31 maart 2012

Rossi: "We hebben nog een lange weg te gaan"


Volgens Valentino Rossi hoeven we in Qatar nog weinig te verwachten van Ducati, waar volgende week het nieuwe MotoGP-seizoen van start gaat. De Italiaanse stal lijkt nog een seconde tekort te komen ten opzichte van het Honda-fabrieksteam.
"Ik ben redelijk tevreden over hoe de tests zijn verlopen", vertelde Rossi. "Jammer genoeg hebben we een paar fouten gemaakt tijdens de tweede test op Sepang. We zijn daar de verkeerde kant opgegaan met de set-up en begonnen daardoor ook met een slechte afstelling aan de test in Jerez. Op zaterdag konden we weinig doen door de regen, maar zondag konden we eindelijk goed aan het werk. We hebben toen stap voor stap progressie geboekt, waarna ik een goede tijd wist te rijden. De motor gaat nu beter de bochten in, waardoor ik iets meer risico kan nemen."
"We hebben nog een lange weg te gaan als je kijkt naar het verschil met de rijders vooraan, maar we zijn wel klaar voor de eerste race", besloot hij.

28 maart 2012

Aftellen naar ZOO OF LOVE op Eén!



Vanaf zaterdag 7/4 om 20u10 schitteren ZOO Antwerpen en Planckendael in de hartverwarmend tv-reeks ZOO OF LOVE op Eén.  Elke week neemt een duo abonnees u mee achter de schermen van hun lievelingsdier. Ze trekken de wijde wereld in, naar de natuurlijke leefwereld van hún dier en het conservatie-
project dat wij er steunen. Ga naar www.zoooflove.be >>

10 uiteenlopende duo’s, stuk voor stuk abonnees van de ZOO en Planckendael. De grenzeloze liefde voor één van onze dieren – en voor elkaar – voert hen naar alle hoeken van de wereld. Naar de natuurlijke leefwereld van ‘hun’ dier, en het conservatieproject dat wij er steunen. 
Hartverwarmende televisie, vanaf 7 april om 20u10 op Eén.

27 maart 2012

Keira Knightly als Ducati motorvamp


Hier is dan de full-version van de langverwachtte Coco Mademoiselle reclame-advertentie met superwoman Keira Knightly en een Ducati 750 Super Sport in de hoofdrol.

Keira is natuurlijk nog mooier op het grote witte doek waar de reclame-uiting te zien zal zijn. Wat dan ook extra goed opvalt, is dat zij helemaal niet met een motor kan rijden!
Ms Knightly alias Coco Mademoiselle op een klassieke Duc (‘It’s a men’s world afteral!):


26 maart 2012

Zeer zeldzame mossensoort (Nowellia curvifolia) ontdekt in Bokrijk

In het domein van Bokrijk hebben vrijwilligers van de Limburgse natuurkoepel Likona een vierkante meter van het zeer zeldzame krulbladmos gevonden. Het was 22 jaar geleden dat dit goudkleurige mos nog was opgemerkt in Vlaanderen.
Vrijwilligers van de bryologische werkgroep Bryolim, een onderdeel van Likona, vonden het krulbladmos (Nowellia curvifolia). Het is een zeer zeldzame mossensoort met een gouden kleur, die voor het laatst werd waargenomen in 1990. Toen werden er in Hoeselt enkele vierkante centimeters gezien, terwijl de huidige ontdekking bijna 1 vierkante meter in beslag neemt.

Het zeldzame plantje bevond zich op een rotte en ontschorste boomstam van een omgevallen den, in de buurt van de parking bij het kasteel van Domein Bokrijk. Bij de ontdekkers was ook Cécile Nagels, die al 20 jaar onderzoek doet naar mossen en de 450 soorten die in deze contreien bekend zijn, inventariseert voor een 'mossenatlas'.

In de Ardennen en in Lotharingen komt dit krulbladmos meer voor, maar toch blijft het een zeldzame soort in België. Ook in Nederland is het zeldzaam: sinds 1980 telt men er een twintigtal waarnemingen. Dood, rot hout bevordert de aanwezigheid van krulbladmos. Krulbladmos heeft dikke stammen nodig, omdat deze vocht vasthouden.


Nowellia curvifolia (Dicks.) Mitt.

23 maart 2012

SANDRO MILLER TAKES THE NIKON D800 FOR A JOY RIDE


Behind the Scenes: "Joy Ride" by Sandro Miller Using the Nikon D800 from Nikon_USA on Vimeo.

Nikon D800 HD Video: “Joy Ride” by Sandro Miller from Nikon_USA on Vimeo.

Creating the UK's largest planted aquascape

Copyright © Mark Evans

Antwerpse Zoo verwelkomt babydromedaris


Antwerpse Zoo verwelkomt babydromedaris

Zoo Antwerpen
vr 23/03/2012 - 12:04In de zoo van Antwerpen is gisteren een dromedarisje geboren. Het meisje kreeg de naam Nalja, wat Arabisch is voor "met mooie grote ogen". Nalja staat nog wat wankel op haar poten maar kan toch al bezichtigd worden, zo meldt de Zoo.
De kleine Nalja wordt nog afgezonderd gehouden van de rest van de dromedarissen, maar kan wel al bewonderd worden in haar aparte perk. Aangezien het om een wijfje gaat, zal ze bij haar moeder in de Antwerpse zoo kunnen blijven.
Zoo Antwerpen
Dromedarissen zijn nauw verwant aan kamelen. Ze worden gebruikt als lastdier in woestijngebieden en komen bijna enkel nog in gedomesticeerde vorm voor. De dromedaris komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten en heeft een kortere vacht en langere poten dan de Aziatische kameel.
Het grootste verschil tussen beide is uiteraard dat de dromedaris slechts één en de kameel twee bulten op de rug telt. In die bult slaat de dromedaris vet op, zodat hij in zijn woestijnachtige omgeving enkele dagen zonder voedsel en water kan overleven.
Een volwassen dromedaris kan tot 600 kilogram wegen, maar is daarmee toch nog een stuk slanker dan een kameel. Zijn dieet bestaat uit taaie, droge planten en doorntakken die hij dankzij zijn gespleten bovenlip kan verorberen. Dromedarissn kunnen overigens hun neus sluiten tegen het woestijnzand.

NoBudgetCup race



Zaterdag 24 maart Zolder

21 maart 2012

Twintig ongetruceerde foto's van mieren die u móét zien

Twintig ongetruceerde foto's van mieren die u móét zien

De Russische fotograaf Andrey Pavlov (what's in a name) zet niet-alledaagse modellen voor zijn lens. Zonder ook maar met één vinger naar Photoshop of andere beeldbewerkingssoftware te neigen, is hij er - na massa's minuten geduld - in geslaagd om mieren zodanig te porren dat dat de fraaiste staaltjes van portretten oplevert.
U kunt ze hier bekijken.

20 maart 2012

Fotograaf van lichaam Che Guevara overleden

Fotograaf van lichaam Che Guevara overleden

Belga
di 20/03/2012 - 20:31De Franse persfotograaf Marc Hutten is zondag op 82-jarige leeftijd overleden in Parijs. Hutten maakte een van de meest spraakmakende persfoto's uit de jaren 60: de foto van het lichaam van Che Guevara op zijn doodsbed in Bolivië in 1967.
Marc Hutten kwam uit een Pools-Duitse aristocratische familie in Parijs en begon eind de jaren 50 te werken voor persbureau AFP. De eerste grote zaak die Hutten voor AFP behandelde was de Profumo-affaire in Londen.
De Britse conservatieve politicus en minister John Profumo trad in 1963 af omdat hij het bed had gedeeld met een callgirl die ook gelinkt was aan de ambassade van de Sovjet-Unie in Londen. Profumo moest opstappen nadat hij voor het parlement had gelogen over zijn relatie met de vrouw.
De bekendste foto's van Marc Hutton zijn de beelden van Che Guevara op zijn doodsbed. Hutton schoot die foto's in 1967 in Bolivië, waar Guevara om het leven werd gebracht door het Boliviaanse leger. Tot 1994 bleef Hutten actief zowat overal ter wereld.

4 maart 2012

SERGE GAINSBOURG - NIKON

Windows 8 -de betta-vis of de Siamese kempvis

De Consumer Preview is hoe de bètaversie van Windows 8 er zal uitzien. 
Je krijgt op je scherm een vis te zien. Dat is de Betta-vis of de Siamese kempvis, een zoetwateraquariumvis van gemiddeld zes centimeter lang. Het is een woordgrapje dat verwijst naar de onaffe aard van de Windows-versie, maar verder heeft de vis geen belang.