30 april 2015

Het rifaquarium in de Zoo-Antwerpen is een enorm succes!


Het prachtige rifaquarium dat begin deze maand opende blijft een enorm succes. De bezoekers zijn laaiend enthousiast en vinden het prachtig om te zien. Dag na dag is het Aquarium druk bevolkt met bezoekers van alle leeftijden. Heel opvallend zijn de kleine spruiten die vooraan aan het rifaquarium neerploffen en de ontelbare, felgekleurde vissen van dichtbij bewonderen.
Verzorgers duiken minimum vier keer per week het water in om zo de vissen te voederen en het raam te poetsen. Wanneer men van bovenaf voedert of slechts één duiker het water ingaat, krijgt maar 3/4de van de vissen eten.  Een groot deel komt niet op het eten af, want zij hebben hun eigen stekje in het rif. Daarom gaan er meestal dan ook 2 verzorgers in het water, de ene houdt de grote massa bezig, de andere gaat rond om de andere vissen te voederen. Zo krijgt iedereen te eten.
Vanaf de zomer hopen we ook onderwaterbabbels voor de bezoekers te kunnen realiseren. Op die manier ziet het publiek niet alleen het voederen, maar krijgt het hierbij ook de nodige uitleg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten