14 februari 2014

LED verlichting plaatsen

Mijn eerste stappen in de Led-verlichting! 
Ik ga een 'extra' Led verlichting plaatsen in een bestaande lichtkap om een idee te krijgen van LED verlichting. Deze 'lichtkap' gebruik ik om aquaria te verlichten die regelmatig gebruikt worden om te kweken en natuurlijk voor de fotografie ervan. Zoals U op de foto's kunt zien bestaat deze uit 3 T5 lampen van 14 Watt elk,  zijn schakelbaar door middel van 2 knipschakelaars en maar één 220 Volt aansluiting, dus je kunt ze enkel apart met de hand aan- en uitschakelen. Aangezien deze situatie niet praktisch is ga ik deze aanpassen aan mijn wensen. Dus een extra 220 Volt aansluiting zodat ze apart met een schakelklok kunnen bediend worden zijnde 2 x T5 en of 1 x T5.

De Led's worden gevoed door een 12 Volt transformator en ook schakelbaar met een tijdklokDeze LED-strips zijn niet geschikt voor gebruik op wisselspanning (transformators).

De Led's:
Lichtsterkte       (per LED) typ. 1900 mcd
Kleurtemperatuur          typ. 3000 K

Vermogensverbruik      0,54 W
Dimbaar
Eenvoudig te koppelen
Directe aansluiting op 12V
Kleurweergave index    75 Ra
Gebruiksstroom              ± 45 mA
Stralingshoek    110 °

U kunt tot wel 35 LED-strips aan elkaar koppelen en daarbij zelfs verschillende kleuren combineren. De LED-strip kan daarnaast met behulp van gemarkeerde punten worden opgedeeld in groepen van drie-, zes- of negen LED's.

Door middel van PWM (pulsbreedtemodulatie) evenals het verlagen van de voedingsspanning is het dimmen van de LED's mogelijk. De strip wordt door diodes beschermd tegen een verkeerde polariteit en kortstondige spanningspieken, een voorweerstand begrenst de hoogte van de stroom.
BLIJVEN VOLGEN!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten