24 november 2012Nakweek Pelvicachromis taeniatus,
Otocinclus affinis


23 november 2012

GenietenKongozalm -  (Phenacogrammus interruptus) 

 Het is familie van de Characidae (Karperzalmen) en is een prachtige scholenvis.
Het exemplaar dat U hier kunt bewonderen is een volwassen man.

Triestig nieuws, nu pas vernomen..............na zoveel zoeken


Weg was ik ervan, een natuurtalent, de site van Aquarius Tubanti, zou ze elke dag bezocht hebben zoveel info en zoveel om te lezen en te leren ervan!!!

"Aquarius Tubanti is een site over techniek, chemie, en biologische processen in en rondom het aquarium.Van bio-CO2 tot het bouwen van een houten aquarium."
Op 01-11-1999 02:45 schreef ik op mijn Blog: 
"Deze site is voor mij nog altijd DE beste die er op het ogenblik op het net te vinden is!!!
Ongelooflijk volledig, prachtig geschreven, knappe foto's, ik ben daar dus diep van onder de indruk , kortom een site om regelmatig te bezoeken!!"

Aquarius Tubanti

Een van de grote voorbeelden in de Nederlandse aquarium wereld was Adriaan Briene. Zijn artikelen over de verlichting van het aquarium, de waterwaarden, evenwichten Co2 en nog vele anderen worden door vele aquarianen gebruikt als voorbeeld en als referentie. Helaas is Adriaan in 2010 overleden in een poging een drenkeling te redden. Tijdens de reddingspoging werden beiden gegrepen door twee hoge golven waarbij ze beiden het leven lieten. Helaas is zijn website Aquarius Tubanti niet meer online, voor zijn oude website is niet bekend hoe lang deze nog online zal blijven. Om zijn artikelen voort te laten leven zijn ze met toestemming van zijn broer naar deze website gekopieerd. Onze dank gaat dan ook uit naar Adriaan voor het onderzoeken en schrijven van deze fantastische artikelen.
Ik ben er diep van onder de indruk, want ik zocht vele malen wel wekelijks in het begin naar zijn site. Ze veranderde af en toe, verplaatste zich op het net, maar niet door de hand van de meester. Nu is mijn tocht op een einde gekomen om te zoeken naar wijsheden van Adriaan, een groot verlies.

Getekend, Francois Vleminckx

19 november 2012

Enjoy your Christmas holidays with a new Nikon 1 V1 compact camera system!

Dear Francois Vleminckx,
As a special thank you for your loyalty, Nikon would like to offer you a unique Christmas discount.
Visit the Nikon Store and buy a Nikon 1 V1 compact system camera kit with 1 NIKKOR VR 10-30mm lens for €523, minus your special discount of €100.


 
Image
Visit the store now!
 
 

TDS meter eenvoudige online osmoseDeze TDS meter voert de meting van de snelheid van zuiver water bij de uitgang van uw RO-eenheid.
Deze meter is een eenvoudige en handige manier om de slijtage van uw membranen en cartridges osmose te meten.
Meer weten: KLIK HIER

TDS meter dubbele omgekeerde osmose 
18 november 2012

NEU

Burkard Kahl und Uwe                  LeiendeckerAquarienfoto-Fibel
Fotopraxis und Bildbearbeitung


96 Seiten, ca. 150 Farbfotos, geb.
Preis : 14,80 €
Bestellnummer: 978-3-935175-87-6                                     
NEU
Über dieses Buch
Jeder Aquarianer möchte die Schönheit seiner Unterwasserlandschaft oder das Verhalten seiner Aquarienbewohner im Bild festhalten und anderen zeigen. Digitalkamera und Computer haben vieles leichter gemacht, ohne einige Grundkenntnisse und Kniffe werden aber selten gute Ergebnisse erzielt. Die Profi-Tipps dieses praktischen und übersichtlichen Handbuchs werden Ihnen mit jeder Kamera schnell zu brillanten Fotos verhelfen. Burkard Kahl, einer der bekanntesten und renommiertesten Aquaristikfotografen, der unzählige Bücher und Zeitschriften illustriert hat, zeigt in diesem leicht verständlichen Einsteigerbuch viele Beispiele aus seiner Fotowerkstatt und vermittelt die Geheimnisse erfolgreicher Aquarienfotografie und Bildbearbeitung.

Schoonheden........Body Nikon D800 en 24-70mm f/2.8D Zoom-Nikkor


Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G EDEISA AwardNikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED:
€ 1.429,-

11 november 2012

De strijd in Aleppo in 20 pakkende foto's

De Mexicaanse fotograaf Narciso Contreras liep mee met de rebellen in Aleppo (Syrië) en legde zo een grimmig beeld vast van de voortdurende oorlog. Vernieling, verwonding, dood en leven liggen dicht bij elkaar.  De foto's werden genomen in de laatste week van oktober 2012. © photo news

WAARSCHUWING: 
deze foto's zijn ongecensureerd en bevatten dus ook vreselijke beelden. klik hier

10 november 2012

Cyclop-eeze ®


Cyclop-eeze ® 
zijn een selectief gefokt, biologisch gemanipuleerde micro-organisme, die in een ongerepte arctische meer worden gekweekt.

Cyclop-eeze ® zijn decapod (10 benen) microscopische schaal-en schelpdieren die direct worden gekenmerkt door hunintense bloed-oranje kleur. In feite bevat Cycloop-eeze ® de hoogst bekende concentratie van de fundamentele en kritische biologische pigment Astaxanthene, waarvan ze hun opvallende kleuren krijgen. Deze ongelooflijke pigmentatie wordt aangevuld door de voorheen onbekende niveau van het hoogst onverzadigde vetzuren (HOVZ's), met name die van de beroemde "omega-3" familie. Deze hoogste niveaus van omega-3-HOVZ's zijn essentieel voor larvale aquacultuur toepassingen en zijn doorgaans veertig keer (40 X) hoger dan die die uit broedeieren van de hoogste kwaliteit Artemia eieren verkregen kunnen worden.

De Cyclop-eeze ® zijn gretig geconsumeerd door alle dieren omdat ze zeer rijk aan de lokstof Betaïne zijn alsmede andere smakelijkheid factoren. Experimentele testresultaten bij academische instellingen geven aan dat de Cycloop-eeze ® zeer stimulerend op het immuunsysteem zijn op de meeste waterdieren hetgeen leidt tot sterk verbeterde kans op overleving. Significante verbetering van de groeicijfers een uitzonderlijke "voederconversie Ratio" (FCR)] geeft aan dat Cyclop-eeze ® uitstekende voordelen biedt, die de traditionele voeding van Artemia naupliën overschrijden.


Samenstelling
 • Eiwit: 62%
 • Vetten: 36%
 • Ash: 3%
 • Koolhydraten: 3%
 • Astaxanthene: 3.000 tot 7.500 ppm
 • Canthaxanthene: 15 ppm
 • 18:3n3 (Linolzuur): 10.45%
 • 20:5n3 (EPA): 11.74%
 • 22:6n3 (DHA): 11.09%
 • Enzymeactiviteit (Superoxide Dismutase): 30.000
 • Gemiddelde Body Lengte: 800µm
Het is uitgegroeid tot in de laatste jaren erg moeilijk goed vinden artemia op de markt. Dit heeft een aantal redenen, ten eerste, de voorraden in de VS als gevolg van overbevissing zeer sterk gegaan aan de andere kant, het optreden van de natuurlijke fenomeen van "El Nino" heel erg gekrompen en hebben meestal slechts een zeer slechte kwaliteit. De Aziatische garnalen landbouw ook verbruikt grote hoeveelheden van deze kostbare natuurlijke hulpbronnen.
De natuurlijke fenomeen van "El Nino" veroorzaakt door zijn verwarmingscapaciteit het ecosysteem voor een verhoging van de temperatuur van het water, en het smelten van wat ijs deposito's voor een vermindering van het zoutgehalte in de natuurlijke habitat van de Artemia.
Dit betekende dat de Artemia nauwelijks voortaan rusten eieren geproduceerd, maar leven meestal nakomelingen, en het is gebruikelijk in de warmere zomermaanden. Door deze zorgt ervoor dat de prijs van Artemia zijn goed voor maximaal 500% hoger.
Vaak alleen verkregen de Aziatische en Russische rassen het meest kan niet concurreren in de voedingswaarde van de Amerikaanse soort. Daarnaast hebben ze vaak een zeer laag uitkomen tarieven, zijn niet in staat om te repliceren of gewoon niet te corrigeren gesorteerd en schoongemaakt. Omdat artemia zijn essentieel voor het verhogen van de meest aquariumbewoners maar is al lang gezocht naar een geschikte vervanger. Een van de eerste alternatieven werden decapsulated artemia, maar ze worden vaak gemaakt van oude niet meer hatchable Artemia die de lage prijs verklaart. Waarom anders zou iemand kunnen aanbieden die gunstiger is dan Artemia decapsulated artemia, als de decapsulated eieren betekent dit een extra, niet alleen lage chemische kosten. Het komt ook met slechte decapsulated Artemia vaak de oorzaak van blokkades in de jonge vis, die tot de dood leidt.
Nog een type opvoeding was vloeibaar Aufzuchtfutter varianten gemaakt, maar meestal snel vallen op de bodem en dus ontoegankelijk voor jonge vissen zijn. Daar is vervolgens verantwoordelijk voor een sterke verslechtering van de waterstanden als gevolg suggereren een verslechtering van de groei, of ook om de dood van de jonge dieren. Daarnaast vloeibare voeding zijn vaak heel subtiel en kan jongeren alleen worden aangeboden in de eerste dagen van het leven.

Om deze reden, we zijn blij om dit alternatief te bieden :
In Cyclop-Eeze ® is een micro-organisme van het geslacht van Copepoda gekenmerkt door bloedrode kleur. Cyclop-Eeze ® bevat de hoogst bekende deel van de biologische pigment astaxanthine die een zeer goede pigmentatie garandeert en verbetert de zeer rode kleur.Daarnaast bevatten zij ook de hoogst bekende hoeveelheid onverzadigde en omega-3 vetzuren. Cyclop-Eeze ® bevatten een 40x hogere niveaus van omega-3 vetzuren als de beste vers uitgekomen artemia. Ze worden aangegeven door rode Axtaxantheneanteil en verschillende natuurlijke aassoorten zoals betaïne en verschillende aminozuren geabsorbeerd hebberig van alle waterdieren. De uitgebalanceerde ingrediënten van Cyclop-Eeze ® niet alleen toestaan ​​dat als een van de beste fokkerij eten, maar ook als een zeer goede kleur en basisvoedsel. Ze hebben al enige tijd gebruikt als een additief in een aantal zeer hoge kwaliteit discus kleur voedingsmiddelen om de rode kleur van deze vissen te versterken en te consolideren. Experimentele testresultaten van vooraanstaande academische instellingen in de VS bleek dat de Cyclop-Eeze ® , het immuunsysteem, de waterdieren aanzienlijk toegenomen. Ook te maken met een aanzienlijke verbetering van de groei, het fokken van Cyclop-Eeze ® is op dezelfde evalueren, zo niet beter, dan de traditionele Artemiaaufzucht.
Cyclop-Eeze ® zijn in een arctisch, 400 km 2 Great Salt Lake in het noorden van Canada gefokt volledig geïsoleerd van elk leven. Het bevat zijn extreme water composities (zeer hoog zoutgehalte en een pH-waarde van 3!) En klimatologische omstandigheden zijn geen vissen, reptielen, amfibieën en watervogels. Cyclop-Eeze ® -feed in de warme periodes alleen door eencellige plankton van de zon door de lange en een gemiddelde waterdiepte van slechts 2 meter in de Arctische zomer wordt gecreëerd (300 zonnige dagen per jaar).
Cyclop-Eeze ® zijn in hun natuurlijke vorm van gevriesdroogd zonder extra verrijking. Elke levering vrij is van virussen, bacteriën verval, schimmels en parasieten, te garanderen is dit bij elke nieuwe levering een nieuwe aankoop, een gezondheids-, veterinaire, bacteriologische en Virologischenzertifikat wordt gemaakt.
Cyclop-Eeze ® hebben in gevriesdroogde vorm van volwassen grootte van 800μm wat de opname van de jonge vis is gewoon (vergelijking: Vers uitgekomen Artemia 420-530μm).
Cyclop-Eeze ® wordt al gebruikt voor een tijdje in de VS en in Azië voor commerciële vis en garnalen landbouw. Ze zijn echter net zo goed worden gebruikt bij alle siervissen in zoet water, zee-en koud water toepassing. Zelfs fokken discus, scalaire, baars en koi bereidt metCyclop-Eeze ® aantoonbaar niet langer een probleem.

Opmerking:
Na het openen van een pakket dat zeker moet gekoeld (koelkast of vriezer) worden opgeslagen. Ze moeten ook worden beschermd tegen direct zonlicht om hoge duurzaamheid.
"Ik wil nog iets zeggen over het e-boek", dringt de uitgever aan als we van de cafetaria naar de Boekenbeurs lopen, "ik geloof er niet in. Een boek leest men, een scherm raadpleegt men. Dat is het grote verschil."

THE WALL LIVE IN 2013 NAAR EUROPA


Rossi neemt in Valencia afscheid van DucatiValentino Rossi rijdt komend weekend zijn laatste race voor Ducati. Na het twee jaar lang geprobeerd te hebben bij het Italiaanse team, keert hij na de seizoensafsluiter in Valencia terug naar Yamaha, waarmee hij eerder vier MotoGP-titels behaalde.
Rossi boekte geen enkele zege in zijn tijd bij Ducati en lijkt ook dit weekend in Valencia geen overwinning te verwachten. "Valencia behoort absoluut niet tot mijn favoriete circuits", zegt hij. "Het enige positieve eraan is, is dat het in Spanje ligt, waar de sfeer altijd uitstekend is. Het is een Micky Mouse-baan, die erg lastig is voor ons MotoGP-rijders. Er zijn ook behoorlijk wat linkerbochten, terwijl ik de voorkeur geef aan bochten die naar rechts gaan. Maar goed, we zien wel. Ze hebbn het asfalt opnieuw gedaan en hopelijk maakt dat het rijden iets aangenamer. Het wordt om verschillende redenen een vreemd weekend, maar we zullen weer ons best doen."
Rossi ligt momenteel zesde in het kampioenschap, met 157 punten.

9 november 2012

Super-dure garnalen en roze fluorescerende maanvissen


Zou u betaalt meer dan £ 2.000 voor een van deze?
Copyright © Pichi Chuang / Reuters
Super-dure Blue bout en King Kong garnalen behoren tot de ongewervelde waterdieren te zien op de 2012 Taiwan International Aquarium Expo dit weekend.
De zoetwater garnaal-fokkerij trend is zeer populair geworden in Taiwan in de afgelopen jaren, een aantal soorten halen ongelooflijk hoge prijzen.
Deze kleine garnalen had een prijskaartje van NTS $ 100.000 (ongeveer £ 2.150) per stuk - dat is in de regio van 100 pond per millimeter! De 2012 Taiwan International Aquarium Expo wordt gehouden in Taipei World Trade Centre Nangang Exhibition Hall van 9 november tot 12.
(REUTERS) - Beelden van genetisch gemodificeerde dieren, met inbegrip van gloeiende maanvissen in Taipei.
De vis, die 's werelds eerste roze fluorescerende maanvissen worden zonder achtergrondverlichting, zijn gemaakt door een gezamenlijk project aan de Taiwanese Academia Sinica, National Taiwan Ocean University en Jy Lin, een eigen biotechnologiebedrijf, volgens de organisator van de 2012 Taiwan International Aquarium Expo

1 november 2012


Info

Van 31 oktober 2012 tot 5 januari 2013 ontvangt u tot 740 EUR korting op een selectie Nikon reflexen, objectieven & flitsers.