30 september 2014


29 september 2014

UMA THURMAN - CATHERINE DENEUVE met een Nikon


UMA THURMAN - AUTOPORTRAIT met NIKON F2 


CATHERINE DENEUVE met een NIKON F en een TELEOBJECTIEF

27 september 2014

Mijn BMW K 1200 S heeft aan de krukas een vermogen van: 170pk

Mijn BMW K 1200 S  heeft aan de krukas een vermogen van: 170pk
Dit betekent gedeeld door 1,36: 125kW
Omgezet naar Joule per seconde: 125.000 J/s
Omgezet naar kg x m / seconde: 125.000 kgxm/9,81s
Uitkomst: 12.741,1 kgxm/s

Omgezet naar mensentaal betekent dit dat mijn BMW K 1200 S voldoende vermogen in huis heeft om een massa van 12.741kg (bijna 13 ton dus) in 1 seconde te verplaatsen over een afstand van 1 meter… het klinkt niet alleen hallucinant, het is ook zo als je erop plaatsneemt!

24 september 2014

Ducati met nieuwe versie van GP14 naar Aragon


Ducati-rijder Andrea Dovizioso en zijn toekomstige teamgenoot Andrea Iannone, die nu nog uitkomt voor satellietteam Pramac, rijden komend weekend in Aragon met een verbeterde versie van de GP14.

De beide Italianen mochten dinsdag op het circuit van Mugello vast kennismaken met de GP14.2, zoals de nieuwe motor genoemd wordt. "Ik ben erg blij met het feit dat we constant progressie aan het boeken zijn", reageerde Dovizioso. "We worden steeds meer een partij om rekening mee te houden."

Dovizioso is op dit moment de hoogst geklasseerde Ducati-rijder, op de vijfde plaats.


22 september 2014

Nieuw album van Pink Floyd telt achttien nummers.

Pink Floyd trad in 2005 voor het eerst in twintig jaar op in originele bezetting. © epa.
Het nieuwe album van de legendarische Britse rockgroep Pink Floyd zal achttien nummers bevatten, zo meldt SkyNews. 'The Endless River' bevat eigenlijk materiaal van ruim twintig jaar oud dat werd herwerkt.


De albumhoes van 'The Endless River' is een ontwerp van de 18-jarige Egyptenaar Ahmed Emad Eldin. © Ahmed Emad Eldin.
Pink Floyd bestaat na de dood van toetsenist Rick Wright in 2008 momenteel maar uit twee leden: zanger/gitarist David Gilmour en drummer Nick Mason. Zij luisterden opnieuw naar het materiaal dat zij in 1993 samen met Wright hadden opgenomen voor het laatste studio-album van de band, 'The Division Bell', maar die plaat uiteindelijk niet haalde. 
21ste eeuw
Volgens Gilmour gaat het om meer dan twintig uur muziek. Sommige stukken werden opnieuw opgenomen of kregen toevoegingen. Er is ook studiotechnologie aangewend om het als een Pink Floyd-album van de 21ste eeuw te laten klinken, zo legde de gitarist uit. "Nu Rick er niet meer is, en daarmee ook de kans om dit ooit nog eens te doen verkeken is, voelt het juist dat deze herwerkte nummers beschikbaar worden gemaakt als onderdeel van ons repertoire", aldus Gilmour.

Het resultaat is een album met achttien - bijna volledig instrumentale - tracks. Alleen 'Louder Than Words' is gezongen, met een tekst van Polly Samson, de vrouw van Gilmour.

Volgens Mason is het album een hulde aan Wright. "Ik denk dat dit album een goede manier is om te erkennen wat hij was en hoe zijn spel tot het wezen van de Pink Floyd-sound behoorde."

Albumhoes
De hoes werd ontworpen door de achttienjarige Egyptenaar Ahmed Emad Eldin. Ze werd op verscheidene locaties, waaronder Los Angeles, Londen en Parijs, getoond om zo de release van 'The Endless River' aan te kondigen. Het is nog maar de tweede cover die niet door wijlen Storm Thorgerson werd ontworpen. 

Het album verschijnt op 10 november in verscheidene formats. 

Isle of Man 2014 - BMW S 1000 RR


De 24-jarige Dunlop, en zevenvoudig TT winnaar, viert zijn achtste overwinning op de Isle of Man met een BMW S 1000 RR ingevoerd door BMW Motorrad / Hawk Racing en ondersteund door BMW Motorrad MotorsportDe experts van München zijn op het terrein van de legendarische wegrace evenement om te helpen met hun expertise, maar ook met de technische ondersteuning. 

Dunlop nam de leiding vroeg in de eerste ronde en zet twee nieuwe rondetijden neer tijdens de race. Na zes geweldige ronden op het verraderlijke stratencircuit, nam hij de eerste plaats en viert zijn eerste TT overwinning op een BMW motorfiets.
TT victory in 1939. Dat jaar won Georg “Schorsch” Meier op een BMW Type 255! 

18 september 2014

Rhinella marina kan sleutel tot genezing prostaatkanker zijn


Onderzoekers hebben ontdekt dat de giftige reuzenpad (Rhinella marina), een van de meeste gehate dieren in Australië, efficiënt kan zijn in de strijd tegen prostaatkanker.

Een onderzoek aan de universiteit van Queensland heeft overeenkomsten ontdekt tussen de Australische en de Aziatische pad, die laatste wordt al duizenden jaren in de Chinese geneeskunde gebruikt. Vorsers ontdekten dat het gif van de pad kankercellen kan aantrekken, maar dat het de gezonde cellen spaart. Professor Harendra Parekh: "Er bestaat dus een toxisch bestanddeel dat tumorcellen kan doden maar dat gezonde cellen spaart. De stof is erg efficiënt in het doden van kankercellen en zeker prostaatkankercellen."

Het traditionele geneesmiddel 'chan su' komt van de reuzenpad en wordt gebruikt om hartfalen, huidaandoeningen en andere vormen van kanker te behandelen. Ondanks dat het gif in Azië al erg lang gebruikt wordt, kan het in pure vorm wel gevaarlijk zijn. Daarom zoeken de wetenschappers naar een manier om het oplosbaar te maken. De Aziatische pad is bedreigd in China door de grote vraag voor traditionele medicatie. Dit maakt het moeilijker om de dieren te vinden. Maar in Australië zijn ze er een ware plaag, ze hebben zich intussen al over het hele continent verspreid.

Nikon D750 fullframe DSLR

9 september 2014

Pink Floyd brengt dit najaar een nieuw album uit.

Pink Floyd
Pink Floyd brengt dit najaar een nieuw album uit. De plaat van de Britse rockgroep zou in oktober moeten verschijnen en 'The Endless River' gaan heten. Het zou zijn gebaseerd op sessies uit 1993 en 1994, de periode waarin 'The Division Bell' werd opgenomen, het laatst verschenen album van de groep.

De muziek op het album wordt omschreven als "voornamelijk sfeervol en instrumentaal" en werd destijds gecomponeerd door de drie Pink Floyd-leden David Gilmour en Nick Mason en de in 2008 overleden Richard Wright. Roger Waters, die de band al in 1985 verliet, is niet bij de nieuwe plaat betrokken.

5 september 2014

Marc VDS Racing haalt Alex Marquez naar Moto2


Alex Marquez, de jongere broer van MotoGP-kampioen Marc Marquez, rijdt volgend seizoen in de Moto2-klasse. De 18-jarige Spanjaard wordt bij Marc VDS Racing Team stalgenoot van zijn landgenoot Esteve Rabat.

Marquez is dit jaar bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de Moto3 en maakt een uitstekende indruk. De Estrella-coureur won onder meer de TT van Assen en staat tweede in de strijd om het kampioenschap, op dertien punten van koploper Jack Miller.

"Ik ben zo trots en verheugd om bekend te maken dat ik voor Marc VDS Racing Team ga racen in de Moto2", reageert Marquez. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend. "Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken en ik wil het team bedanken voor het vertrouwen in mij. Maar eerst focus ik mij nog op de Moto3. We zitten in de belangrijkste fase van het seizoen. Het is ons doel om voor de titel te vechten."

Marc VDS Racing Team voert momenteel met Rabat het Moto2-kampioenschap aan.