25 januari 2016

Foto van aardappel verkocht voor bijna miljoen euro!

Een foto van een simpele aardappel is verkocht voor bijna een miljoen euro. De gerenommeerde Ierse fotograaf Kevin Abosh deed zijn werk van de hand aan een Europese zakenman, zo meldt Business Insider.

Abosh vereeuwigde de knol zes jaar geleden tegen een zwarte achtergrond en doopte die 'Potato #345 (2010)'. Van de foto zijn drie afdrukken in omloop. Eén exemplaar is opgenomen in de privécollectie van de Ier zelf, een ander schonk hij aan een museum in Servië en de derde foto hing in Abosh's studio in Parijs. 

Het was daar in de Franse hoofdstad dat de afbeelding in het oog sprong van de koper, van wie de identiteit niet bekend is.

986.000 euro

"Het is niet de eerste keer dat een van mijn werken recht van de muur wordt gekocht", zegt de fotograaf. "We hadden twee glazen wijn op toen de man zei dat hij de foto mooi vond. Nog twee glazen later wilde de zakenman het werk echt kopen", zegt Abosh in The Independent. 

De verkoopprijs van ruim 986.000 euro werd twee weken later beklonken, aldus nog de Britse nieuwswebsite. Naar eigen zeggen verkocht de fotograaf nooit eerder een werk voor zo veel geld.

Bekende fotograaf

Abosh is een bekende naam in de fotowereld. Zijn portfolio bevat naast de afbeelding van de aardappel ook portretten van beroemdheden zoals Steven Spielberg, Michael Palin en Malala Yousafzai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten