28 februari 2013


De nieuwe Nikon D7100



Vorige week lanceerde Nikon onverwachts een nieuwe DX-formaat spiegelreflexcamera, de Nikon D7100. Een compacte spiegelreflexcamera met robuuste behuizing; ook onder zwaardere weersomstandigheden kunt u zorgeloos fotograferen. Water- en stofdeeltjes krijgen door de aluminiumlegering aan de boven- en onderkant geen kans om de elektronica van de camera te verstoren. En dat is maar goed ook, want binnenin bevindt zich een krachtige CMOS-sensor, zonder optische laagdoorlaatfilter, met 24,1 megapixels.
Maar er is meer, veel meer. De autofocus maakt gebruik van 51 scherpstelpunten, waaronder 15 kruissensoren. Dit zorgt niet alleen voor een razendsnelle autofocus, maar ook voor zeer gedetailleerde beelden. Continu-opnamen maakt u van 6bps, zodat u elke actie moeiteloos vastlegt.
Een 3.2"beeldscherm met 1.229.000 beeldpunten en een grote kijkhoek is ideaal om uw beelden terug te kijken, maar draagt ook bij aan een eenvoudige en intuïtieve bediening.
De Nikon D7100 beschikt over twee kaartsleuven voor SD-geheugenkaarten. Hiermee slaat u, als een echte professioneel, van iedere foto afzonderlijk een RAW-bestand en JPEG-bestand op. Of u gebruikt de extra opslagruimte voor back-ups van uw beeldmateriaal, de keuze is aan u.
Daarnaast zijn er nog tal van andere functies die u de kans geven om het maximale creatieve resultaat te halen uit fotograferen. Alle specificaties, meegeleverde en optionele accessoires vindt u op onze website. We bieden naast de body ook bundels aan met diverse objectieven, zodat u direct met een volwaardige foto-uitrusting aan de slag kan.

26 februari 2013

België online





Oude technieken van Bonzai zijn duidelijk de inspiratie hier. De lijnen en de richting van hout in de hardscape zijn perfect. Het kiezen van alleen planten met een zacht en klein uiterlijk verbeteren de 'wilde' expressie. Alleen Myriophyllum mattogrossense en Hydrocotyle tripartiete zijn de enige snel groeiende planten, dus de hoeveelheid werk, om deze uitdrukking te behouden is vrij laag.
B) Eleocharis sp. 'mini' (x10)
C) Vesicularia ferriei 'Weeping' (x2)
D) Pogostemon erectus (x3)
E) Pogostemon helferi (x5)
F) Hydrocotyle tripartita (x2)
G) Myriophyllum mattogrossense(x2)



23 februari 2013

Ducati voltooit driedaagse privétest in Jerez



Ducati heeft de afgelopen drie dagen achter gesloten deuren verder getest met de nieuwe GP13, nadat de eerste test in Maleisië zeer teleurstellend was verlopen. In Jerez kwamen Pramac-rijder Andrea Iannone en Ducati-tester Michele Pirro in actie.
Iannone werd op het laatste moment nog ingevlogen voor de test in Jerez, omdat de prestaties van de nieuwe motor tijdens de eerste collectieve test op Sepang behoorlijk tegenvielen. Nicky Hayden eindigde in de tijdenlijsten telkens laag in de top-tien en was gemiddeld anderhalve seconde langzamer dan Honda-rijder Dani Pedrosa, die alle dagen de snelste was in Maleisië. In Jerez testte het team verschillende nieuwe onderdelen voor het chassis. Ook werkte Ducati verder aan de elektronica. Beide zaken verliepen volgens de Italiaanse formatie geheel volgens plan, wat het team optimistisch stemt voor het vervolg van het testprogramma.
De volgende test is van 26 tot en met 28 februari op het circuit van Sepang.

21 februari 2013

World Superbike kalender 2013

DatumCircuitLand
24 februariPhillip IslandAustralië
10 maartBuddhIndia
7 aprilMotorland AragonSpanje
28 aprilTT Circuit AssenNederland
12 meiMonzaItalië
26 meiDonington ParkEngeland
9 juniPortimãoPortugal
23 juniTbaTba
30 juniImolaItalië/San Marino
21 juliMoscow RacewayRusland
4 augustusSilverstoneEngeland
1 septemberNürburgringDuitsland
29 septemberLaguna SecaAmerika
6 oktoberMagny-CoursFrankrijk
20 oktoberJerezSpanje

20 februari 2013

(pdw) voor vriend en vijand, is vanochtend overleden.

© Filip Naudts/Photo News.
Patrick De Witte(pdw) voor vriend en vijand, is vanochtend overleden. De tv-maker en hoofdredacteur van P-Magazine was een boegbeeld van dit blad. Hij werd 54.

De Witte schreef jarenlang voor Humo - als muziekjournalist en als columnist. Hij schitterde in teksten waar de rock-'n-roll uit gutste, en die even spits als geestig waren. Hier vind je enkele voorbeelden van hoe hij muziek ook in letters deed glanzen.
Daarnaast maakte (pdw) televisie, en schreef hij voor MaoMagazine, Deng, De Morgen en De Standaard. Sinds vorig jaar was hij hoofdredacteur van P-Magazine.

15 februari 2013


JEFF BRIDGES - NIKON F2



ROMY SCHNEIDER NIKON S

Bob Dylan with Nikon SP Rangefinder


Gina Lollobrigida with a Nikon F.

Foto van dode kinderen in Gaza wint World Press Photo


Paul Hansen heeft de World Press Photo van het jaar gemaakt. De foto van de Zweedse krantenfotograaf toont de begrafenisstoet van 2 Palestijnse kinderen die omkwamen tijdens een Israëlische raketaanval tegen Gaza. 

Volgens de jury zit de kracht van de foto van Hansen in het sterke contrast tussen de woede en het verdriet van de volwassenen en de onschuld op de gezichten van de dode broer en zus. Het is opvallend dat veel gelauwerde foto's in de conflictgebieden Gaza en Syrië gemaakt zijn.