28 mei 2011

Leica-camera uit 1923 verkocht voor recordbedrag van 1,32 miljoen euro


© ap
Een Aziatische verzamelaar heeft vandaag een vintage Leica-camera uit 1923 op de kop getikt voor een recordbedrag van 1,32 miljoen euro. Dat meldde het Weense veilinghuis Westlicht.

"Er is een momenteel een Leica-boom aan de gang", verklaarde woordvoerster Karin Mueck van het veilinghuis Westlicht. Rijke verzamelaars worden aangetrokken door de legendarische reputatie en de technische kwaliteit van het product van Duitse makelij, zei ze. De verkochte Leica-camera, met serienummer 107, zou nog perfect werken.

De vorige camera die voor een recordbedrag onder de hamer ging, was een Franse daguerreotype. Westlicht veilde die camera vorig jaar voor 732.000 euro. (belga/sps)
© epa

De Muur in het Sportpaleis: steengoed


De Muur in het Sportpaleis: steengoed

de muur in het sportpaleis steengoed
Vergeet die van Geraardsbergen: de enige echte Muur stond gisteren in het Antwerpse Sportpaleis.
Is there anybody out there? Yep, vrijdagavond zo'n 15.000 gelukkigen die een ticket hadden kunnen bemachtigen voor de eerste van twee Sportpaleis-shows waarin Roger Waters het legendarische Pink Floyd-album 'The Wall' (De Muur) integraal zou brengen.
Dertig jaar geleden was Waters met zijn toenmalige kompanen van Pink Floyd niet in ons land geraakt: 'The Wall Live' was begin jaren tachtig zo'n ambitieuze en daardoor geldverslindende onderneming dat de wereldtournee na amper 29 concerten in vier steden afgebroken diende te worden. De groepsleden zouden anders bankroet zijn gegaan.
Maar de tijden veranderen. De technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat 'The Wall' live opvoeren minder duur is geworden. En dus tourt de 67-jarige Waters sinds vorig jaar de wereld rond met een indrukwekkende show. We waren nog niet goed en wel binnen of er vloog al een vliegtuigje dwars door het Sportpaleis om met veel lawaai te crashen op het podium. Een verwijzing naar Waters' vader, die als Brits soldaat in de Tweede Wereldoorlog sneuvelde. Waren verder van de partij gisteren: genoeg vuurwerk om het Sportpaleis en de wijde omgeving de lucht in te jagen, gigantische opblaasbare marionetten, jonge Antwerpse dansers die de klassieker 'Another Brick In The Wall Part Two' animeerden, spectaculaire geluidseffecten, en nog veel meer fraais.
Dé ster van de show was echter de twaalf meter hoge muur die tijdens het concert op het podium steen voor steen werd opgebouwd en meer en meer de muzikanten van het publiek scheidde. Hij diende als een steeds groter wordend scherm waarop constant beelden werden geprojecteerd. Zoals een indrukwekkende reeks foto's van oorlogsslachtoffers. Of beelden uit Irak, Iran en Israël. Want 'The Wall' anno 2011 is meer dan een semi-autobiografische verwerking van jeugdtrauma's: het is een aanklacht tegen oorlog, geweld, uitbuiting en onderdrukking.
Bij al die visuele overvloed zou je haast vergeten dat dit eerst en vooral ook een muziekconcert was. Een waarin een legendarisch Pink Floyd-album 32 jaar na opname moeiteloos overeind bleef. Dit in tegenstelling tot de Muur, die als apotheose van de show onder een oorverdovend lawaai instortte. Waarna de 15.000 aanwezigen het roerend eens waren: dit concert was fenomenaal. Een twee uur durende aaneenschakeling van muzikale en visuele hoogtepunten. Steengoed, kortom.
Tom De Smet

DARK SIDE OF THE MOON BESTE HOESONTWERP ALLER TIJDEN

dark_side_of_the_moon


Beste hoesontwerp ooit !!Music Radar.com, een website voor en van muzikanten heeft onderzocht wat volgens hun lezers de beste albumhoes aller tijden is. And The Winner is... Dark Side Of The Moon van Pink Floyd.
Het hoesontwerp is van Hipgnosis, een Brits collectief dat bijna alle Pink Floyd hoezen heeft gemaakt. Opvallend is dat de ontwerpers nooit de bandnaam en de albumtitel op de cover zetten.
De op een na beste albumhoes ooit is die van Nevermind van Nirvana. Op 3 staat Sgt Pepper van The Beatles.
Top 10: 1. Pink Floyd – Dark Side Of The Moon, 2. Nirvana – Nevermind, 3. The Beatles – Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, 4. The Clash – London Calling, 5. Rage Against The Machine – Rage Against The Machine, 6. Iron Maiden – The Number Of The Beast, 7. The Beatles – The White Album, 8. Joy Division – Unknown Pleasures, 9. King Crimson – In The Court Of The Crimson King, 10. Pink Floyd – Animals

25 mei 2011

DON McCULLIN "I go to war with a camera."

DON McCULLIN
“I don’t go to war with armfuls of penicillin, bandages and morphine. 
I go to war with a camera.” Don McCullin
This shows what happens when a Nikon F is hit by an AK47 bullet.Don McCullin with Delta Company, 1/5th US Marines during the Battle for Hue, Tet Offensive, Vietnam, February 1968.Photograph © Nik Wheeler

20 mei 2011

Cichlids of Africa, Volume 1

Copyright © Practical FishkeepingCichlids of Africa Volume 1: Haplochromines

Steeves, Greg and Hansen, Dave and Lamboj, Anton

Format: Softcover, 147 pages
Publisher: Granda, 2010
ISBN: 3853743994
$33.00

18 mei 2011

Zeker drieduizend soorten amfibieën zijn nog niet door de mens ontdekt. Deze kikkers, padden en salamanders zouden kunnen uitsterven, voordat ze ooit zijn onderzocht. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the Royal Society B. 
Volgens de onderzoekers moeten ook nog ongeveer 160 soorten zoogdieren worden gevonden. We kennen inmiddels al bijna 5.400 soorten zoogdieren en bijna 6.300 amfibieën.

De onderzoekers denken dat de nog te ontdekken soorten zich vooral in tropisch regenwoud bevinden. Onder meer rond de Amazone in Zuid-Amerika, op het eiland Nieuw-Guinea bij Indonesië en Australië en in het gebied rond de rivier de Congo in Afrika zouden nog veel soorten te vinden zijn.

De schatting is gebaseerd op de nog niet in kaart gebrachte hectares land en op het aantal dieren dat tijdens eerdere expedities werd ontdekt. De laatste jaren worden geen grote dieren meer ontdekt, maar vooral veel kleine soorten. Onderzoekers bekijken daarom tegenwoordig kleine delen bos heel grondig.

De wetenschappers hopen dat de tropische wouden snel beter worden beschermd, zodat de nog onbekende dieren niet op korte termijn uitsterven. Onderzoek naar sommige soorten kan voor de mens zeer lucratief zijn. Zo bestond er een kikker die de jongen in de maag liet groeien. Volgens de onderzoekers had kennis van dit dier mogelijk oplossingen kunnen bieden voor mensen met maagproblemen. De kikker stierf echter uit, voor het dier kon worden onderzocht

15 mei 2011

THE WALL - TOUR 2010 - 2011

THE WALL - TOUR 2010 - 2011

DAVID GILMOUR ÉN NICK MASON BIJ 
THE WALL 
OP 12 MEI

davidgilmour_2
David Gilmour on top of the Wall !!
Donderdag 12 mei 2011 was David Gilmour te gast bij het concert van Roger Waters in de Londense O2 Arena. Naast David zat ook Nick Mason in de zaal. David trad samen met Roger op tijdens het nummer Comfortably Numb. Gilmour nam daarbij de plaats boven op The Wall in welke normaal gesproken door Dave Kilminster ingenomen wordt.
David Gilmour had rond 20.00 uur zijn gastoptreden al aangekondigd op zijnweblog. Hierop schrijft hij verder dat de opnamen van zijn optreden niet gebruikt zullen worden voor de DVD 'The Wall' maar dat de opnamen gebruikt worden om op diverse websites te plaatsen. Binnenkort kunnen we dus het nummer Comfortably Numb van Gilmour én Waters verwachten op onder meer de geheel vernieuwde Pink Floyd website !!
Anderen teleur stellen.............
David Gilmour geeft daarnaast aan dat zijn optreden éénmalig is en dat het hem spijt dat hij vele anderen teleur moet stellen die gehoopt hadden, dat hij op een andere avond in de O2 Arena, zou optreden.Naast Comfortably Numb speelde David op zijn mandoline ook mee met het laatste nummer: Ouside the Wall. Hierbij stond ook Nick Mason op het podium welke de tamboerijn speelde. Zie onderstaande foto !!
david_nick_roger
Nick Mason - Roger Waters - David Gilmour


De BBC heeft een item geweid aan het bijzondere optreden met onder meer zogenaamde pro-shot beelden. Het BBC item is via deze link te bekijken (na de korte reclameboodschap).


Via de officiële websites van Roger Waters - David Gilmour en Pink Floyd zijn inmiddels in HD kwaliteit de pro-shot opnamen te bekijken.

6 mei 2011

Nikon filmfestival

Een kortfilm maakt u niet in 1,2,3.
Het is een proces waar u aan werkt. Een zoektocht met creatieve en technische uitdagingen. Maar waar u het resultaat moet kunnen tonen.
We roepen u dan ook op om uw realisatie van maximaal 200 seconden in te sturen en te laten beoordelen door een top jury. En misschien laten we uw film zien op het Internationale Filmfestival van Gent. Want uw realistatie delen, daar is het toch om te doen. Omdat we in het hart van het beeld willen zijn.
We willen iedereen aanmoedigen van pro, filmstudent tot kortfilm amateur, om hun kwalitatief werk te tonen. Net zoals de creativiteit, zonder beperkingen (buiten de maximale duur van 200 sec.).


3 mei 2011

100.000 Nederlandse luchtfoto's WOII op het net


Meer dan 100.000 luchtfoto's die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Nederland werden gemaakt, zijn nu te vinden op het internet.
De Britse luchtmacht (RAF) maakte de foto's bij duizenden verkenningsvluchten boven Nederland. Onder meer het gebombardeerde Rotterdam en de aanleg van de Atlantikwall langs de kust komen zo uitgebreid in beeld.
Na de oorlog schonk de RAF de collectie aan de Nederlandse prins Bernhard die de foto's verdeelde tussen het Kadaster (een informatiebron over percelen, red.) en de universiteit van Wageningen.
Maar nu is de collectie online samengebracht door het bedrijf DotKaData uit Apeldoorn.
Foto Photonews