10 september 2010

Brusselse studente wint Photo Academy Award


De Vlaamse Melanie Matthieu, studente aan het Sint-Lukas in Brussel, heeft de Photo Academy Award 2010 gewonnen. Haar werk, dat werd gekozen uit 2.150 Nederlandse en Belgische inzendingen, bestond uit een verhalende serie die volgens de jury varieerde "van zeer abstract tot ruw, dan weer gemaakt slordig en dan juist weer heel precies gefotografeerd".
5.000 euro
De Photo Academy Award bestaat sinds 2003 en laat fotografen die pas afgestudeerd zijn en laatstejaarsstudenten fotografie toe "prijzen te winnen die hen een sprong voorwaarts bieden in hun carrière". De prijsuitreiking vond vanavond plaats in het Nederlandse Den Haag. De winnares ontving onder meer een bedrag van 5.000 euro.

De fotografe Melanie Matthieu was er zelf niet, want aan het werk in Zürich, maar haar moeder was uit Aalst gekomen en kon daarom donderdagavond de Photo Academy Award 2010 in ontvangst nemen. Het maakte haar zo blij dat er tranen over de wangen liepen. ‘ Ze verdient het’, aldus de trotse moeder. Behlave Matthieu kregen nog een twintigtal andere, grotendeels net afgestudeerde, fotografiestudenten een prijs.
Alle winnende en genomineerde beelden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten