29 november 2014

Iets voor onder jouw kerstboom, deze gouden camera van 33.290 euro?


Deze camera is er eentje voor de happy few. De gouden Nikon SLR komt met een prijskaartje van 33.290 euro. De body van de camera is met 24-karaats goud bekleed, net als de lenskap. Het hebbeding komt in een met goud bezette koffer van Zero Haliburton. 

Brikk, een bedrijf dat luxegoederen aanbiedt, maakt slechts 77 dergelijke camera's. Brikk haalde inspiratie voor de gouden camera bij de goudkleurige body van de Nikon FM uit 1977, vandaar het aantal dat ze nu maken. 

Waar je hem kan kopen? Als je 'm kan kopen, heb je wellicht personeel om dat uit te vogelen. 

27 november 2014

Belgen ontdekken enorme wandelende tak

© Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
Biologen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) hebben in Vietnam drie nieuwe soorten wandelende takken ontdekt. Eén daarvan is met zijn 32 centimeter het op één na grootste insect ter wereld. Twee nieuwe soorten zijn al te zien in het vivarium van de instelling, meldt het KBIN.

De 'Phryganistria heusii yentuensis', meet 32 centimeter en zelfs 54 centimeter met de voorste poten uitgestrekt. Enkel de 'Phobaeticus chani' (bijna 36 centimeter lang) is groter. 

De expeditie leverde verder nog tientallen onbeschreven soorten op en zal het aantal gekende wandelende takken in Vietnam zeker doen verdubbelen, klinkt het veelbelovend. 

"Bijna onzichtbaar"
Wandelende takken opsporen is geen makkelijke klus. "Ze zijn bijna alleen 's nachts actief en ze maken zich met hun langgerekte lijf en groen-bruine kleur in struiken en bomen bijna onzichtbaar", zegt entomoloog Jérôme Constant (KBIN). "Het duurde vaak tot twee uur 's nachts voor we naar het basiskamp terugkeerden met de verzamelde exemplaren."

De biologen hebben zowel mannetjes, vrouwtjes als eitjes kunnen verzamelen, zodat ze het insect kunnen kweken voor verder onderzoek. Door wandelende takken in gevangenschap te bestuderen, willen wetenschappers meer inzicht krijgen in hun verschillende groeistadia en in hun gedrag, lichaamsbouw en kleurvariatie. 

Mannetjes vs. vrouwtjes
"Zo stelden we vast dat de kleur van mannetjes niet varieert, maar die van vrouwtjes wel", verduidelijkt Joachim Bresseel, leerkracht aan KTA Horteco Vilvoorde en wetenschappelijk medewerker KBIN.

De twee entomologen van het KBIN hebben tijdens de expeditie in Vietnam lokale biologen opgeleid om referentieverzamelingen voor insecten aan te leggen, zodat ze soorten kunnen identificeren, de biodiversiteit monitoren en schade aan gewassen voorkomen.
Joachim Bresseel met de Phryganistria heusii yentuensis

14 november 2014

Vier eindejaar op authentiek Chinese wijze met China Light ZOO

Laat je betoveren door China Light ZOO
Wij vieren eindejaar op authentiek Chinese wijze! Chinese kunstenaars toveren ZOO Antwerpen op dit moment om tot een sprookjesachtig paradijs met een fascinerend lichtspektakel. Wandelend tussen honderden magische lichtobjecten van dieren en bloemen waan je je in het mysterieuze China. Vanaf 6 december 2014 tot 18 januari 2015 kan je tussen 18u00 en 21u30 komen genieten van dit prachtige lichtspektakel. Koop nu je tickets online of aan onze kassa’s.

Bijpassende hapjes, drankjes en animatie maken een bezoek compleet. Geniet van de typische Chinese animatie zoals een traditioneel theemoment, een volksdans, een artiest die een Guzheng bespeelt en enkele acrobaten. Een aanrader voor jong en oud!