30 april 2015

Het rifaquarium in de Zoo-Antwerpen is een enorm succes!


Het prachtige rifaquarium dat begin deze maand opende blijft een enorm succes. De bezoekers zijn laaiend enthousiast en vinden het prachtig om te zien. Dag na dag is het Aquarium druk bevolkt met bezoekers van alle leeftijden. Heel opvallend zijn de kleine spruiten die vooraan aan het rifaquarium neerploffen en de ontelbare, felgekleurde vissen van dichtbij bewonderen.
Verzorgers duiken minimum vier keer per week het water in om zo de vissen te voederen en het raam te poetsen. Wanneer men van bovenaf voedert of slechts één duiker het water ingaat, krijgt maar 3/4de van de vissen eten.  Een groot deel komt niet op het eten af, want zij hebben hun eigen stekje in het rif. Daarom gaan er meestal dan ook 2 verzorgers in het water, de ene houdt de grote massa bezig, de andere gaat rond om de andere vissen te voederen. Zo krijgt iedereen te eten.
Vanaf de zomer hopen we ook onderwaterbabbels voor de bezoekers te kunnen realiseren. Op die manier ziet het publiek niet alleen het voederen, maar krijgt het hierbij ook de nodige uitleg!

28 april 2015

Zoo Antwerpen
4 april 2015

Burgemeester De Wever duikt met CEO Herpoelaert in een van de grootste rifaquariums van Europa


Het rifaquarium in ZOO Antwerpen is geopend. En hoe! Burgemeester Bart De Wever van Antwerpen dook in volledig duiktenue in het gigantische rifaquarium. Echt dichter bij de dieren, tussen de tropische vissen en koralen. Dries Herpoelaert, directeur van ZOO Antwerpen, deed hier nog een schepje bovenop en dook hem in rokkostuum en fullface duikmasker achterna. Herpoelaert verklaarde onder water het rifaquarium voor geopend met een speech die tot in de bezoekersruimte te horen was.
Wil jij ook oog in oog staan met 4.000 tropische vissen? Vanaf vandaag kan iedereen het spectaculaire rifaquarium bewonderen.
Twee jaar heeft ZOO Antwerpen gewerkt aan dit imposante koraalrif. Het is de kers op de taart van het volledig gerenoveerde Aquarium, een gebouw dat dateert van 1911. Met maar liefst 4.000 vissen en een schat aan tropische koralen is het een van de grootste rifaquariums van Europa.

2 april 2015

Spectaculair aquarium te bewonderen vanaf 4 april


Met maar liefst 4 000 vissen en een schat aan tropische koralen is ons rifaquarium bij de grootste van Europa. Het is de kers op de taart van het volledig gerenoveerde Aquarium.


Zaterdag kom je hier alles over te weten!