29 september 2013

"Mijn lichaam is niet perfect, maar prachtig imperfect."

24 september 2013

In fraai gezelschap lopen scheelt minstens één kilometer


Foto van mijn favoriete schoondochter Tina in de krant "Het Nieuwsblad" !

BUGGENHOUT - De vijfde editie van de Bosmarathon lokte opnieuw honderden liefhebbers naar bosgemeente Buggenhout voor de vijfde editie van de Bosmaraton. Een marathon voor het goede doel, want de opbrengst gaat naar vier lokale verenigingen met een sociaal doel: Samen, Avalon, Eindelijk en Blijdorp.

20 september 2013

BOSMARATHON 22-09-2013

Op zondag 22 september 2013 organiseren 4 Buggenhoutse VZW's, vzw Eindelijk, vzw Blijdorp, vzw Avalon en vzw Samen, in samenwerking met de gemeente Buggenhout, de 5de editie van de Bosmarathon.
In 2012 mochten wij in totaal 640 deelnemers begroeten en konden zo, voor het goede doel, 8000 euro verdelen onder de 4 Buggenhoutse VZW's.
We hopen jullie straks in september even talrijk te mogen ontvangen.






http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=909592

14 september 2013




Garnalen zijn zeer gevoelig voor niet alleen slecht, maar ook onjuist water.
Zachtheid en zuurheid is de eerste zorg, en een ideale pH-waarde moet ergens tussen 6.2 en 6.8 zijn. Hardheid moet laag zijn, 1 ° KH en 6 ° DH.
Garnalen in hard alkalisch water is een trefzekere manier om ze te doden. Temperatuur is even belangrijk. Hun voorkeur is voor koelere tropische wateren, en daarom is een temperatuur van minder dan 24 °C verstandig.






11 september 2013

Alarm over knoflookpad en boomkikker in Vlaanderen

De helft van alle amfibieën en reptielen in Vlaanderen gaat in het rood, maar soorten beschermen helpt als soortbeschermingsplannen goed uitgevoerd worden. Dat schrijft Natuurbericht.be als opmerking bij de vernieuwde Rode Lijst voor Vlaamse amfibieën en reptielen.
Ook de boomkikker dreigt uit te sterven. © thinkstock.
De Rode Lijst schat op kwantitatieve wijze voor elke soort in hoe sterk ze bedreigd is en wat de kans is dat ze in Vlaanderen zal uitsterven. De ingewikkelde berekening is gebaseerd op bijna 40.000 gegevens uit de periode 2005-2011. De vorige Rode Lijst dateerde van 1996.
Knoflookpad
Van de 22 soorten amfibieën en reptielen in Vlaanderen zijn er negen (41 procent) in de categorie 'momenteel niet in gevaar'. "Tot zover het goede nieuws, want de rest gaat in het rood", verduidelijkt Dominique Verbelen (Natuurpunt). Vooral met de knoflookpad gaat het niet best, want het aantal vindplaatsen nam de afgelopen dertig jaar met 90 procent af. in 2013 waren er amper vijf populaties, goed voor 40 tot 50 roepende mannetjes. Gelukkig gaf minister Schauvliege recent de opdracht om een soortbeschermingsprogramma op te maken voor de ernstig bedreigde amfibie.

Boomkikker
Ook in dezelfde categorie staat de boomkikker. "Met die soort gaat het gelukkig wel de goede kant op. Soortgerichte beheersmaatregelen keerden het tij, zowel in Limburg als West-Vlaanderen." Nadat er rond de eeuwwisseling maar een honderdtal roepende mannetjes was, telden de Vlaamse voortplantingsplaatsen weer ruim duizend 'hagepuiten'. Vooral in de vallei van de Itterbeek werd een grote sprong voorwaarts gemaakt. "Dit verhaal toont dat soorten beschermen niet duur hoeft te zijn en, soms zelfs op korte termijn schitterende resultaten kan opleveren."

Andere soorten
Verder is er somber nieuws over de geelbuikvuurpad (regionaal uitgestorven). De adder, gladde slang, ringslang en vroedmeesterpad staan in de categorie 'bedreigd', terwijl de heikikker, kamsalamander, rugstreeppad en vuursalamander 'kwetsbaar' zijn.
Het ziet er slecht uit voor de knoflookpad. © thinkstock.

Planten bakje





6 september 2013

I AM THE NEW NIKON COOLPIX P7800


De COOLPIX P7800 is ontworpen voor enthousiaste fotografen die vastbesloten zijn het beste uit hun camera te halen. Deze krachtige camera combineert een verbluffende beeldkwaliteit en handmatige bediening met de draagbaarheid van een compacte COOLPIX-body.
De COOLPIX P7800 is veelzijdig en reageert uiterst snel, zodat u zorgeloos kunt fotograferen.
De camera heeft een helder NIKKOR-objectief met een hoge resolutie, 7,1x zoom2 elementen van ED-glas en een 7-blads irisdiafragma voor prachtig onscherpe achtergronden en een haarscherpe scherpstelling. De COOLPIX P7800 is perfect voor beroepen waarin een draagbare camera van hoge kwaliteit een vereiste is, zoals architecten of makelaars, en zal dus zeker overal indruk maken.
De Nikon COOLPIX P7800: een nieuwe kijk op kwaliteit
Dankzij de grote CMOS-sensor van 12 megapixels met belichting via de achterzijde, in combinatie met een ingebouwde elektronische zoeker en een heldere kantelbare RGBW-lcd-monitor van 3 inch, hebt u volledige controle over uw foto's, waar uw avonturen u ook brengen.
Met een Full HD-videoresolutie van 1080p (25 of 30 bps) en een ingebouwde stereomicrofoon (en een uitgang voor een externe microfoon) is deze krachtige COOLPIX P7800 geschikt voor uiteenlopende situaties.
In de aangepaste filmstand kunt u zelfs sluitertijd, diafragma, ISO-instelling, 'Picture Control', handmatige scherpstelling, optische zoom en witbalans regelen voor een creatieve controle.
Adviesprijs € 499 incl. BTW
Beschikbare kleur: zwart
Beschikbaar vanaf eind september 2013 
Volledige info & specificaties op nikon.be

3 september 2013

Biomax No-Planaria


Info:
Biomax No-Planaria.

Planaria vrij na slechts 3 dagen.
Biomax NO-Planaria is het eerste beschikbare middel dat echt tegen Planatia helpt.
Planaria heeft een gladde, slijmerige huid en zijn net plat geslagen slakken.
Ze hebben meestal een of twee paar ogen en hebben een kenmerkende driehoekige of een pijlpuntige kop.
Belangrijkst ingrediënt is het Betelnootpalm extract.
De Betelnootpalm is een van nature voorkomende grondstof afgeleid van de stam, het palm-extract is giftig voor wormachtige organismen.
No Planaria heeft geen invloed op de waterkwaliteit.
De pH, GH en KH waarde blijft stabiel.
No Planaria heeft geen negatief effect op garnalen, vissen(uitzondering sluierstaart vissen) waterplanten en de belangrijke bacteriën in het water of filter materiaal en is herhaaldelijk getest met succes tegen planaria.
Hoofdbestanddelen:
Betelnootpalm het palm-extract.
Toepassing:
1 Dag: 1 volle maatlepel voor 50 liter water.
2 Dag: 1 / 2 maatlepel voor 50 liter aquariumwater.
3 Dag: 1 / 4 maatlepel voor 50 liter aquariumwater.
Op de 2de dag is een daling van 2/3 Planaria waargenomen.
Hoeveelheid aanpassen aan liter inhoud.

Na 72 uur (3 dagen) is de behandeling afgerond en ververs 50% van het water.

Niet van toepassing bij slakken Voor de veiligheid is dit "niet te gebruiken bij slakken", omdat niet alle soorten / groepen grondig kon worden getest.
Er zijn testen gedaan met ongeveer 20 verschillende soorten slakken waarbij geen vreemde gevallen voor kwamen.