31 januari 2012

Siberische koudegolf komt eraan

Uitspraak van de week........door Joëlle Milquet


'Geld interessert me niet, anders had ik wel een andere carrière gekozen'. 
Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet 
(11.000 euro per maand)!!!!!!

29 januari 2012

Uitslag Fotowedstrijd 2011 - BBAT

 - GOUDEN LENS -
Foto: Wilfried De Meester - Betta Buggenhout
 - ZILVEREN LENS -
Foto: Gilbert Maebe - De Minor Rupel Vaartland
- BRONZEN LENS -
Foto: Bauwens Leo - Gracilis Hoboken

25 januari 2012

AquasoilAquasoil

Deze bodem gemaakt in Japan, heeft veel succes in landen waar “Naturestyle” populair is, zoals: Maleisië, Polen, Japan en Amerika. Er zijn zelf mensen die beweren dat ze zonder deze soils geen aquarium kunnen houden. Deze mening baseren zei op het feit dat planten in de natuur in een voeding-rijke bodem met klei groeien. Dit terwijl men in o.a. Nederland en Duitsland zand en grind in de aquaria’s gebruiken, waar geen voedingstoffen in zitten. De laatste jaren groeit de populariteit van de soils ook in Nederland.
De succes van soils zit hem in de verzurende werking, sporenelementen en het langzaam loslaten van voedingsstoffen zoals kalium en nitraat, wat belangrijke bouwstoffen zijn voor planten. Door de geleidelijke werking is het een ideale basis voor lastige planten. Planten zoals: Glossostigma en Toninea soorten. Deze planten hebben namelijk een voorkeur voor een zure bodem en zacht water.
De vorm van de korrel zorgt voor ruimte waar bacteriën zich kunnen huizen. Hierdoor kan de bodem niet gaan rotten en planten kunnen zich goed wortelen door de losse structuur. De bodem is gemaakt van 100% natuurlijke materialen. En is erg geliefd bij aquarianen die hun aquaria alla “naturestyle” inrichten vanwege de natuurlijke uitstraling.


Alternatieve soils
Alhoewel ADA soil een mooi product is, heeft het wel een prijs. Naast ADA zijn er nog een aantal bedrijven die soortgelijke soils produceren. Bedrijven als Colombo, TropicaFluval Substraat  en Dennerler hebben hun eigen soils. Deze zijn net als de Aquasoil in verschillende kleuren te verkrijgen en hebben een minimaal verschil in de samenstellingen.
Sommige mensen vinden de soils duur, vergeleken met grind en zand bodems en gaan opzoek naar alternatieven. Zo zijn er mensen die experimenteren met een bodem wat Akadama heet. Dit product wordt voor bonsais gebruikt en zou soortgelijke eigenschappen hebben als aquasoil. Gezien het product niet gemaakt is voor de aquaria hobby is voorzichtigheid geboden.
Eigen bevindingen 
Ik heb de amazonia aquasoil gebruikt in combinatie met ADA Supersand. Uiteindelijk een 1,5 jaar met deze bodem gedaan en mooie resultaten behaald. Dit is mij niet eerder is gelukt met een gewone zandbodem. De waterwaarden zijn van een pH 8 naar pH 5 gegaan en de Kh van Kh 8 naar Kh 3. Wat de planten als Hemianthus, Rotala en toninea soorten goed deed. Hoewel de aanschaf van de bodem een flinke investering was. Heb ik uiteindelijk minder voedingstoffen hoeven toe te voegen en minder geïnvesteerd in losse plantenvoeding.
Het continu aanpassen van de scape zorgt ervoor dat de soil sneller vergruisd. Bij het snoeien, herplanten en rescapen kan hierdoor stofwolken ontstaan. Daarnaast reageert het harde water in Nederland sterk met de ADA soil, waardoor de werking van het product tamelijk inkort.
Voor Nature Style liefhebbers een fantastische bodem met een natuurlijk uiterlijk. Hoewel in de meeste gevallen de bodem grotendeels bedekt zal zijn door planten, zorgt het er voor dat de planten goed groeien. Echter mensen die vaak hun scape veranderen zullen minder lang van de soil kunnen genieten.


23 januari 2012

Spreekwoordelijk: "Onder moeders vleugels"

Een  fotograaf kiekte dit speciale moment, wat een voorrecht om dit te mogen  zien ! 

22 januari 2012

Communist schrijft bestseller


PETER MERTENS

Hoe durven ze? De euro, de crisis en de grote hold-up

Uitgeverij Epo, 351 blz., ca. 20€

BIZAR WEZENTJE IN ZOO ANTWERPEN

Nuru is een aardvarkentje dat op 6 januari ...


Nuru is een aardvarkentje dat op 6 januari ter wereld kwam in het nocturama van de Zoo Antwerpen. Het nachtdiertje is kaal en heeft een roos, gerimpeld velletje. Zo lijkt Nuru een beetje op een alien. Voor mama Curly is het haar vierde jong. De vorige werden echter nog geen maand oud. Het grootbrengen van aardvarkentjes is dan ook niet makkelijk. Nuru krijgt 24 op 24 verzorging. Het aardvarkentje is inmiddels dertien dagen jong en alles gaat prima. Dat kunnen we ook afleiden aan de rechtopstaande oren.

21 januari 2012

In het kort

In het kort: 'democratie' is dat wij (mannen en vrouwen) mogen, beter, moeten gaan stemmen; 'politiek' is, dat op wie wij allemaal gestemd hebben daarna niet 'verkozen' blijken te zijn; 'revolutie' is dat, als wij later democratisch wéér eens moeten gaan kiezen, degenen waarop wij zouden willen stemmen, niet (meer) op de lijsten staan. jaja, we lachen wat af hier te lande.

20 januari 2012

Foto's maken en archiveren tegelijk

Foto's maken en archiveren tegelijk met SanDisk Eye-Fi Wireless geheugenkaarten
Foto's maken en archiveren tegelijk met 
SanDisk Eye-Fi Wireless geheugenkaarten

Ook altijd zo veel geheugenkaarten op zak, die u op één of andere manier altijd kwijtraakt? Of laat u uw foto's ook altijd zo lang op een kaart staan voordat u ze op uw PC heeft gearchiveerd? Dan heeft SanDisk de perfecte oplossing voor u: deSanDisk Eye-Fi Wireless geheugenkaarten!
Deze kaarten kunnen verbinding maken met een bestaand WiFi netwerk, waardoor het mogelijk is om foto's en video's direct naar een extern apparaat te sturen. Hiermee kunt u dus volledig automatisch uw foto's archiveren op uw PC, laptop of ander draadloos apparaat!
De werking van de Eye-Fi geheugenkaart is vrij simpel. Wanneer u de kaart voor het eerst gebruikt, geeft u op hoe de kaart ingezet wordt. Daarna kunt u aangeven waar de bestanden moeten worden opgeslagen en kunt u kiezen naar welke weblogs en community sites uw foto's gestuurd kunnen worden. Zodra dit klaar is, bent u klaar om uw Eye-Fi kaart te gebruiken!
Doordat de kaart automatisch uw foto's en video's doorstuurt, heeft u in feite oneindig veel ruimte op uw geheugenkaart. Daarbij komt dat de kaart in de meeste bestaande camera's past, dus u hoeft niet bang te zijn dat u een nieuwe camera moet kopen.
Al met al een accessoire die niet mag ontbreken in uw verzameling! Bij Foto Konijnenberg zijn de SanDisk Eye-Fi geheugenkaarten te bestellen in 2 types; de 4GB en de 8GB versie.


16 januari 2012

In memoriam: Eve Arnold

Eve Arnold, de fotografe van Marilyn Monroe

Marilyn Monroe in 1955 door de lens van Eve Arnold
Marilyn Monroe in 1955 door de lens van Eve Arnold
De eerste week van dit jaar overleed in Londen Eve Arnold (geboren Cohen), Amerikaanse van origine en in 1960 verkast naar de Britse hoofdstad. Alhoewel ze een topfotografe is geweest, het eerste vrouwelijk lid van het agentschap Magnum, is er in onze binnenlandse pers geen of nauwelijks aandacht aan haar besteed. En nochtans heeft ze beelden nagelaten die kunnen wedijveren met die van haar Magnumcollega’s. 
Zoals zij opereerde ze over de hele wereld ondermeer in opdracht van Sunday Times Magazine. De oorlog in Vietnam miste ze, wat de art-director van de Sunday Times haar onder de neus wreef : Je bent niet snel genoeg, Eve. Maar ze was toch snel genoeg om in de jaren zeventig als een van de eerste westerse fotografen China binnen te komen.

Ze verbleef er, met tussenpozen, soms twee, soms drie maanden om aan een project te werken over het dagelijks leven in een land dat eigenlijk niemand kende. Ook in het verre Oosten en Afghanistan werkte ze. 
Ze werkte zonder studio en maakte geen gebruik van extra verlichting. “Ik werkte op een manier waarbij ik mensen niet afschrikte door allerlei zware spullen mee te zeulen. Het was gewoon dat kleine zwarte doosje en ik."

Erkenning 
In 1980 ontving Eve Arnold de Lifetime Achievement Award van de Amerikaanse Vereniging van Tijdschriftenfotografen en in 1993 werd ze uitgeroepen tot “meesterfotograaf” door het International Center of Photography in New York. In Groot-Brittannië werd ze gedecoreerd met de “Order of the British Empire”. Ze ontving ook enkele eredoctoraten.

In de komende weken verschijnt het 261 pagina’s dikke boek 'All about Eve' met een overzicht van haar oeuvre. Arnold zelf zal het dus helaas niet meer kunnen inkijken. 

12 januari 2012

Kleinste gewerveld dier ter wereld is kikker van 7 mm

© afp
Wetenschappers hebben in Papoea-Nieuw-Guinea de tot nog toe kleinste gewervelde dierensoort ter wereld ontdekt. De kikker wordt slechts zeven tot acht millimeter groot. Dat meldt Christopher Austin van de Louisiana State University in het online-journaal PloS ONE.
De biologen noemden de mini-springer Paedophryne amauensis, met verwijzing naar het dorp Amau, waar hij voor de eerste keer werd aangetroffen. De donkerbruine kikvors heeft nauwelijks ontwikkelde tenen en relatief grote ogen. Hij is vooral 's morgens en 's avonds actief en stoot een schril geluid uit. Na één tot drie minuten moet het kikkertje opnieuw op krachten komen voor een nieuwe zangbeurt.
 
Omdat hij zo klein is, heeft de kikker in verhouding tot zijn volume echt grote lichaamsmaten. Daarom is vochtverlies voor hem een van de grote gevaren, aldus de wetenschappers. Dat kan de reden zijn waarom een dergelijke miniscule kikker in het regenwoud te vinden is en vooral tussen de vochtige bladeren op de grond. 
Voor biologen is deze vondst enorm spannend, zei Austin, "omdat we weinig weten over de functionele problemen van zijn extreme lichaamsmaten, zijn ze klein of groot".
 
Pas in december hadden andere vorsers de -toen- kleinste ontdekte kikkersoort ter wereld voorgesteld, die ook in Paoea-Nieuw-Guinea leeft. De dieren behoren zoals de nu geïdentificeerde kikker en veel andere minuscule springers tot de soort Paedophryne en zijn tussen 8,5 en 9,3 millimeter lang.

10 januari 2012

Rossi: "Wil eens heel hard rijden op Ducati"Valentino Rossi heeft de wens geuit om zijn contract bij Ducati met twee jaar te verlengen. De zevenvoudige wereldkampioen stelde nochtans teleur in zijn eerste jaar bij de Italiaanse motorconstructeur.

Rossi heeft nog een contract voor 2012 bij Ducati, maar na een jaar vol flauwe resultaten werd al druk gespeculeerd over de toekomst van de grote vedette in de MotoGP.

Die speculaties drukt Rossi nu de kop in. "Ik wil nog eens heel hard rijden op een Ducati voor ik met pensioen ga", zegt de 32-jarige Rossi vanuit het skioord Madonna di Campiglio.
"Ik ga over een nieuw contract praten in de loop van het komende seizoen, maar niet eerder. Dat leidt toch alleen maar af." Rossi wil graag tot 2014 bijtekenen.
"We moeten wel een grote achterstand goedmaken op de concurrentie. Het doel is om te naderen op Yamaha en Honda, zodat we om de zege kunnen strijden", blijft Rossi ambitieus.

6 januari 2012

"Pink Floyd klaar voor reünieconcert tijdens Olympische Spelen"

Pink Floyd bij hun jongste reünieconcert, op Live 8 in 2005.
Geruchten doen de ronde als zouden de overlevende leden van Pink Floyd hun meningsverschillen aan de kant zetten voor een reünieconcert ter gelegenheid van de Olympische Spelen. Het is van 2005 geleden dat ze nog samen een concert gaven. Het was toen twintig jaar geleden dat ze samen op een podium stonden.
"Het is al jaren duidelijk dat er een heel bijzondere gelegenheid zal nodig zijn om Pink Floyd nog eens samen te krijgen. De Olympische Spelen zijn daar ideaal voor. Net als Paul McCartney (die al eerder getipt werd om de OS te openen) maakt Pink Floyd deel uit van de Britse cultuur van de voorbije veertig jaar. Vermoedelijk komt alles in de komende weken in kannen en kruiken", aldus een insider in de Daily Express.

Eerder dit jaar kwamen Roger Waters, Nick Mason en David Gilmour even samen op het podium tijdens Waters' soloconcert in Londen. Ze speelden toen samen 'Dark Side Of the Moon'. 

Het was Waters die in 1985 de band verliet, wat leidde tot een rechtszaak tussen hem en David Gilmour over het gebruik van de bandnaam. In 2005 gaven ze een eenmalig reünieconcert tijdens Live 8. 

Rossi staat nog steeds achter keuze voor Ducati


Valentino Rossi zegt geen spijt te hebben van zijn beslissing om voor Ducati te gaan rijden, ondanks dat zijn eerste jaar bij het Italiaanse merk niet bepaald van een leien dakje verliep. De oud-kampioen stond dit jaar maar één keer op het podium.
"Er zijn wel momenten geweest dat ik even baalde, maar uiteindelijk was dit gewoon iets wat ik moest proberen", zei Rossi in het blad MCN Sport. "Ik vind dan ook niet dat ik een verkeerde beslissing heb genomen. Ik zie nog steeds een mooie uitdaging in het rijden voor Ducati. Het is ook gewoon beter om iets te proberen en dat het dan even iets moeilijker gaat, dan dat je het niet probeert en je de rest van je leven rondloopt met de vraag: 'Wat als?' Ik heb dus geen spijt van mijn besluit om bij Ducati te gaan rijden. Het spijt me voor de fans dat ik dit jaar geen geweldige dingen heb laten zien, maar dit avontuur is nog niet ten einde."
Rossi eindigde dit jaar voor het eerst in zijn carrière buiten de top-drie in het MotoGP-kampioenschap. Met 139 punten was hij slechts zevende in de eindklassering.

De Nikon D4


Brussel, 6 januari 2012
Vandaag maakte Nikon de introductie van de D4 bekend, het nieuwe digitale spiegelreflex topmodel voor fotografen die het beste van het beste op fotogebied nodig hebben.
Met deze grensverleggende professionele FX-camera wordt elk fotomoment gerealiseerd en profiteert de fotograaf van een ongekend hoge beeldkwaliteit, snelheid en precisie voor zowel fotografie als video.
De D4 is voorzien van een 16,2-megapixel FX-sensor, fenomenaal hoge ISO's en Nikon’s krachtige EXPEED 3-processor. Hiermee biedt de camera compromisloze prestaties en ongeëvenaarde veelzijdigheid in extreme lichtomstandigheden en omgevingen.
"Met de Nikon D4 introduceren we het ultieme in de fotografie", aldus Dirk Jasper, Product Manager voor Professional Products bij Nikon Europe. "Als je als fotograaf met belangrijke opdrachten bezig bent, dan heb je een camera nodig die je nooit in de steek laat – en dat is de Nikon D4. Hij is gebouwd om grenzen te verleggen – net zoals de fotografen die hem gaan gebruiken ook elke dag weer grensverleggend bezig zijn."

Richtprijs: € 5.929,00

Motoropleiding wordt strenger, langer en duurder

De motoropleiding wordt vanaf 2013 strenger, langer en dus ook duurder. Leerlingen voor de zware categorie zullen minstens 24 jaar moeten zijn en moeten bijna dubbel zoveel uren rijles volgen. Dat staat vandaag in de krant Gazet van Antwerpen.
Voor motorliefhebbers verandert er heel wat vanaf 2013. DE invoering van het Europese rijbewijs betekent voor de categorie van de zware motoren (rijbewijs A, vermogen boven 25kW) dat de bestuurders 24 jaar oud moeten zijn, terwijl dat vandaag nog 21 is.
 
Naast de verhoging van de leeftijdsgrens zal de opleiding zelf vanaf 2013 langer duren. Op die manier wil de sector het aantal motorongevallen helpen terugdringen. Nu krijgt een kandiaat-motorrijder na zes uur motorles een voorlopig rijbewijs en na acht uur motorles mag hij al een examen afleggen. De opleidingsuren worden opgetrokken tot mogelijk 12 en 14 uur les, zowat een verdubbeling.
 
390 euro duurder
Als een uurtje rijles gemiddeld 65 euro kost, zal de meerkost voor de leerling-motorrijder al snel oplopen tot 390 euro. "Het niveau van de nieuwe opleiding zal hoger liggen en zal meer gericht worden op de vaardigheden", zegt Jeroen Smeesters van Federdrive, de federatie van erkende rijscholen.
 
Ook het rijbewijs voor trike-rijders verandert in 2013. Voor wie een trike van meer dan 15kW wil besturen zal het rijbewijs B niet meer volstaan en moet er een rijbewijs A behaald worden. (belga/adb)