30 april 2012

SuperBike World
27 april 2012

Ducati gaat Rossi's GP11 en Stoner's GP10 verkopen

Als je een flinke bankrekening hebt en graag een MotoGP machine in je bezit zou willen hebben dan zou je op 11 of 12 mei kunnen bieden op een van de Ducati Desmosedici GP10’s van Casey Stoner en een Ducati Desmosedici GP11 van Valentino Rossi.

Het is de eerste keer dat Ducati dergelijke machines, volwaardige racers uit het 2010 en 2011 seizoen, publiekelijk te koop aanbied. De twee MotoGP machines worden aangeboden door de Ducati Corse raceafdeling en zullen samen met de Saltarelli Ducati collectie geveild worden op het Grimaldi Forum in Monaco. Kopers zullen een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen.


“Het vrijgeven van deze twee bijzondere machines is niet iets wat we vaak doen, de gelukkig koper zal dan ook niet alleen een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen maar hij zal ook lid van de Ducati familie moeten worden,” vertelde Ducati Corse directeur Filippo Preziosi. “De Desmosedici GP10 en GP11 waren twee interessante machine in de geschiedenis van onze GP projecten en deze veiling biedt dan ook een unieke kans voor serieuze verzamelaars.”De machine van Stoner zag in december 2009 het levenslicht, deze ‘CS1’ machine ging vervolgens eerst de testbank op voordat er in februari 2010 voor het eerst mee gereden werd in Sepang, Maleisië. De CS1 reed zijn eerste race in april 2010 op Qatar en Stoner wist er in oktober 201 een overwinning mee te pakken op Phillip Island, Australië verder reed de Australiër de GP10  naar pole posities in Qatar, Phillip Island en Valencia. Op Valencia, Assen en Catalunya stond Stoner op het podium en de laatste race voor de GP10 was in november 2010 op Valencia, de machine had toen 4.232 km afgelegd.Ook de machine van Rossi zag medio december het levenslicht maar dan natuurlijk in 2010, op 12 december ging de machine de testbak op en de eerste circuittest van de ‘VR2’ was in februari 2011 op Sepang. Rossi reed van de eerste race in Qatar tot en met de zevende race van het seizoen op het TT circuit in Assen met deze GP11 waarna de machine werd opgevolgd door de GP11.1. De machine had er toen 2.342 km’s opzitten.
De twee MotoGP machines zullen te koop worden aangeboden via RM Auctions.

24 april 2012

Boek over natuurfotografie in de Lage Landen

Praktische gids van National Geographic

Fotograaf Edwin Giesbers legt in een nieuwe praktijkgids uit hoe en waar je de Nederlandse en Belgische natuur kunt fotograferen. Het boek verschijnt vandaag bij uitgever National Geographic.
In de Nederlandse en Belgische natuur liggen volop kansen voor fotografen. Maar wanneer kun je bijvoorbeeld het best op jacht gaan naar bepaalde dieren, en waar vind je ze? Hoe ga je om met het beperkte zonlicht in de winter? Hoe maak ik een silhouet bij een zonsondergang in de zomer?
Professioneel natuurfotograaf Edwin Giesbers legt het uit in het Handboek natuurfotografie Nederland & België. Hij richt zich op de spullen die je nodig hebt en de voorbereiding, en natuurlijk op de cameratechnieken, belichting en compositie. Hij doet dat aan de hand van voorbeelden per maand, steeds op een andere mooie plek in Nederland of België.
Giesbers' foto's werden onder meer gepubliceerd in National Geographic Magazine, BBC Wildlife Magazine, Terre Sauvage en Camera Natura. Hij reist de hele wereld over, maar Nederland is zijn belangrijkste werkterrein. Hij won meerdere eerste prijzen bij de European Nature Photographer of the Year en Nature's Best in Amerika.
Handboek natuurfotografie Nederland & België, Edwin Giesbers; luxe paperback, 256 pagina's, prijs 24,90 euro, NUR 473, ISBN 978 90 488 1449 7, april 2012.

20 april 2012

Panda Loach, Protomyzon pachychilus


Niet zo zeldzaam als de bamboe-kauwende naamgenoot misschien - maar Emma Turner legt uit, deze mooie kleine modderkruiper uit China is een zeldzame import met een drie-cijferige aankoopsom.

Copyright © Emma Turner
Wetenschappelijke naam: Protomyzon pachychilus (Chen, 1980).naam: Panda modderkruiper Herkomst: . Kleine bergbeekjes, tot 885 miljoen / 2.900 "boven de zeespiegel, dat uitmondt in de Xi Jiang rivier in de Dayaoshan bergen van de provincie Guangxi, China Size: 6.5cm/2.6 "

Dieet: In het wild, deze bodembewoners voeden zich voornamelijk met kleine benthische ongewervelden. In het aquarium zullen ze eten het meeste voedsel aangeboden als een passende kleine omvang. Bied een goede variëteit aan gerechten, zoals mini-bloedworm, baby artemia en Daphnia, en kleine zinken meerval pellets, gemalen vlokken en zelfs gepoederd frituren als je exemplaren zijn erg klein.
Water: zoet water. Hard, alkalische omstandigheden het beste zijn, pH 7,2-8,2, met een totale hardheid van 25 ° DH. De temperatuur moet in de sub-tropische bereik van 18-22 ° C/64-72 ° F. Zeer zuurstofrijk water is van vitaal belang.
Aquarium: De tank moet goed gerijpt zijn voor het toevoegen van deze vissoorten. Een rivier stijl set-up is van essentieel belang, samen met goede filtratie / water beweging en een hoge mate van oxygenatie. Gebruik substraat van zand of zeer fijn grind glad met kleine ronde stenen en grind in het pad van de stroming.
Kienhout is niet absoluut noodzakelijk. Voeg niet te veel kienhout toe, omdat deze de water chemie beïnvloeden, waardoor het te zacht en te zuur wordt voor deze modderkruipers.
Robuust, breedbladige planten, terwijl die niet strikt noodzakelijk zijn, zal de tank meer esthetisch en zij creëren rustplaatsen voor P. pachychilus. Verlichting kan vrij helder zijn om een natuurlijke algen groei aan te moedigen en te helpen simuleren van de ondiepe beek voorwaarden die zij ervaren in het wild.
Mogelijk moet u een manier toepassen om het water te koelen tot een subtropische temperatuur, vooral tijdens de warme zomermaanden.
Andere vissen die normaal samen met P. pachychilus in de natuur leven zijn Erromyzon (voorheen Protomyzon) sinensis en Vanmanenia pingchowensis.
Gedrag: Panda modderkruipers zijn vreedzame vissen, genieten van hun eigen soort en moeten gehouden worden in groepen van vijf of meer.
Hoe groter de groep, hoe beter de kansen zijn voor het verkrijgen van zowel mannen als vrouwen - die kunnen leiden tot afzet mogelijkheden. Alle medebewoners moeten van vergelijkbare grootte en temperament zijn, en die ook thuishoren in snel stromend en koel water.
Beschrijving: Jonge P. pachychilus zijn zeer opvallende vissen met zwarte vlekken op een crème wit lichaam.
Dit patroon verandert drastisch als de vissen volwassen worden, de vlekken splitsen en te nemen een veel minder opvallend patroon aan, maar nog steeds aantrekkelijk gevlekt bruin / crème uiterlijk. Een donkere band vormt zich vaak langs de zijlijn.
Opmerkingen: P. pachychilus wordt vermeld als van de 'least concern "op de IUCN rode lijst van bedreigde diersoorten, maar' zeldzaam 'in het Chinese Rode Boek van Bedreigde dieren en' kwetsbaar 'op de Chinese soorten rode lijst.
De grootste bedreiging van leefgebieden, waaronder verslechtering van de waterkwaliteit als gevolg van vervuiling, de bouw van waterkracht dammen, electro-visserij en de seizoensgebonden veranderingen, zoals ernstige verdroging van een aantal van de waterwegen. Een bevolking die leeft in de Buquanhe rivier blijft beschermd gebied van de Dayaoshan National Nature Reserve in China, maar ook andere bevolkingsgroepen hier buiten lopen gevaar.
Beschikbaarheid: De afgebeelde vissen waren te koop in Maidenhead Aquatics, Crowland.
Prijs: Als een zeer zeldzame import, deze vis is duur. Verwacht £ 100 voor elke vis van 2cm en denk erom dat ze moeten gehouden worden in groepen van vijf of meer.
Gepubliceerd: Emma Turner dinsdag 17 april 2012, 8:55 amBekeken: 741 keer Geplaatst onder: modderkruiper vis PandaChina zeldzame invoer Protomyzon pachychilus aquarium tank

Pangio kuhlii sumatranus


18 april 2012

Pelvicachromis taeniatus "moliwe" nakweekEpische strijd tussen vreemde wezens in één druppel water

Neem nog snel even een slok water voor u dit filmpje bekijkt, want misschien heeft u er nadien geen zin meer in. De Oostenrijker Clemens Wirth filmde wat er in één druppel water kan gebeuren. We krijgen allerlei vreemde organismen te zien, die behoorlijk angstaanjagend zouden worden als ze een stuk groter zouden zijn.

De microben die we op de beelden zien, leven overal rondom ons heen: in rivieren, meren en vijvers. Voor het geval u toch nog dorst heeft, kunnen we u alvast geruststellen, want in ons drinkwater zitten ze niet. Wirth doopte zijn video 'Micro Empire'. "Kleine dingen fascineren me, dus besloot ik een microscoop te gebruiken. Het is ongelooflijk hoe gedetailleerd deze kleine wereld is en hoeveel er in één druppeltje water gebeurt", legt hij uit.

Om deze organismen te filmen verbond hij een camera met een microscoop. De microben in het filmpje zijn volgens Wirth niet gevaarlijk voor de mens. Eentje ervan zou al zo'n 200 miljoen jaar bestaan.17 april 2012

Jorge Dirkx wint Nikon Press Photo Award


De Antwerpse persfotograaf Jorge Dirkx heeft de Nikon Press Photo Award 2011 gewonnen. Dat is de enige officiële erkenning voor Belgische persfotografen. De award werd vanmiddag uitgereikt in de Bozar in Brussel.
De Antwerpse freelancefotograaf Jorge Dirkx won de prijs voor beste persfoto van 2011 met een beeld van de volksprotesten in Egypte tijdens de Arabische Lente. "Dit beeld wordt gekenmerkt door een mooie, fotografische kadrering, met een boodschap die inslaat als een bom", oordeelde de jury over het werk van Dirkx.
Dirckx won in 2010 al de Nikon Young Promising Photographer Award 2009. Dat is een prijs voor de meest belovende jonge persfotograaf.  
Dit jaar ging die eer naar de Gentse fotograaf Titus Simoens (26) heeft dinsdag de prestigieuze Nikon Young Promising Photographer Award gewonnen. Dat is een erkenning waarmee fotografieconcern Nikon elk jaar de beste persfotograaf jonger dan 30 jaar uitkiest. Titus won met een fotoreportage over kinderen in een kostschool in Oostende.

16 april 2012

Prestigieuze privé-collectie Ducati's onder de hamer.


Op 11 en 12 mei aanstaande gaat in het Grimaldi Forum in Monaco een van de belangrijkste Ducati privé-collecties onder de hamer. Het Britse veilinghuis RM Auctions, gespecialiseerd in het veilen van collectie-auto’s en –motoren zal dan de 100 exemplaren tellende Ducati-collectie van Carlo Saltarelli verkopen.

Saltarelli, een voormalig Ducati-fabrieksrijder en –dealer bouwde tijdens zijn leven een zeer uitgebreide en eclectische collectie van het merk uit Borgo Panigale op.

Zo bevat de Saltarelli-collectie oa. Een Ducati Cucciolo uit 1948, de eerste motorfiets die Ducati bouwde. Maar er is ook een zeldzame Brio scooter en al even uitzonderlijke Ducati off-roadmodellen uit de jaren ’70. Naast productiemotoren bevat de Saltarelli-collectie ook een aantal roemruchte racemotoren. Zo is er de door Saltarelli zelf ontwikkelde TT2 Prototipo Saltarelli uit 1981 en een 888 Corsa uit 1992 waarop Giancarlo Falappa in het WK Superbike uitkwam. De volledige collectie kan u hier bekijken.

Legends: Mike Hailwood13 april 2012

Heiko Bleher ontdekt: Grondels van de Yangtze River Delta

Heiko Bleher ontdekt: Grondels van de Yangtze River Delta
Copyright © Heiko Bleher
Heiko Bleher mooie grondels verzameld in de Yangtze River Delta, ideaal voor tropische en gematigde aquaria.
Rhinogobius CF. aporus (mannelijk) hierboven afgebeeldHerkomst: . Lake systeem en kleine kreken die behoren tot de Yangtze delta in de buitenwijken van de westerse ShanghaiWater: pH 7,2, geleidbaarheid 186 ps / cm en de temperatuur 26,8 ° C/80.25 ° F (overgenomen om 11:30 uur). Habitat: Het meer van de randen waren bedekt met Potamogeton, Eleocharis en Vallisneria, en de grond modderig met grind, keien en rotsen, sommige bedekt door algen.


Het omliggende gebied is de buurt van het Shanghai Ocean University in habitat waar ik al de grondels ook hier onder.
Opmerkingen: Het geslacht Rhinogobius heeft een grote Indo-Pacific distributie en meer dan 55 soorten worden erkend, 33 worden bekend uit China en Taiwan.
R. aporus wordt nog steeds geplaatst door sommigen in de oorspronkelijke geslacht als Pseudorhinogobius aporus (Zhong en Wu, 1998) maar is geplaatst door dezelfde auteurs in Rhinogobius.
Het werd beschreven van de Boven-Ou Jiang rivier systeem, Xiandu, Jinyun, Zhejiang, China, (120 ° 50'E, 28 ° 50 'NB), maar heeft een grote Chinese distributie.
Het is slechts 4.5cm/1.8 "en vrouwtjes zijn minder.
Aquarium: Een tank van 50 x 60cm/20 x 24 "is genoeg voor deze vissen. Ze zijn rustig en maak een goede keuze voor een gezelschapsaquarium, versierd met zand, grind, stenen, gedrenkt drijfhout en trage waterstroom.
Wat aquariumgenoten Ik stel voor Acheilognathus of Rhodeus, Schistura en andere Rhinogobius.
In de winter deze soort kan gemakkelijk overleven 15 ° C/59 ° F en in de zomer tot 30 ° C/86 ° F.


Mugilogobius CF. carvifrons (mannelijk) 
Herkomst: Yangtze delta, China, (.. als Rhinogobius zie aporus) Water: Als R.cf. . aporus Habitat: Als R.cf. aporus.

Opmerkingen: Er zijn 35 soorten bekend in het geslacht Mugilogobius van zoet en brak water met een zeer grote Indo-Pacific distributie. Ik vond dit in een zuiver zoet water, aan zee grenzende meer in de delta en het groeit aan 4cm/1.6 ".
Het werd beschreven vanuit Sula Takomi, Ternate, maar heeft een uitkering uit het zuiden van Japan naar Papoea-Nieuw-Guinea. Ik vond het op eilanden in Indonesië, altijd met een andere kleur patroon.  
Aquarium: Deze kunnen worden bewaard in nanos, 25-30cm/10-12 "tanks of soortgelijke blokjes. Het zijn vreedzame bodembewoners, mannen knipperen hun kleuren en ze zijn ideaal voor kleine gemeenschappen. Wees biotoop correct met zand, grind, een paar rotsen en stukken van goed geweekte drijfhout.
Voor aquariumgenoten gaan voor Caridina soorten, een paar Acheilognathus of Rhodeus soorten, of een modderkruiper, zoals Nemacheilus of Schistura.
Deze soort kan temperaturen tot 15 ° C/59 ° F, maar tot 30 ° C/86 ° C in de zomer. 

Rhinogobius CF. cliffordpopei (mannelijk) - bovenste vis, weergegeven met R. CF. aporus, man Herkomst: Yangtze delta, China, (als R. zie aporus.). Water: als R. CF. aporus Habitat: als R. CF. aporus.


Opmerkingen: Cliffordpopei werd beschreven vanuit Tungting meer, Hunan eiland, in China, maar heeft een veel grotere Chinese distributie, wonen hier samen met wat lijkt te zijn R. aporus, zoals ook te zien op deze pagina's.
Deze soort kan oplopen tot 6.5cm/2.6 "in totale lengte, maar vrouwtjes van de soort blijft kleiner.
Aquarium: Als R. CF. aporus.
 
Odontobutis yaluensis (mannelijk) 
Herkomst: Yangtze delta, China, (als R. zie aporus.). Water: als R. CF. . aporus Habitat: als R. CF. aporus.

Opmerkingen: Het geslacht Odontobutis heeft negen geldig soorten en yaluensis werd beschreven van de Changjiang rivier en de Yalu rivier de drainage in China, en heeft een grote verspreiding in zoet water in het zuiden van China. Deze soort kan groeien tot bijna 30cm/12 ".
Aquarium: Deze roofdieren moeten worden gehouden in een aquarium van tenminste 100cm/40 "lengte. Ze zijn rustig als u ze met grotere vissen dan zijzelf - maar mag nooit worden gehouden met de kleinere en niet echt met iets van hun eigen grootte.
De biotoop moeten zand, grind, stenen en goed bewaterd drijfhout. Het aquarium moet een langzame waterstroom.
Voor aquariumgenoten Ik stel voor dat in groepen, grote modderkruipers zoals Leptobotia zebra, L. Pellegrini, Semilabeo soorten, Leocassis crassilabris en Glyptothorax soorten, zoals fokiensis. In de winter is deze soort kan makkelijk 15 ° C/59 ° F, en in de zomer 30 ° C/86 ° F.
Vergeet niet dat ze kunnen groot worden en kan ook springen. 
Oorspronkelijk artikel klik hier