28 april 2008

Binnenfilter ideeën (deel 1)

Ik heb een binnenfilter gemaakt van een lege DVD box. Kan gebruikt worden om een aquarium in korte tijd (afhankelijk van de pomp) snel te filteren. Hiervoor gebruik ik ze nu, na het werken in het aquarium een tijd laten draaien en alle rest/stofdeeltjes (afhankelijk van het gebruikte filterpatroon)worden eruitgefilterd. De filtering is dus enkel mechanisch in dit geval. De tekeningen zullen het hopelijk duidelijk maken.
Door de constructie van de box is deze zeer snel te openen en te reinigen en ook te voorzien van ander filtermateriaal. Ik denk na gebruik van medicatie, kan deze gevuld worden met actievekool om de medicatie op een snelle en eenvoudige manier uit het aquarium te filteren.

Schematische voorstelling. Enkel.
Het materiaal.


Voorbereiding: DVD box gleuven in snijden/zagen/boren. Centrumpijpje gaatjes in boren. Bovenkant deksel gat boren zodat het aansluitstuk erdoor kan en op de stang lijmen.Uitbreiding met twee en meer kokers kan probleemloos toegepast worden.
Bijvoorbeeld tijdsduur van filtering te verkorten. Verschillende filtermediums in de kokers.
Nu zullen er waarschijnlijk variaties genoeg hierop zijn. Maar ik persoonlijk vindt die lege DVD box een ideale constructie voor ons doel. Wel moeten er nog keien, zakje knikkers of keitjes in de koker komen daar deze anders gaat drijven natuurlijk.
Hierover kan en mag gereageerd worden natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten