29 juni 2017

Dit zijn de beste iPhone-foto's van het jaar

De iPhone Photography Awards - die de beste met een iPhone gemaakte beelden in de bloemen zetten - zijn aan hun tiende editie toe. Gestart in 2007 is dit de langstlopende fotoprijs voor iPhones. De duizenden inzendingen die dit jaar binnenliepen laten er geen twijfel over bestaan: foto's die u met uw smartphone maakt, zijn het niveau van zoutloze vakantiekiekjes allang ontgroeid.

Hoofdprijs: Sebastian Tomada

Hoofdprijswinnaar dit jaar is Sebastian Tomada uit New York. Hij wint de Photographer of the Year Award voor zijn foto ‘Children of Qayyarah’. De foto werd in november 2016 gemaakt op straat in Qayyarah, Irak. Je ziet de in brand gestoken oliebronnen op de achtergrond.
Deze fotojournalist werkt in het Midden Oosten en maakt foto’s die aan documentaires doen denken. Ook maakt hij portretten van conflictzones in het Midden Oosten en Azië. Zijn foto’s zijn te zien in The Sunday Times, Vanity Fair, The New Republic, Zeit, The Atlantic, Businessweek, GQ en Vogue. Eerder won hij al een World Press Photo Award Photographer of the Year en in 2013 een Humanitarian International Red Cross Visa d’or award.

Hier vindt u een selectie van de winnaars van de jongste editie. © iPhone Photos 2017


Klik op de portretfoto en de winnende foto verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten