7 november 2008

Python eet kangoeroe half op


Indrukwekkende eetprestaties in de afdeling 'Dier eet (groter) dier op', deel III.

Na de spin die de vogel opat en de python die de papegaai oppeuzelde, dacht een andere python "ik kan nog veel beter". De wurgslang kreeg een wallabie - kleine kangoeroe - te pakken en begon die fier als een gieter binnen te werken. Zijn ogen waren groter dan zijn mond, want veel verder van de kop van de kangoeroe geraakte de python niet. Het spektakel gebeurde op de parking van de universiteit van Australische stad Cairns, lokte een hoop kijklustigen en leverde memorabel beeld op.
Grootheidswaanzin
Ongelooflijk hoe de veel kleinere python toch door zijn soepele bek een groot deel van de wallabie naar binnen kon spelen. Halfweg besefte het dier dat het slachtoffer geworden was van grootheidswaanzin en braakte het al veroberde deel van de kleine kangoeroe weer uit.
Ooggetuige
Professor Andrew Krockenberger getuigt. "Het was echt een heel ongewoon schouwspel. Het was eigenlijk een heel kleine python en dat maakte alles nog straffer. Na enkele pogingen om de wallabie binnen te spelen, gaf de slang op. Het dier besefte dat het toch iets te ambitieus was geweest. Misschien was de python ook een beetje bang door de vele toeschouwers." (hlnsydney/kh)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten