29 maart 2014

Genieten van het mooie weer vandaag....


28 maart 2014

Oude kolencentrale wordt hotspot voor miljonairs


De opgedoekte kolencentrale Battersea Power Station, op de zuid-oever van de Theems in Londen, wordt omgebouwd tot een complex met appartementen, kantoren en winkels. De plannen en prijzen van de nieuwe stekjes werden vandaag in Londen bekendgemaakt.
Pink Floyd - 'Animals' © kos.
Het iconische Battersea Power Station, met rode baksteen en witte schoorstenen, werd wereldberoemd nadat het gebouw onder andere op de platenhoes van 'Animals' van Pink Floyd sierde. 
De industrieparel, het grootste bakstenen gebouw van Europa, werd opgetrokken in twee fases in de jaren 30 en de jaren 50, en staat leeg sinds begin de jaren 80. In 2010 werd toestemming gegeven om er 3.400 woningen te bouwen.

Vanaf 800.000 pond
In totaal staat de constructie van 254 'designer' appartementen op het programma, in het Power Station zelf. De woningen zijn allicht geen spek voor de bek van de 'gewone' Londenaar: de prijs voor een studio start op 800.000 pond (966.000 euro), voor een appartement met vier slaapkamers is de startprijs 4 miljoen pond (4,8 miljoen euro). De prijs voor een penthouse is 'op aanvraag'. 

Tegen het project kwam al veel protest, onder andere omwille van het exclusieve karakter ervan. Verenigingen die ijveren voor betaalbare woningen in de Britse hoofdstad verzetten zich tegen miljonairs die pakken poen neertellen voor een buitenverblijf in Londen, waardoor de lokale bevolking uit de markt geduwd wordt.

Aziatische investeerders
Hun vrees is niet ongegrond. Eerder werden 866 luxueuze appartementen naast het Battersea Power Station opgetrokken, waarvan er ongeveer 500 verkocht werden in Oost-Azië. De Maleisische ontwikkelaars van het nieuwe project geven alvast aan de voorkeur te geven aan kopers die de woningen voltijds zullen betrekken, maar ze zullen geen veto stellen aan buitenlandse inversteerders.

23 maart 2014

Japanner telt 550.000 euro neer voor enige fototoestel dat terugkeerde van de maan

Door: redactie
23/03/14 - 10u39  Bron: Belga
© afp.
Het enige fototoestel dat terugkeerde van de Apollo-maanmissies is gisteren voor 550.000 euro onder de hamer gegaan in Wenen. "Na een extreem spannende biedstrijd haalde Terukazu Fujisawa, de oprichter van de Japanse winkelketen Yodobashi Camera, het toestel binnen", zegt het Weense veilinghuis Westlicht op zijn website.
Voor het fototoestel was een prijs van 150.000 tot 200.000 euro vooropgesteld, maar voor de 'Hasselblad Lunar Module Pilot Camera Jim Irwin - Apollo 15' werd uiteindelijk fors meer neergeteld. Volgens mediaberichten trok astronaut Jim Irwin 299 foto's met het toestel tijdens de Apollo 15-missie in de zomer van 1971.

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap Nasa stuurde in totaal veertien camera's naar de maan tijdens de Apollo-missies 11 tot en met 17. Slechts één ervan kwam terug naar de aarde. Het fototoestel dankte zijn overleven aan een defectje - de film wou er niet uit komen. 

De dertien andere toestellen, elk enkele kilo's zwaar, vertoeven nog steeds op de maan. Zij moesten voor de retourvluchten plaats ruimen voor maansteen.

17 maart 2014ITA 46
Valentino Rossi
Movistar Yamaha MotoGP
Bike: Yamaha
Urbino
16/Feb/1979
Weight: 65 kg
Height: 182 cm

2014 MotoGP™ Calendar

14 maart 2014

Stealth Gear Macro Light LED

Stealth Gear Macro Light LED

De Stealth Gear macro light LED is licht, handzaam en super snel in gebruik. De LED verlichting geeft continu licht en zal geen warmte afgeven. De lamp wordt gevoed door 4 batterijen. Hierdoor zal u nooit last hebben van loshangende kabels die constant in de weg hangen.

Kenmerken:

  • Type: LED
  • Kleurtemperatuur: 5600K
  • Aantal lumen: 480
  • Compatible met de stealthgear filter P-adapterringen
  • Adapter ring: 58mm

Het licht is voorzien van een dimmer en geeft 5600K daglicht. Zo kunt u schaduwen zachter maken of zelfs helemaal wegwerken. Het ringvormige ontwerp maakt deze LED lamp ideaal voor macrofotografie en andere closeup opnamens. De lamp is heel makkelijk te monteren met de ringen (niet bijgeleverd) en is competibel met het Cokin P systeem tot en met 67mm. PRIJS KLIK HIER

3 maart 2014


Dendro-day 11 mei 2014

Na het succes van vorig jaar komt nu de tweede editie van Dendro Day, de enige gifkikkerbeurs van België.

Je vind er een ruim aanbod aan (gif)kikkers, planten, voedseldieren en alle toebehoren.

Datum:

Zondag 11 mei 2014 vanaf 12 h

Adres:

Sint-Anna zaal, Roklijf 4, 9300 Aalst (België)

Inkom:

5 € voor volwassenen, gratis voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene

Info en reservatie:

dendroday@hotmail.com

2 maart 2014

Inspiratie voor je aquarium

Inspiratie voor je aquarium: “Chocolate Puddle”


Zoek je nog inspiratie voor je nieuwe (tentoonstellings)-aquarium?
Voor het volledige verhaal klik hierBezoek ook eens volgende blog en leer weer een heleboel bij over onze hobby: http://www.aquascaping-blog.com/