23 oktober 2011

MotoGP-rijder Simoncelli overleden na crash in Maleisië


De Italiaanse motorrijder Marco Simoncelli is vandaag om het leven gekomen na een zware crash tijdens de Grote Prijs van Maleisië. Dat heeft de wedstrijdleiding zopas laten weten. Simoncelli, die uitkomt in de MotoGP, schoof op het circuit in Sepang met zijn Honda in de tweede ronde onderuit en kwam hard ten val. Hij werd 24.
Simoncelli's vader is in shock.
Simoncelli's vader is in shock. © afp
In de tweede rond verloor Simoncelli de controle over zijn moto. Bij zijn val nam Simoncelli de Amerikaan Colin Edwards mee. Simoncelli verloor daarbij zijn helm door de kracht van de impact. De Italiaan bleef roerloos liggen en werd in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd.

Over de toestand van Simoncelli was lange tijd onduidelijkheid. "De medische staf concentreert zich volop op Simoncelli. In deze omstandigheden kan niet geracet worden", klonk het bij de organisatie. Meer dan een uur na de crash kwam het nieuws dat de Italiaan overleden is aan zijn verwondingen.

Carrière
Simoncelli maakte vorig jaar zijn debuut in de MotoGP. Daarvoor reed hij van 2002 tot 2006 in de 125cc-klasse, waarna hij de overstap maakte naar de 250cc-klasse. Daar werd hij in 2008 wereldkampioen. In 2009, het jaar dat hij derde eindigde, werd aangekondigd dat hij de overstap gingen maken naar de MotoGP, de hoogste klasse van de motorsport. Dit seizoen was hij er regelmatig vooraan te vinden. Hij mocht dan ook al twee keer op pole-positie starten.

Rouw
Vandaag zal voor aanvang van alle sportwedstrijden in Italië een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis van Marco Simoncelli. Dat maakte de voorzitter van het Italiaans olympisch comité, Gianni Petrucci bekend. De motorrijder was een grote fan van AC Milan. Die club betuigde al haar medeleven aan zijn familie.


Stoner: "Kotsmisselijk toen ik de beelden zag"

Wereldkampioen Casey Stoner was er het hart van in. "Toen ik de beelden van het ongeluk bekeek, werd ik kotsmisselijk. Als je de helm van een rijder ziet loskomen, weet je al dat het een slecht teken is", zei hij.

Bio Marco Simoncelli

Naam: Marco Simoncelli (Ita) 
Geboren: 20 januari 1987 in Cattolica 
Lichaam: 1,78m voor 65 kg 

Sportcarrière: 

MotoGP: Honda (2009-2011) 
250cc: Gilera (2006-2008) 
125cc: Aprilia (2002-2005) 


Palmares: 
Aantal GP's: 148 
Zeges: 14 (12 in 250cc, 2 in 125cc) 

Podiumplaatsen
: 31 (2 in MotoGP, 22 in 250cc, 7 in 125cc)

Beste resultaat in MotoGP: 2e plaats in GP van Australië 2011 
Wereldkampioen: 250cc in 2008 11 oktober 2011

Volgende Photoshop herstelt perfect bewogen foto's


Op de Adobe Max-conferentie zijn nieuwe snufjes van Photoshop voorgesteld. Een van de meest indrukwekkende is de mogelijkheid om bewogen foto's perfect te retoucheren. Een van de volgende versies van het populaire programma zal wellicht met deze technologie uitgerust zijn.

Photoshop kan echt mirakels verrichten: in een filmpje van de Adobe MAX-conferentie zie je hoe het programma nu ook bewogen foto’s kan herstellen.

In feite gaat het niet om een retouche, maar om een echte waarheidsgetrouwe correctie. De bewogen foto wordt geanalyseerd zodat Photoshop precies weet waar de fout zit. Als je tijdens het fotograferen bijvoorbeeld je hand een beetje naar rechts en naar boven bewoog, herkent Photoshop deze beweging in het wazige beeld en kan het programma ook het kantelpunt bepalen. Photoshop keert die beweging dan gewoon om.

Niet voor dieptescherpte

De technologie zit nog in een demonstratiefase en het is nog niet bepaald wanneer ze geïntegreerd wordt in de nieuwe versies. Ze werkt ook bij onscherp gefotografeerde tekst. Maar niet voor wazige foto's waarbij de dieptescherpte verkeerd zit door een slecht werkende autofocus of door fout handmatig scherp stellen.

Lees meer artikels over adobemaxphotoshopfotobeweging

5 oktober 2011

Seneye Home (de aquariumbewaker)7 REDENEN WAAROM U ZULT GENIETEN VAN UW SENEYE, EN HOE HET UW VISSEN KAN BESCHERMEN!

Een filter dat stopt met werken, een verwarmingselement die ermee stopt, het aquarium dat lekt of stervende koralen of planten doordat uw verlichting kapot is. Kent u deze verschijnselen? Seneye controleert uw aquarium om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent als er iets mis is.

1 - gemakkelijk in gebruik

Iedereen weet dat het testen van uw water met de traditionele testkoffers tijdrovend is, maar we weten dat het gedaan moet worden om te controleren en ervoor te zorgen dat de vissen gezond blijven. Seneye neemt het u uit handen, plaats de Seneye in uw aquarium en sluit hem aan op uw computer, meer hoeft u niet te doen.

2 - Betrouwbaar en nauwkeurig

Seneye's Forcast Engine analyseert en interpreteert de gegevens van de sensoren en verwerkt deze tot zeer waardevolle informatie die zeer nuttig is voor ons. Deze resultaten dient als basis voor voorspellingen, waarschuwingen en adviezen, die u kunt raadplegen via uw PC, iPhone, iPad of Android smartphones.

3 - Continue monitoring

U hangt de Seneye in het water, en het apparaat doet de rest. De resultaten van de tests worden direct verzonden naar de "cloud", waar de gegevens verwerkt en geanalyseerd worden door het unieke systeem.

4 - Handige waarschuwingen

Waar u ook bent, Seneye houdt uw aquarium continu in de gaten. De lampjes op het apparaat laten de status zien, maar wat als u niet thuis of op vakantie bent? U houdt uw aquarium in de gaten via de speciale website of een applicatie op uw smartphone.

5 - Vroegtijdige waarschuwingen

Seneye biedt 's wereld meest geavanceerde systeem voor vroegtijdige waarschuwingen voor levensbepalende parameters. U wordt vroegtijdig gewaarschuwd, zodat u alle tijd heeft om in te grijpen, voordat uw kostbare vissen het niet overleven. Seneye is in staat om veranderingen te voorspellen door het analyseren van de snelheid van de veranderingen, zodat u tijdig geinformeerd kunt worden.

6 - Duidelijke en nuttige informatie

Uw pH is 8.1... Is dat goed of slecht? Het hangt af van het soort aquarium, voor zeewateraquariums is een pH van 8.1 goed, maar voor tropische aquariums is het vrij hoog. U krijgt niet alleen de waterwaarden te zien, maar ook nuttige informatie die iedereen kan begrijpen.

7 - Corrigerend advies

De waarden zijn te hoog, maar wat kan ik doen? Seneye vertelt u niet alleen dat uw ammoniak of temperatuur te hoog of te laag is, maar geeft u nuttige informatie hoe u het probleem kunt verhelpen. In sommige gevallen kan dit zo eenvoudig zijn als een waterverversing, maar het is altijd eerlijk advies. Precies wat u nodig heeft om te kunnen genieten van uw hobby.

vrije ammoniak (NH3) * (0 - 0,500ppm)
pH * (6,5 - 9,0)
lichthoeveelheid
temperatuur (0C - 40C)
waterniveau
LUX (lx) (0 - 150.000)
photosynthetic active radiation (PAR) (0 - 2.000)
Kelvin (K) ( 2.000K - 20.000K)
* de verbruikbare slide (elk slide gaat een maand mee) voorzien met de seneye+ is noodzakelijk. Seneye heeft voor speciale verbruikbare slides gekozen om de nood voor calibratie te elimineren. 


Seneye +
vervangingsonderdeel slide (direct tot uw huis verzonden)
e-mail-alarmen
sms-alarmen
automatische grafische voorstelling online
geïndividualiseerde raad & op basis van een databank
indien gewenst is het ook mogelijk om andere metingen in te voeren en grafieken bekijken
gemakkelijker en goedkoper dan de bekende testsets en u krijgt zoveel meer.
inbegrepen 1 een maand gratis seneye+
Prijs: 6 euro per maand (deze service wordt direct door seneye zelf geregeld)

Korte uitleg van aansluiting
seneye apparaat heeft enkel een intern batterij voor de klok. De unit dient van een voeding te worden voorzien. Dit kan een computer zijn of de optionele USB voeding. 
Aangezien niet iedereen een computer vlakbij de aquarium heeft en natuurlijk niet altijd aan, het is handig om op de USB voeding aan te sluiten en af en toe op een computer aansluiten voor het exporteren van data. Ook als de lichtjes rood gaan branden (lees kritisch probleem in het aquarium) dan op computer aansluiten en de waarden aflezen. Dus zonder een computer maar met een USB voeding slaat de unit de waardes op totdat deze op de computer wordt aangesloten waarna ze geëxporteerd worden)

Seneye is ook bezig om een voeding/internet/computer eenheid te ontwikkelen waardoor aansluiting op de PC niet nodig zou zijn.
Richtprijzen:
Seneye Home - € 80.95
Basisversie met temperatuur, NH3, pH, licht en waterlevel monitoring.

Seneye Pond - € 115.95
Vijverversie met temperatuur, NH3, pH, licht en waterlevel monitoring, met drijver.

Seneye Reef - € 129.95
Zeeversie met temperatuur, NH3, pH, PAR, Lux, Kelvin en waterlevel monitoring.

4 oktober 2011

Antwerpse Zoo krijgt grootste facelift ooit


04/10/11, 05u06
De Zoo staat voor de grootste vernieuwingsoperatie in zijn 168-jarig bestaan. "We gaan de Zoo compleet verbouwen. Ons Masterplan 2020 bevat tientallen projecten: een nieuw zeehondenverblijf, het aquarium, de moerasbiotoop, het mensapengebouw, een nieuw restaurant, onze ingang... Te veel om op te noemen", zegt directeur Dries Herpoelaert van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen.
Tegen 2020 wordt voor deze operatie 70 miljoen euro geïnvesteerd, bovenop de 57,2 miljoen die de Vlaamse regering al heeft gereserveerd voor de ingrijpende renovatie van de Koningin Elisabethzaal.

De Zoo wil het aantal bezoeken verdubbelen tegen 2020. "Ik heb het niet over het aantal bezoekers, maar over het aantal waardevolle contacten. Dat zijn bijvoorbeeld ook de mensen die iets kopen via onze webshop, naar onze site surfen of iets komen eten en drinken in onze Paon Royal", aldus Herpoelaert.

De dierentuinen van de toekomst moeten volgens de directeur een intelligente mix brengen van drie functies: recreatie, educatie en conservatie inclusief dierenwelzijn. "De drie functies samen kunnen elkaar wel versterken. Die visie maakt ons als dierentuin uniek. We gaan de komende jaren echt pionieren."