21 februari 2010

Congotentoonstellingen van fotograaf Carl De Keyzer

Congo viert in 2010 de 50ste verjaardag van zijn onafhankelijkheid. Een mooie aanleiding voor het FotoMuseum om het land en zijn continent in de kijker te zetten met drie boeiende tentoonstellingen.

Congo (belge) - Magnumfotograaf Carl De Keyzer maakte een reeks opnamen die een indringend beeld schetsen van de Belgische restanten in het moderne Congo. Een verslag van die zoektocht kunt u bewonderen op het eerste allesomvattende fotografische project dat ooit over Congo gemaakt is.

Congo belge en images - Carl De Keyzer en Johan Lagae selecteerden voor deze tentoonstelling beelden over Belgisch Congo uit het archief van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Deze beelden zijn zelden of nooit eerder gepubliceerd en geven een nieuwe blik op Belgisch Congo.

Gelijktijdig kunt u in het museum ook nog gaan kijken naar Borders - Bamako Encounters 2009, de biënnale van hedendaagse Afrikaanse fotografie. Bamako Encounters levert een prachtige verzameling foto’s van jong Afrikaans talent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten