1 september 2010

Modefotografe Corinne Day overleden


De Britse modefotografe Corinne Day is afgelopen vrijdag overleden. Ze is vooral bekend van haar portretten van Kate Moss. Day had al geruime tijd kanker. Ze is 48 geworden. Het nieuws van haar dood raakte nu pas bekend.

De foto's die Day in 1993 van Kate Moss in haar eigen appartement maakte, werden fel bekritiseerd. Ze markeren het begin van de "heroïne chic"-stroming in de modefotografie.

Day is vooral bekend als selfmade fotografe, die aspecten van de documentaire als de biografie in haar werk stak - een beetje alsof er een verborgen camera bij betrokken was. Haar meest bekende foto's nam ze van een nog onbekende Kate Moss voor FACE Magazine in 1990. Daarop volgden de Britse, Italiaanse en Japanse Vogue. Haar werk werd ook tentoongesteld in galerieën over de hele wereld.


Kate Moss door de lens van Corinne Day

"Corinne was een uitzonderlijk getalenteerde en integere fotografe", zegt Alexandra Shulman van Vogue. "Haar werk voor de Britse Vogue was origineel en zal altijd herinnerd worden. Ze kon op een ongekende manier rauwe schoonheid vastleggen."

Bekijk hier de foto's van Day.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten