam ( bij mannen ) , gemarkeerd met briljante rode strepen op de buik, borstvinnen en staartvinnen .

Picture by Shen-Horn Yen.

Oryzias woworae , vernoemd naar Indonesische schaaldieren deskundige Wowor Daisy (die de vis verzamelde) , is afkomstig van een zoetwater beek met een baldakijn dekking van ongeveer 80 procent en een substraat van modder en zand met bladafval van Muna Island, aan de zuidoostkust van Sulawesi .
De pH van het water was 6-7 , en de vissen werden gevangen met een school Nomorhamphus liemi liemi
 Nomorphamphus liemi liemi
De soort is onlangs uitgevoerd en in de aquariumhandel te verkrijgen (althans in Taiwan) , waar zij reeds met succes zijn gekweekt in het aquarium.

Voor meer informatie, zie de krant: Parenti, LR en RK Hadiaty (2010) Een nieuwe, opvallend kleurrijke , kleine rijstvissen van het geslacht Oryzias ( Geepachtigen , Adrianichthyidae ) uit Sulawesi , Indonesië . Copeia 2010, pp. 268-273

Aquarium modellen in hout

Ziet u het voor u? een prachtig stukje onderwater- natuur. Vormgegeven in een bijzonder design en ontwerp in uw bedrijfshal, instelling of thuis?
Vele onderzoeken hebben aangetoond dat het kijken naar een aquarium, een rustgevende werking heeft op uw psyche. Door het kijken in het aquariumlicht in de donkere wintermaanden is er minder kans depressie (lichttherapie).
Kijk voor het slapen gaan 10 minuten naar uw aquarium, en u komt rustiger in slaap dan wanneer u tv kijkt.








Wat 15 jaar geleden begon als een probeersel is nu hard bezig om een bijzonder aquariumconcept en design studio te worden. Aquadesign -x heeft een grote bekendheid in binnen- en buitenland, welke gestoeld is door een goede aflevering en service van aparte aquaria onder de vroegere naam; M.A.F. aquarium bakken. Dit zijn houten aquaria van speciaal plaatmateriaal, die wij speciaal door de fabrikant laten maken voor aquarium en vijverdoeleinden

Paddock Girls at the Red Bull Indianapolis Grand Prix

19 augustus 2010

Eclipse - The Pink Floyd Story

Eclipse, een Canadese muziekgroep die de beste nummers van de legendarische groep PINK FLOYD interpreteert. Met een superproductie en een mise en scène van het niveau van PINK FLOYD, presenteert Eclipse « The Pink Floyd Story », de grootste successen van de groep en de volledige album Dark Side of the Moon. Dit album zorgde voor de start van hun internationale carrière en wordt tot op heden beschouwd als de meest verkochte album van de wereld (voglens de Guiness Book of World Records).

Eclipse zal de verschillende muziekstukken in chronologische volgorde voorstellen, volgens de verschijningsdata van de albums doorheen de tijd dat met een kleur uit de 70’s zonder bepaalde elementen uit de ‘80’ & ‘90’s te vergeten.
Met 5 muzikanten en 3 koristen in een ongelooflijk decor met een gigantisch scherm op de achterkant, lasershows, lightshows….zal niets aan de toeval achtergelaten worden voor deze indrukwekkende show.

Ten slotte zal ook een multimedia serie die de belangrijkste elementen uit de carrière van Pink Floyd traceert voorgesteld worden tijdens de volledige duur van de show. Om het Pink Floyd effect zo levendig mogelijk te maken, heeft de productie beslist om bepaalde instrumenten aan te kopen, een legendarische B3 HAMMOND 1959, Fender guitaren, een analoge sound console MIDAS PRO 40 1982 die de originele groep Pink Floyd in de jaren ’80 gebruikte. En ook een groene Laser met een kracht van 45 watt die gebruikt werd tijdens hun laatste tour in 1995. Alle elementen zijn verenigd om de best mogelijke reproductie te houden!

Jazzfotograaf Herman Leonard overleden

De legendarische jazzfotograaf Herman Leonard, bekend om zijn foto's van jazz-legendes als Miles Davis, Billie Holiday en Duke Ellington, is afgelopen zaterdag overleden. Hij stierf in een ziekenhuis in Los Angeles aan leukemie. In 1948 opende hij zijn eerste fotostudio in New York en sindsdien werd hij bekend met zwart-witfoto's in jazzclubs.


Hij woonde in New Orleans tot orkaan Katrina daar in 2005 toesloeg en zijn huis volledig overstroomde. Duizenden foto's gingen verloren maar tienduizenden negatieven waren eerder al naar het Ogden Museum of Southern Art in New Orleans gestuurd. Sinds 2005 woonde Leonard in LA.

17 augustus 2010

Nee, dit plaatje komt niet uit Madame Tussauds. De waarheid is veel luguberder, want David Morales Colón (22) werd doodgeschoten in San Juan (Puerto Rico). Motorfreak als hij was, gunden zijn nabestaanden hem het ultieme eerbetoon: opgebaard worden op zijn Honda CBR600 F4. Met zijn zwarte pet, zwarte zonnebril, zwarte broek en zwart t-shirt met lange mouwen ziet het tafereel er wel heel levensecht uit.

16 augustus 2010

Rossi tekent contract voor twee jaar bij Ducati

Valentino Rossi zal de komende twee jaar voor Ducati rijden. Dat maakte de Italiaanse renstal zondag bekend, nadat de 31-jarige Italiaan eerder op de avond had laten weten te zullen vertrekken bij Yamaha. Bij Ducati is hij de opvolger van Casey Stoner, die naar Honda zal vertrekken.

“We zijn erg blij dat we kunnen bekendmaken dat Valentino vanaf 2011 voor ons zal rijden”, vertelde Gabriele del Torchio, president van de Ducati Motor Holdinh. “Hij is een voorbeeld van een groot talent en dat hij nu voor een Italiaans bedrijf rijdt, moet wel een recept voor succes zijn. Beide partijen zijn erg sterk en gepassioneerd, en kennen de belangrijkste ingrediënten voor succes: technologie, ontwerp en sportiviteit.”

Zolang Rossi nog voor Yamaha rijdt, zal Ducati hem als concurrent blijven zien. “Tot en met Valencia blijft hij gewoon een tegenstander”, zei algemeen directeur Filippo Preziosi. “Hij is echter wel een speciale tegenstander, die onze overwinningen altijd meer glans heeft gegeven. Zodra hij voor Ducati rijdt, zullen we echter op elk detail samenwerken en een machine ontwikkelinen waarmee hij zijn enorme talent kan tonen. Om met Valentino samen te werken is voor iedereen spannend, en we zijn blij dat wij die kans volgend jaar krijgen.”

14 augustus 2010

Philips Tropical Aquarium Purifier NIEUW

Philips lanceert de aller nieuwste ontwikkeling op aquarium gebied,

Ozon-apparaat gebaseerd op Corona Discharge technologie Zuurstof (O2) wordt omgezet in ozon (O3)
Uiterste precieze en lage dosis ozon voor continue en veilige toediening. Verbonden middels silicone slang met aerator. Ozon reageert met moeiliijk afbreekbare organische verbindingen veroorzaakt door visafscheiding en voedsel. LED-lamp voor indicatie werking toestel Adaptor en laagspanning voor maximale veiligheid. Aerator zorgt voor optimale vermenging en overdracht van ozon in het water t.b.v. oxidatie.

Wat is ozon?
Ozon is een vorm van zuurstof die gevormd wordt door een electrische ontlading in de lucht. Bij lage concentraties is ozon een zeer effectieve, veilige en milieu-vriendelijke zuiveringstechniek.

Waarom is ozon zo effectief?
Ozon is bijzonder effectief in het oxideren van organische bestandsdelen ten gevolge van overvoeding en
afscheiding bacterien en virussen. Ozon (O3) wordt na oxidatie terug omgezet in zuurstof (O2) zonder giftige
bijproducten achter te laten.

Wat zijn de voordelen?
Het resultaat is een helder aquarium met gezonde vissen, planten en koralen, wat resulteert in tijdswinst en minder waterverbruik Een snelle opstart van uw aquarium is mogelijk door de eliminatie van giftig nitriet en de natuurlijke stikstofcyclus wordt gestimuleerd.

Meer info:
[PDF] PHILIPS Tropical Aquarium Purifier - Info FAQ 2010
[PDF] PHILIPS Tropical Aquarium Purifier - Info FAQ
[PDF] PHILIPS TAP Wetenschap Brochure "De wetenschap achter helder water"

[info] PHILIPS TAP - De uitleg (Animatie) "I feel good"

12 augustus 2010

Nest van Corvus monedula in de schoorsteen


Een nest verwijderd van een Kauw (Corvus monedula) uit een van de schoorstenen. Eerst natuurlijk de jongen laten uitgroeien (beschermde vogelsoort) en dan aan de slag. Een gat op zolder moeten kappen, anders is het niet te verwijderen. Zijn een heleboel takken en ander nestmateriaal, is wel een prachtige en stevige constructie zo'n nest

11 augustus 2010

Camera Nikon D2X



Belangrijkste kenmerken Specificaties
12,4 Megapixel professionele digitale CMOS spiegelreflexcamera

5 Bps of 8 bps in de stand 'High Speed Uitsnede'
11-Velds Multi-CAM2000 AF-module
3D Kleuren-matrixmeting II
i-DDL flitssturing voor ondersteuning van het Creatief Verlichtingssysteem
Verbazingwekkend korte ontspanvertraging van 37ms
Robuuste magnesium behuizing; bijzonder goed bestand tegen vocht en stof

9 augustus 2010

Nikon D-Serie digitale camera's overzicht

Oorsprong van de Nikon D-serie Nikon introduceerde haar eerste D-serie digitale camera in 1999. De D-serie bouwde voort op F-lijn die bestond uit 35mm analoge spiegelreflexcamera's.
Nikon ontwikkelt zelf sensoren voor haar professionele D-serie digitale camera's. De overige modellen beschikken meestal over een CCD sensor van Sony. Tegenwoordig maakt Nikon in de D-serie steeds vaker gebruik van CMOS sensoren, omdat deze minder stroom verbruiken.


De professionele digitale camera's van Nikon zijn al jaren een van de meest gebruikte modellen onder topfotografen. De Nikon D3 is de absolute topcamera van de D-serie. Voor professionele fotografen die zich geen topmodel kunnen veroorloven is de Nikon D300 een uitkomst.

Hier volgt een overzicht van Nikon D-Serie digitale camera's. webwinkels voor fotografie
Nikon D1X
Nikon D2H
Nikon D2X
Nikon D-50
Nikon D100
Nikon D200
Nikon D3
Nikon D300
Nikon D3000
Nikon D300S
Nikon D3X
Nikon D40
Nikon D40x
Nikon D5000
Nikon D60
Nikon D70
Nikon D700
Nikon D70s
Nikon D80
Nikon D90
Nikon D1H
Nikon D1
Nikon D2
Nikon D800

6 augustus 2010

Wevelbed filters

Wevelbed filters
Techniek: Filters - Wervelbed-filter.

Het wervelbdfilter is een ontwikkeling in de reeks van de biologische filters. Deze filters zijn eigenlijk een vervolg (vervolmaking) op de druppel filters. Dezelfde bacterien als bij andere bilogische filtersystemen doen hun werk ook in het wervelbed filter. Zij breken dus ammoniak en nitriet af.

Bij de oudere bilogische filters stroomt het water over een statisch medium bestaande uit het vaste filtersubstraat. Er wordt dan gebruik gemaakt van onder andere hydro-korrels, borstels, grind, schelpenzand enz. Op deze substraten hebben de bacterin zich gevestigd. Een groot euvel bij deze filters is dat vroeg of laat het filter verstopt en het water slechts door enkele "kanalen"door de filtermassa loopt. Ik heb zelf ondervonden dat het water lang niet door de gehele filtermassa loopt. Water kiest namelijk altijd de makkelijkste weg. De normale biologische filters werken prima als het vis- en planten-bestand in Uw aquarium in evenwicht met elkaar zijn. Is dit evenwicht verstoord door wat voor reden dan ook dan kunnen de oude biologische filters dit meestal niet meer aan. U kunt in dit geval bijvoorbeeld denken aan het inbrengen van nieuwe vissen waardoor de vis populatie aanzienlijk vergroot werd.

Wervelbed filters zijn rechtopstaande cylinders, die gedeeltelijk met en vasr substraat gevuld zijn. Als substraat wordt onder andere gebruik gemaakt van quartz.Dit substraat heeft voor de bacterie kolonies een oppervlakte van 21 m² per dm³ ter beschikking. Vergelijk ik dit met een normaal druppel biologisch filter dan hebben de bacterie kolonies daar slechts 0.6 m² per dm³ tot hun beschikking. Bij het wervelbed filter stroomt het water opwaarts door de filter massa, hierdoor wordt deze geexpandeerd en krijgt een wervelende beweging. Juist door dit wervelen is de gehele substraatbopppervlakte beschikbaar voor de bacterie kolonies. Een ander voordeel is dat in een wervelbed filter de anaerobe bacterien geen kans krijgen zich er te vestigen. Het grote voordel bij deze filtrage zit hem dus in het feit dat de filter massa voor de volle 100% met het water in aanraking komt

Een wervelbed filter hoeft maar betrekkelijk klein te zijn. Een druppel filter is heeft vaak een afmeting die overeenkomt met de helft vah er bijbehorende aquarium. Zo is een wervelbed filter voor een aquarium van 500 liter slechts 45 cm hoog en 5 cm in doorsnede. U kunt het filter dus gemakkelijk achter aan Uw aquarium bevestigen of op een ander onopvallende ple. Ik zie op dit moment echter nog wel een probleem voor het gebruik van dit filter voor de kleinere aquaria. Zij zijn namelijk niet te verkrijgen voor een aquarium met een inhoud van 40 liter. Het werkt wel maar voor het dol is eigenlijk te duur (zuiver een economische kwestie). Zij zijn wel te verkrijgen vooe aquaria vanaf 120 liter.

De doorstroomsnelhied van een wervelbed filter is langzamer dan bij het gebruik van een druppel filter. Ik raad aan de snelhied in te stellen op de halve aquarium inhoud per uur. Dit verlost U meteen van het geluid van de traditienel filters. Het wervelbed filter is rustig en stil.Over de traagheid hoeft U zich geen zoregen te maken daar ammoniak en nitriet in een doorgang door het filter worden omgezet. Het nitrificatie proces verloopt aanzienlijk sneller dan bij het druppel filter. Het verdient echter wel aan beveling om een sponsfilter op de ingang van het wervelbed filter te plaatsen.De reden is niet dat het filter dicht zou kunnen slibben maar om de waterpomp voor schade te behoeden.
Let wel U zult zelf een motor pomp op het filter aan moeten sliuten. Het voordeel is echter dat U voor de pomp keuze alle op de markt zijnde pompen kunt gebruiken

Is het nodig om medicaties aan Uw aquariumwater toe te voegen dan kunt U het wervelbed filter met een gerust hart silzetten.Schakelt U het filter weer in dan zijn de bactereien na een uurtje weer actief. Dit geld natuurlijk ook voor stroomstoringen. Geen zorgen over een hevelwerking (het leeglopen van Uw aquarium via het filter) er zit een terugslag klep in.
Ik vind het zelf niet aan te raden maar in theorie zoud U drie keer zoveel vissen als normaal in Uw aquarium kunnen houden, Het stuit mij echter tegen de borst, zo'n overbevolkte bak.

U kunt het wervelbed filter eenvouydig installeren. U hoeft slechts de toevoer en de uitvoerslangen aan te koppelen, het filter t plaatsen en het is gereed voor het gebruik.

De volgende wervelbedfilters zujn in de handel te verkrijgen:
Seastorm X/L Ocean Nutrition. Quicksand filter van Bio-Con Lab Inc. Merlin filter Red Sea pHarm, Ltd.
De bespreking van het wervelbed filtersysteem is gebaseerd op een artikl uit Cichlid News

1 augustus 2010

Vruchtbare tijd!

De Dwergklauwkikkers (Hymenochirus boettgeri)  hebben eitjes afgezet in de regenton in de tuin, zo'n 80 tal stuks. Had ze er drie dagen geleden ingezet vanuit hun aquarium en prijs dus, paringen en bevruchte eitjes. Op de foto is duidelijk het gelatine omhulsel te zien (zal de eerste voeding (eiwitten) zijn voor de larven). Ook zijn de eitjes zo gedraaid dat de witte zijde naar boven is gericht, dit om zoveel mogelijk warmte op te vangen voor de ontwikkeling.
 Klik hier om hun kwaakgeluid te horen.

Ook de Bijtjes (Brachygobius xanthozonus) zijn in paarstemming, dit is nu duidelijk te zien aan de kleur van dit mannetje. Hun gele kleur is nu veel intenser en verdedigen hun territorium fel tegen soortgenoten die te dicht in de buurt van hun 'buisje' komen. Dit buisje gaat het mannetje gebruiken om een vrouwtje in te lokken om te paren.

Ook de volgende visjes Boraras maculata en Boraras brigittae zijn mooi aan het uitgroeien en hopelijk krijgen we hier ook eitjes van maar......

De kweek met Boraras maculata is niet eenvoudig, maar doenbaar. Het kweekwater moet kiemvrij en zuur zijn met niet meer dan 2,5 DH en een pH van 5 tot maximaal 6. De temperatuur moet opgevoerd worden tot 28 en zelfs 30 °C.




Boraras brigittae
Boraras maculata

History Nikon F2


Nikon F2 - een werk
De introductie en de verkoop van de Nikon F2 op 21 september 1971, trok veel aandacht.

De meest populaire aspecten van de nieuwe camera werden de compleet nieuwe besturing en de grotere motor. Later werden de Photomic S vinder en de EE control unit ontwikkeld.
Deze functies ingeschakeld meting en automatische belichting in situaties met weinig licht , sterk verbeteren van de F2 van de algehele functionaliteit.
Vanuit een meer kritisch staan tegenover de F2 leek een zeer conservatieve verandering vertegenwoordigen. Het bleek niets meer dan een "gebogen F " te worden .
Nikon F2 Photmic AS

+ MD -2 + 250 filmback

+ EE besturingseenheid DS -12

Tijdens de ontwikkeling van de F2- , Nippon Kogaku KK 's motto luidde: ' sneller en sterker . "

Dit leek tot de jaren 1970 te symboliseren, zoals alles uit de samenleving om technologie groeide in een duizelingwekkend tempo .
De productie van de F2 in de volgende maand hoger dan die van de Nikon F in dezelfde relatieve periode, en de F2 is nog steeds in gebruik wereldwijd.

Helaas de F2 verloor een deel van haar hogere voorziening , zodra de fotografie wereld kennis heeft genomen van de elektronische sluiter .

Mechanische camera's van vandaag zijn niet gedegradeerd om de rechten te geven of keek alleen als collector's items - ze zijn nog steeds goed te benutten door fotografen wereldwijd.
Zoals mechanische camera's gaan, is de F2 beschouwd als de meest efficiënte en krachtige SLR camera .

Misschien wel de meest nauwkeurige evaluatie van dit enorme project uit het verleden is een opsomming van zijn eigen geschiedenis.