22 september 2015

Xavier Siméon verhuist naar "topteam" in Moto2


Xavier Siméon, de Belgische hoop in het Moto2-kampioenschap, wisselt van werkgever. De 26-jarige Brusselaar verlaat het Team Federal Oil Gresini voor een voorlopig nog onbekend "topteam". Dat is vandaag bekendgemaakt.

Siméon brak dit jaar helemaal door in de Moto2, de klasse net onder de prestigieuze MotoGP. Op 12 juli won hij op zijn Kalex op de Sachsenring in Duitsland zijn allereerste Grote Prijs, de eerste Belgische zege in 32 jaar. Hij werd ook tweede in de GP van Qatar en haalde de pole in Austin. In de tussenstand van het WK staat Siméon na dertien van de achttien races op de zevende plaats.

Voor podium strijden
"De voorbije twee jaar is Xavier alleen maar sterker geworden", klinkt het in een persbericht van Zelos, zijn management. "Hij bereikte een nieuw niveau en boekte prachtige resultaten waaronder een onvergetelijke zege in Duitsland. Nu is het tijd voor iets anders. 
In de loop van de komende dagen maken we bekend voor welk team Xavier tekent. We kunnen wel al kwijt dat het een topteam is waarmee Xavier voor het podium zal kunnen strijden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten