30 juli 2010

motoGP Kalender

15 aug Tsjechië Brno
29 aug Indianapolis Indianapolis
05 sep San Marino Misano
19 sep Spanje Ciudad del Motor de Aragon
03 okt Japan Motegi
10 okt Maleisië Sepang
17 okt Australië Phillip Island
31 okt Portugal Estoril
07 nov Valencia Valencia

Hoe richt u een brakwater grondel aquarium in

George Farmer biedt een stap-voor- stap handleiding voor het opzetten van een klein en simpel brakwater aquarium voor visjes die hem al lang fascineerde, grondels.

Hier op mijn blog vindt je nog veel meer over Brachygobius natuurlijk!
Lees hier meer...

23 juli 2010

nieuwe aanwinst

Azolla caroliniana
Limnophila aromatica
Echinodorus tenellus
Eleocharis acicularis
Hemianthus callitrichoides
Limnophila aromatica
Ludwigia arcuata
Lilaeopsis brasiliensis

Foto's volgen:
Rasbora axelrodi
Boraras maculatus
Boraras brigittae
(Met dank aan Mast)

22 juli 2010

Vrij Rijden op het circuit van Zolder 27/08/2010

Nu al voor de vijfde jaargang gaan we in augustus op het circuit van Zolder Vrij Rijden.

Prijs per product: €128.00

Stel een vraag over dit product
Dit Alles gaat doorgaan op/: Vrijdag 27 Augustus 2010, normaal kent deze periode nog lekkere aangename dagen...

De prijs voor dit: slechts 128euro

Maximum 55 plaatsen per groep, met keuze om in te schrijven in een 4-tal groepen met :

*Van traag naar snel:
*Vrijetijdsrijders (met losse begeleiding)
*Minder snel + snel
*Experten
 
 
op het circuit van Zolder op het circuit van Zolder

14 juli 2010

Rossi in Duitsland weer van de partij !!!!!!!!


Valentino Rossi wil komend weekend zijn rentree maken op de Sachsenring. De Italiaan miste de afgelopen vier races wegens een gebroken been, die hij opliep tijdens een training voor de Grote Prijs van Italië. De regerend kampioen moet nog wel groen licht krijgen van de chief medical officer van de MotoGP.

13 juli 2010

Rossi beslist woensdag over deelname Sachsenring

Valentino Rossi kwam maandag voor de tweede keer sinds hij zijn been brak in actie tijdens een test. Op het circuit van Brno reed de Yamaha-rijder 46 ronden op een Yamaha YZF-R1, van het World Superbike-team van de Japanse fabrikant. Hij kwam daarin tot een tijd van 1.59.135 en hield een goed gevoel over aan de test.

Komend weekend wordt de Duitse Grand Prix op de Sachsenring gereden en de Italiaan hoopt die race te kunnen halen. Een beslissing daarover volgt op woensdag. Mocht hij het niet redden, zal testrijder Wataru Yoshikawa opnieuw zijn vervanger zijn.


“Het ging erg goed. Ik voelde me vandaag ook veel beter dan in Misano, al was ik na een paar ronden behoorlijk moe. Het is dan ook nog de vraag of ik een hele race kan volhouden. Woensdag zullen we nog wat röntgenfoto’s nemen en dan zullen mijn dokters en ik beslissen of ik op de Sachsenring in actie zal komen”, aldus Rossi. “Ik heb wel genoten en heb zelfs wat werk aan de afstelling kunnen doen! Ik wil het WSB Team nog bedanken voor deze kans.”

In de tuin

12 juli 2010

Camera Simulator

Meerkikker zorgt voor overlast

Met dit warme weer hebben heel wat mensen last van het geluid van de meerkikker. Bij de vereniging Natuurpunt komen heel wat klachten binnen van mensen die hoorndol worden van het lawaai. De kikkers zijn hier aan een snelle opmars bezig.
Luister hier naar het prachtige geluid!

10 juli 2010

Terug een aquarium opgestart...en fotograferen


Eindelijk een beetje tijd gevonden om nog eens twee aquariums op te starten voor de overgebleven vissen na de verhuis (zaten in een voorlopige éénmeter bak) en hierin nakweek gevonden van de dwergkogelvisjes ! Ook de (macro) lenzen opgepoetst en eindelijk weer eens visjes fotograferen. Hier de nakweek van de kogelvisjes. Ook nog een foto gemaakt van een mannelijke vlindervis.

Stoner gaat voor Honda HRC rijden in 2011

Er is aangekondigd dat met ingang van het einde van het MotoGP seizoen 2010 na vier jaar de sammenwerking met Ducati zal eindigen. Voor het 2011 seizoen zal Stoner met een fabrieks Honda gaan rijden.
Lees hier meer

7 juli 2010

Ammonium NH4+ the biggest killer of aquarium fish

Ammonium NH4+

Ammonium is het eerste eindproduct van de afbraak van afvalstoffen in het aquarium. In een goed functionerend aquarium is ammonium slechts minimaal aanwezig. Ammonium kan verminderd worden door een waterverversing of door te filteren over zeoliet.
Ammonium is voor de vissen matig giftig maar boven een pH van 6.8 wordt ammonium omgezet in ammoniak, wat wel heel giftig is voor de vissen.

Tijdens het transport van vissen in een viszakje wordt er altijd onderweg ammonium door de vissen uitgescheiden. De pH waarde daalt in het viszakje zodat er geen ammoniak ontstaat. Wordt er tijdens het aanpassingsproces echter aquariumwater gemengd met het water in het viszakje, dan stijgt de pH waarde weer waardoor de kans op het ontstaan van ammoniak wel groter is. De aanpassing van vissen in een nieuwe omgeving is daarom altijd gevaarlijk.

Meten:
 Waarden : Optimale ammoniak concentraties zijn altijd nul (niet meetbaar) ! Waarden lager dan 0.01 mg/l kunnen als ongevaarlijk beschouwd worden. Tussen de 0.01 en 0.2 mg/l ammoniak geeft schadelijke effecten bij langdurige belasting. Bijvoorbeeld : chronisch lage ammoniagehalten verlagen het immuun systeem van de vis. Vanaf 0.2 mg/l bestaat er direct gevaar voor de vissen en vanaf 1 mg/l is het meestal fataal.

Opgelet : Wanneer we het ammonia gehalte meten (bvb. druppeltestjes), dan meten we vaak enkel het gehalte aan ammonium, soms zelfs het totale gehalte aan ammonia. De waarde die daarbij verkregen wordt dient dus nog omgezet te worden naar het werkelijk ammoniak gehalte zodat we het eventuele gevaar kunnen inschatten. Dat kan door middel van een conversietabel die rekening houdt met de pH van het water, sommige tabellen houden zelfs ook rekening met de temperatuur.
Normaal vind je zulke tabel op de gebruiksaanwijzing van je testsetje.

Gebruik van zeoliet als filtermateriaal in de aquaristiek

Hoe regenereert u zeoliet :

Verwijder het mineraal uit de filter en plaats het in een aparte bak met water. Voeg er zout (keukenzout of zeezout) bij en meng dit met het water. Laat het mengsel enige uren inwerken op de zeoliet. Haal de zeoliet uit de bak en spoel het grondig met vers water. Daarna laat u het gesteente uitdrogen. Indien u dit elke twee maanden herhaalt, dan zal de zeoliet terug optimaal de ammonia absorberen uit het vijverwater. Na 3 tot 5 jaar kan het toch verzadigd geraken, vervangen is dan de enige oplossing. Zeoliet moet u een beetje vergelijken met een spons die u steeds maar uitspoelt. Na verloop van tijd zal de spons ook versleten en opgebruikt zijn.

6 juli 2010

Samenwerking om exoten te bestrijden

Vlaanderen en Zuid-Nederland gaan samenwerken om de opmars te stoppen van exotische planten- en dierensoorten. Eerst en vooral zal de Amerikaanse brulkikker (Lithobates catesbeianus) worden bestreden, bij de planten wordt vooral de grote Waternavel (Hydrocotyle ranunculoides) bestreden.



De stierkikker en de grote waternavel, een waterplant, zijn uitheemse soorten die het natuurlijk evenwicht in de Belgische vijvers en waterlopen verstoren. Ze verdringen de inheemse soorten en bedreigen op die manier de biodiversiteit.

De Amerikaanse brulkikker, ook wel stierkikker genoemd, is een grote Noord-Amerikaanse kikker die in Europa werd ingevoerd voor de productie van kikkerbillen. Maar de amfibie verovert nu op verschillende plekken in Vlaanderen de stilstaande wateren. Hij voedt er zich met onder meer inheemse kikkers en hun larven, libellen, vissen en zelfs kleine watervogels. In Nederland was hij al uitgeroeid, maar hij dreigt vanuit België weer op te rukken.

De grote waternavel is een uitheemse waterplant die via tuincentra (die per 1 januari 2001  in Nederland niet mag worden verkocht door tuincentra) in privévijvers en van daaruit in de Vlaamse waterlopen is terechtgekomen. De plant vormt een dik tapijt op het water, waardoor onder meer vissen sterven door te weinig zuurstof.

De verenigingen achter het project leggen vooral de nadruk op preventie. Ze roepen de mensen onder meer op om geen uitheemse soorten in hun vijvers te zetten en ze zeker niet te laten "ontsnappen".