15 oktober 2012

AL MEER DAN 60 JAAR NIKON F-MOUNT


AL MEER DAN 60 JAAR NIKON F-MOUNT

Nikon maakt al meer dan 60 jaar spiegelreflexcamera's. Een Nikon spiegelreflexcamera kenmerkt zich door het gebruik van een F-mount. Dit is Nikon's lensaansluiting die sinds 1959 onveranderd in gebruik is. Dankzij het continue gebruik van deze F-mount kunnen oude lenzen ook op nieuwe Nikon spiegelreflexcamera's gebruikt worden. Daarnaast heeft Nikon in de loop van de jaren een breed scala aan lenzen geproduceerd.

NIKON D800

De Nikon D800 is de langverwachte opvolger van de Nikon D700. En het lange wachten op de Nikon D800 is beloond! Met een fullframe sensor met 36,3 effectieve megapixels, én de snelheid van 4 tot 5 beelden per seconden, is het een waanzinnig camera geworden. Maar er is nog veel meer! Wat dacht je van een Full-HD filmfunctie, ISO waarden die je van 50 tot 25.600 kan instellen, én een haarscherpe en snelle autofocus dankzij het Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-system. De Nikon D800 was het wachten meer dan waard.

De D800E produceert nóg scherpere beelden, waarbij verscherping tijdens de nabewerking overbodig is. De beeldkwaliteit benadert die van een middenformaatcamera, maar met de voordelen en de veelzijdigheid van een lichtgewicht fullframereflex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten