28 april 2011

Ducati werkt op Mugello verder aan GP11 en GP12


Ducati heeft afgelopen winter vergeleken met de andere teams een minder grote stap voorwaarts kunnen zetten en is dan ook druk bezig om het gat naar de concurrentie kleiner te maken.  
Zo besloot de fabrikant het testteam naar het recentelijk nieuw geasfalteerde Mugello te sturen om daar nieuwe componenten uit te proberen.

Teammanager/testrijder Vittoriano Guareschi en testrijder Franco Battaini werken op het Italiaanse circuit aan nieuwe elektronica die het komend weekend gebruik zal gaan worden. Tevens wordt een nieuw minder stijf chassis en swingarm getest maar de verwachting is dat Valentino Rossi en Nicky Hayden dat chassis pas zullen gaan testen  op de maandag na de races in Estoril zodat er geen kostbare tijd verloren gaat met de afstelling van de Desmosedici.

“Zelfs als alles goed gaat denk ik niet dat we het chassis in het raceweekend in zullen zetten,” vertelde Guareschi. “We hebben drie sessies nodig om dat goed afgesteld te krijgen en het zou een te groot risico zijn voor de kwalificatie en de race.”
 De teammanager liet ook weten dat op Mugello de ontwikkeling van het 2012 prototype vervolgd zal worden.
“Ik zal niet zeggen wat de rondetijden op Jerez waren maar we gingen blij naar huis. Het belangrijkste was het proberen van het motorblok maar het frame is daarnaast veel sneller aan te passen en Vale, Nicky, Battaini en ik hebben zonder problemen 600 mijl gereden,” aldus Guareschi. “Voor mijn stijl is het 1000cc motorblok fijner, je voelt de sensatie van het oude 990cc blok weer. Er is nu wel meer elektronica maar die is minder ingrijpend: je hebt veel koppel en je hoeft minder elektronica te gebruiken. We lopen met dit project voor op het schema. We moeten zo’n 6000 mijl rijden om klaar te zijn voor het komende seizoen maar ik denk dat de acht testdagen met de fabrieksrijders voldoende zullen zijn om de motor zo goed mogelijk te ontwikkelen.”

8 april 2011

GRATIS e-Book over Regenboogvissen!!!

Klik hier