30 augustus 2014

Marquez steekt Millennium Bridge over met Honda RC213V


28 augustus 2014 – Marc Marquez heeft aan de vooravond van de Britse Grote Prijs een showtje weggegeven op de Millennium Bridge in Londen. Hij is naar verluidt de eerste die de brug op een motor is overgestoken.

"We hadden geluk met het weer", vertelde Marquez, die hard onderweg is naar zijn tweede MotoGP-titel. "Ik dacht dat het in Engeland altijd regende! Het was een fantastische ervaring om midden in Londen in actie te komen en historie te schrijven. Het gladde metalen oppervlak van de brug maakte het niet eenvoudig, maar ik heb er een mooi showtje van proberen te maken voor alle fans die kwamen kijken."

Marquez heeft tien van de elf races die dit jaar tot dusver zijn verreden, weten te winnen.

28 augustus 2014

Foto's tentoonstelling Pristella 2014


26 augustus 2014

100 jaar Leica, 100 jaar iconische fotografie











Het feestje komt wat vroeg - alsof de verjaardag niet wordt gevierd bij de geboorte van een kind maar bij de verwekking - maar de vreugde onder fotografen is er niet minder om: Leica, de Duitse producent van de legendarische kleinbeeldcamera, viert de honderdste verjaardag van het apparaat. Nou ja, het is negentig jaar geleden dat de camera die de fotografie zou veranderen in productie werd genomen. Maar de eerste prototypes dateren uit 1914, een eeuw geleden dus. 



Leica was de eerste fabrikant van camera's die werden geladen met de 35-mm-rolfilms die gangbaar waren in de filmwereld. De negatieven die uit de Leica kwamen waren veel kleiner dan de destijds gangbare fotofilms. De camera was handzaam, eenvoudig in gebruik, onverslijtbaar en, vooral door de geweldige lenzen, superieur gereedschap voor fotojournalisten. Generaties fotografen zijn vergroeid geraakt met het cameraatje, dat bovendien als voordeel had dat het nauwelijks geluid maakte en onopvallend was in het gebruik, zodat de fotograaf geen ongewilde aandacht trok van zijn onderwerp.

Onder de beroemdste fotografen die de Leica hanteerden bevinden zich grootheden als: Henri Cartier-Bresson en Robert Capa, beiden medeoprichters van het roemruchte fotocollectief Magnum, Josef Koudelka (eveneens lid van Magnum), en hedendaagse grootheden als celebrity-fotografe Annie Leibowitz en de Amerikaan Steve McCurry. 



En hoewel de digitale revolutie de faam van Leica enigszins heeft doen verbleken - de firma stapte pas laat in de productie van digitale camera's - zijn er nog steeds fotografen die anno 2014 niets liever dan met juist dat merk werken. 



Ook onder amateurs roept de merknaam Leica bijna religieuze emoties op. 

Onlangs bracht Panasonic in samenwerking met Leica een hoogwaardige digitale camera uit die onder de naam Lumix een paar honderd euro kost. De camera met exact dezelfde technische specificaties en kwaliteit, maar dan voorzien van een Leicabehuizing - kost drie keer zoveel. Blijkbaar is er vraag naar: de naam is net zo slijtvast als de eerste kleinbeeldcamera.Door: Arno Haijtema © Foto Yevgeny Khaldei/Getty





om het overzicht te zien van de mijlpalen van 100 jaar Leica fotografie 
te lezen en eventueel te downloaden.



















17 augustus 2014

Sinéad O'Connor: "Mentaal zieke vrouwen als vuil behandeld"

© getty.
De Ierse zangeres Sinéad O'Connor hoopt dat mensen met psychische problemen op meer begrip kunnen rekenen na de zelfmoord van acteur Robin Williams. De zangeres kampt net als Williams met depressies en probeerde in het verleden zelfmoord te plegen.
O'Connor is vol lof over het medeleven van veel politici, acteurs en fans dat Williams postuum ten deel valt. Ze hoopt dat jonge vrouwen met mentale problemen op hetzelfde begrip kunnen rekenen, meldt Sky News.

Gelyncht
Volgens de 47-jarige zangeres worden beroemde vrouwen die worstelen met een depressie gelyncht door de media, zoals Amanda Bynes en Britney Spears. "Wanneer je toegeeft dat je psychische problemen hebt, weet je dat je als vuil wordt behandeld", zegt O'Connor. "Dan vertel je dus niemand over je problemen. En dan vallen er dus doden."

O'Connor roept media op om kwetsbare jonge meiden niet te overvallen op straat, en ze niet als gek te betitelen in hun verslagen. Ze zou graag zien dat bepaalde media excuses aanbieden aan Bynes en Spears. Zelf zit ze niet te wachten op een excuus, omdat ze naar eigen zeggen een taaie tante is.

Angstaanvallen
Williams pleegde maandag op 63-jarige leeftijd zelfmoord. Hij leed aan angstaanvallen, kampte met een depressie en was in het beginstadium van de ziekte van Parkinson.

1 augustus 2014

Immens raam voor rifaquarium onderweg naar de ZOO

Het immens grote, gebogen raam uit metacrylaat voor ons nieuwe rifaquarium heeft Amerikaanse roots. Het werd overzee gemaakt door Reynolds Polymer Technology, wereldleider in aquaria. Het paneel is 8 meter lang en 4 meter breed. Door de dikte van 13 cm is het bestand tegen de grote druk van zo’n 300.000 liter water. Dit grote acrylpaneel is intussen veilig aangekomen in de haven van Antwerpen. Vandaar wordt het binnenkort naar de ZOO vervoerd.
meer lezen: klik hier

Vaarwel Vick


Vick De Cooremeter, jonge Belgische hoop, racer in het weekend en technicus bij BMW Motorrad Belux door de week, is op zondag 27 juli overleden. Hij heeft zijn verwondingen, opgelopen bij een val tijdens een race op het circuit van Chimay, niet overleefd.

We zijn fier hem gekend te hebben en zullen hem hard missen. Hij was een gewone jongen die ongewone dingen deed en dat maakte hem geliefd bij heel veel mensen.

Vick, hou het gas erop daarboven.