23 september 2008

AFBBAT ANTWERPEN onder WATER 2008


Vele prachtige tropische vissen en planten zullen te bewonderen zijn op onze aquariumtentoonstelling !!!

Ook deze soort die we niet regelmatig zullen zien op een tentoonstelling (zijn nakweek visjes) is aanwezig.
Brachygobius xanthozonus,
Biotoop







Het leefgebied van deze soort situeert zich in Azië op de eilanden van de Filippijnen en verder in Borneo, Sumatra en Java. Hier leven ze in kleine kanalen en in kleine sloten waar er nagenoeg geen beplanting meer is. De buikvinnen zijn tot een hechtschijf omgevormd, waarmee de dieren zich urenlang aan wortelstokken enz. kunnen vasthouden. De naam, Brachygobius=kleine grondel mag niet verleiden tot de veronderstelling, dat het uitgesproken bodemvissen zijn. De watertemperaturen liggen er vrij hoog omdat deze plaatsen aan de zon zijn blootgesteld, kan de temperatuur oplopen tot 35°C. De soort bevindt zich dus vooral in brakwater! In dit brakwateraquarium ga je ook (Clintonslakken) Vittina coromandeliana en Vittina semiconica te goed zien doen aan de wieren, wat hun natuurlijkvoedsel is.



Vittina semiconica (Lamark, 1822) Vittina coromandeliana




De waterwaarden van mijn aquarium: pH:7.73 – Gh: 24 – Kh: 4 -NO³:12,5mg/l - NO²:<0,3mg/l color="#cc0000"> soortelijke massa zout 1004-1008. De temperatuur bedraagt tussen de 26 en 28°C.

Literatuur: Vleminckx Swa, Brachygobius xanthozonus, er MOET een snuifje zout bij !! aquarium-wereld:Jaargang 61- Nummer 09- September 2008 - ISSN 1372-6501. Officieel Orgaan van de Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders v.z.w. B.B.A.T. http://studiokwaak.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten