30 augustus 2013

CARIDINA SP. BLUE



Garnalen zijn zeer gevoelig voor niet alleen slecht, maar ook onjuist water.
Zachtheid en zuurheid is de eerste zorg, en een ideale pH-waarde moet ergens tussen 6.2 en 6.8 zijn. Hardheid moet laag zijn, 1 ° KH en 6 ° DH.
Garnalen in hard alkalisch water is een trefzekere manier om ze te doden. Temperatuur is even belangrijk. Hun voorkeur is voor koelere tropische wateren, en daarom is een temperatuur van minder dan 24 °C verstandig.

Natte broek verraadt vissmokkelaar

Het masterplan dat een Viëtnamees had opgevat op levende vissen Nieuw-Zeeland binnen te smokkelen, is schromelijk mislukt. De douane op de luchthaven had immers gemerkt dat de man een natte broek had en eiste meer uitleg.
De Viëtnamees wilde zeven levende cichliden van Australië naar Nieuw-Zeeland smokkelen. Hij had de vissen in waterzakjes verpakt en de hele constructie in zijn broek verborgen.

Nattigheid
U voelt wellicht al nattigheid en dat was ook het lot van de vissmokkelaar. Een van de zakjes had het begeven met een natte broek als gevolg. Dit was ook de Nieuw-Zeelandse douanebeambten niet ontgaan, waardoor de Viëtnamees schromelijk tegen de lamp liep.

Ziekten
"Dit was duidelijk een poging om levende dieren, in dit geval vissen, het land op illegale wijze binnen te brengen", zegt woordvoerder Craig Hughes van het Nieuw-Zeelandse Ministry of Primary Industries (MPI). "Dergelijk vergrijp nemen wij zeer ernstig. De vissen zouden dragers van ziektekiemen kunnen zijn en mogelijk inlandse soorten besmetten.

Van een vriend
De smokkelaar riskeert een boete van omgerekend 58.000 euro voor de overtreding van de Nieuw-Zeelandse Biosecurity Act. Het loze vissertje verklaarde dat de cichliden toebehoorden aan een vriend.

28 augustus 2013

Club MET-competitie Race ZOLDER

Club MET-competitie bestaat uit 5 endurance-wedstrijden waarvan het klassement wordt opgesplitst in 2 verschillende kampioenschappen met een derde podium eraan vast geknoopt…

Donderdag 5 september - Zolder - 4-Uren
Donderdag 3 oktober - Zolder - 500 miles

20 augustus 2013

Air Swimmers speelgoed uit Japan

De speelgoed hit Air Swimmers de op afstand bestuurbare haai of clownvis. Deze vliegende vissen moet je echt hebben. 
De Air Swimmers zijn radiografisch bestuurbaar en zwemmen door de lucht alsof ze zich in het water voortbewegen.

19 augustus 2013

ADA tips voor het maken van aquarium foto’s

ADA heeft een nieuwe video geüpload waarin ze uitleggen en laten zien hoe je het beste foto’s van je aquarium kan maken.



17 augustus 2013

Celestial pearldanio, Hemelse pareldanio (Danio margaritatus)





Augustus 2006, Myanmar het voormalige Birma, op zo’n 1040 meter hoogte boven de zeespiegel niet in, maar nabij het vermaarde Lake Inlé waar endemische soorten zoals de Sawbwa resplendens onder aquarianen bekend is, wordt in een van de vele zwaar begroeide poeltjes vlak bij Hopong Town een visje ontdekt wat toen nog bij duizenden rondzwom en aquarianen over de hele wereld de daarop volgende maanden in de ban hield. Kamphol Udomritthiruj, werkzaam bij een Thaise vis groothandel en mede ontdekker van dit visje, beseft dat hij de vangplaats geheim moet houden omdat de soort na inspectie blijkbaar nergens anders voor komt dan in deze slechts 30 cm ondiepe poeltjes. 

Hij plaatst begin september als teaser een foto van een groepje gevangen “Microrasbora sp. Galaxy”. Deze foto sloeg in als een bom, “Wow!!” “Stunning fish “,”They look amazing!”, “Incredible” etc etc. sommigen vertrouwden het niet en dachten zelfs dat hij met photoshop de boel aan het bedonderen was. Mondjesmaat werden de eerste zendingen van deze prachtige visjes aan de aquariumwinkels aangeboden, er ontstond echt een run op dit visje dat telkens uitverkocht was, de Engelsen en Duitsers kregen in oktober 2006 als eersten in Europa de Danio’s in handen. 
Op Amerikaanse site’s werden de Firecrackerrasbora’s al per opbod aangeboden. Overal hetzelfde beeld, de visjes waren in no time uitverkocht, de vraag was wereldwijd groot. In Nederland kwamen ze pas begin tot half december 2006 in de handel terecht. 
Meerdere visvangers ontdekten de poeltjes, aangelokt door de enorme vraag en de prijs die ze ervoor kregen. Kamphol ontdekte eind januari-begin februari 2007 tot zijn onthutsing dat de poeltjes en de vegetatie waar de visjes in schuilen dusdanig beschadigd (platgetrapt) waren, veroorzaakt door de visvangers, dat hij vreesde dat de vegetatie onherstelbaar beschadigd zou zijn en dus het leefgebied van de Danio’s in gevaar kwam. Er werden toen nog maar dagelijks 30 tot 50 visjes gevangen… De verantwoordelijke autoriteiten besloten niet tot een vangstverbod ondanks waarschuwingen dat een endemische soort uit dreigde te sterven door vernietiging van het leefgebied en overbevissing. Er is nu wel een uitvoerverbod van de Danio’s, maar is het al te laat? Is er mogelijk nog een gebiedje ergens om Lake Inlé waar de soort ver van de bewoonde wereld rustig kan voortleven? Kan de soort zich herstellen wanneer men de overgebleven Danio’s met rust laat? 

De wetenschappelijke naam is op dit ogenblik: Danio margaritatus

bron
Foto's van mij op de nieuwe site van Aquaplantsonline

13 augustus 2013

Tentoonstelling "Blauwe Alg" Kessel












 Blinde holenvis - Astyanax fasciatus mexicanus

Opmerkelijk is dat deze vleeskleurige, blinde vis naar men aanneemt een natuurlijke mutatie van de Astyanax mexicanus. De ogenschijnlijke ‘handicap’ hindert de vis in geen enkel opzicht. Meer weten: klik hier










11 augustus 2013

Veel ronden voor Stoner tijdens tweede testdag


Casey Stoner heeft ruim twee Grand Prix-afstanden weten af te leggen tijdens zijn tweede testdag voor het fabrieksteam van Honda. De voormalig wereldkampioen reed woensdag 47 ronden over het circuit van Motegi in Japan. Zijn eerste MotoGP-test sinds zijn afscheid van de hoogste motorsportklasse zit er nu op.
Stoner stapte dinsdag voor het eerst sinds zijn laatste race in Valencia weer op een MotoGP-machine, maar kon toen maar zes ronden rijden omdat het begon te regenen. Woensdag waren de omstandigheden op de Twin Ring een stuk beter, waardoor de Australiër alsnog een groot deel van het geplande testprogramma voor zijn oude team kon afwerken. In de ochtend testte hij een paar kleine updates voor de motor van dit jaar en in de middag probeerde hij de machine voor 2014 uit, waarmee Dani Pedrosa en Marc Marquez eerder al hebben gereden in Aragon.
"Gelukkig was het weer een stuk beter vandaag", vertelde Stoner na afloop van de tweede testdag. "We hebben hierdoor veel tijd op de baan kunnen doorbrengen en goed aan een aantal dingen kunnen werken. Het was over het geheel genomen een productieve dag. Gelukkig stond er ook niet al te veel op ons programma, waardoor we ondanks de regen van gisteren toch nog het meeste gedaan hebben gekregen. Het was leuk om het team weer even te zien, ook al waren er maar een paar mensen bij deze test aanwezig. Ik wil Honda verder bedanken voor deze mogelijkheid. Het voelde erg goed om na negen maanden weer op zo'n motor te zitten."
"Ik ben tevreden over hoe deze test is gegaan, maar het heeft me niet van gedachten veranderd als het gaat om wildcardoptredens. Die staan niet op mijn agenda."