26 februari 2016

Garra flavatra

Garra flavatra (Foto: Swa Vleminckx-24-2-2016)

Het geslacht Garra kennen we al wel, van de “valse” Siamese algeneters Garra cambodgiensis (taeniata) en de medicinale knabbelvisjes Garrarufa. Maar het visje wat je hier ziet is relatief nieuw.

Garra flavatra is een algenetertje dat vanaf 2005 op de markt is. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat het visje afkomstig is uit Myanmar. Ze zijn het eerst gevonden in een ondiep gedeelte van een beek die dicht bij het dorp Leldee stroomt. Het gaat hier om een beek door bebost terrein die een bodem heeft van grind, keitjes en rotsen. Daar vindt men ze in de droge tijd in poeltjes; tijdens de moesson voert de beek meer water en stroomt deze sneller. Deze soort kan nogal variabel zijn wat betreft patronen en intensiteit van kleuring, zoals U kunt zien op de foto's. 


Garra flavatra (Foto: Swa Vleminckx-20-2-2016)

CADILLAC CT6 IN EEN AQUARIUM IN CHINAEen Cadillac CT6 sedan, gezien in een aquarium in de Xintiandi winkelgebied in de grote stad van Shanghai. Het ‘Lac staat op een witte zand, geschilderd in het wit met zwarte ramen. Het water rondom het voertuig met ongeveer een meter op de top en een halve meter aan elke kant. Er zwemmen een 30 tal grote 'gouden' vissen rond de auto.

Een vis over de motorkap! In China, goud vissen worden verondersteld geluk te brengen, vooral in het bedrijfsleven. Veel bedrijven hebben daarom een groot aquarium in hun hal. 
MEER FOTO'S KLIK HIER

23 februari 2016

5 gratis online alternatieven voor Photoshop

Photoshop is één van de meest bekende fotobewerkingsprogramma's. We zetten 5 alternatieven op een rij. Geen downloads maar simpel te gebruiken via je internetbrowser. We beginnen met de meest eenvoudige programma's en eindigen met de beste Photoshop imitatie.

5 gratis online alternatieven voor Photoshop

16 februari 2016

Prionobrama filigera - glasroodvinzalm.


Prionobrama filigera


Het geslacht Prionobrama bevat op dit moment slechts één andere geldige species , P. paraguayensis. Ze lijken op P. filigera , maar mist elk rood pigment in de staartvin . zijn waarschijnlijk nooit ingevoerd voor de hobby, maar ze kunnen verschijnen als incidentele bijvangst bij de overbrenging van de meer populaire soorten .
P. filigera kunnen gemakkelijk worden onderscheiden van de "andere" 'roodvinzalmen', aphyocharax anisitsi door zijn vorm en meer langwerpige lichaam en dat vertoont geen rood pigment in de anale en ventrale vinnen. Om een of andere reden blijft het een relatief onpopulaire soort in de hobby, waarschijnlijk te wijten aan het gebrek aan opzichtige kleuren. We denken dat het een uitstekende keuze voor beginners is, relatief no-nonsense met betrekking tot waterwaarden, voeding en aquarium afmetingen. Ze ontwikkelen zich tot een zeer aantrekkelijke vis eenmaal aangepast in een aquarium , en zijn meestal relatief goedkoop.


Prionobrama filigera

14 februari 2016

Martin Lakin's 5,000 l reef tank
Martin Lakin's 5,000 l reef tank

Rood in het aquarium!

Lagenandra meeboldii (Rouge)

Nymphaea pubescens


Repsol Honda toont kleurstelling van 2016-machine


Het team van Repsol Honda heeft de kleurstelling van de machine onthuld waar Marc Marquez en Dani Pedrosa dit jaar mee in actie komen in de MotoGP. De formatie toonde de RC213V in Sentul in de plaats Jakarta.
De machine heeft een doorontwikkeld chassis, is voorzien van nieuwe elektronica en staat op banden van Michelin, de huidige bandenleverancier van de MotoGP. Honda gaat proberen de titel weer terug te halen, nadat Yamaha-coureur Jorge Lorenzo vorig jaar met het kampioenschap aan de haal ging. Tussen 2012 en 2014 wist Honda de titels te pakken met de RC213V. Naast Marquez en Pedrosa, gaan ook LCR-rijder Cal Crutchlow en Marc VDS-coureurs Jack Miller en Tito Rabat gebruik maken van de RC213V.

Tijdens de eerste wintertest op Sepang kon Honda het tempo van Yamaha niet bijbenen. Oud-wereldkampioen Marquez moest meer dan een seconde toegeven op de tijd van Lorenzo.

12 februari 2016

Dit is de mooiste geboortefoto ter wereld.


© Marijke Thoen.
Luttele seconden na de geboorte nam Marijke Thoen deze prachtige foto. De Belgische babyfotografe werd er nu ook voor bekroond: de International Association of Professional Birth Photo­graphers riepen haar beeld uit tot de mooiste bevallingsfoto ter wereld.

De foto die de 38-jarige Marijke Thoen acht maanden geleden nam, werd eergisteren bijvoorbeeld door een twintigkoppige vakjury bekroond tot 'mooiste bevallingsfoto ter wereld'.

Veel krijgt de Gentse fotografe niet in ruil: de prijs bedraagt 'amper' 350 euro. Maar Marijke is vooral blij met de erkenning. Ze krijgt complimenten van over de hele wereld, in talen die ze zelfs niet kan identificeren. Het is dan ook een prachtige foto, die genomen werd tijdens een onderwaterbevalling. Marijke wist naar eigen zeggen meteen dat het een geslaagd beeld zou zijn, wat niet altijd evident is bij een bevalling. "Het licht zat perfect, het hoofdje van de baby was naar mij gericht en er waren niet te veel handen en armen voor mijn camera", vertelt ze in Het Nieuwsblad.