26 december 2011

Regenwater

Regenwater word al langer gebruikt om het water van het aquarium op de juiste waarde te krijgen en te houden, regenwater is in theorie volledig puur, omdat het water eerst is verdampt en later weer gecondenseerd is, het eigenlijk het zelfde principe als distillatie, maar dan op wereld schaal.
Stel je heb de volgende waardes:

Regenwater
PH 6
GH 0
KH 0

Kraan water
PH 8
GH 10
KH 10

Zoal je kan zien zijn is het kraanwater niet ideaal voor bijvoorbeeld een gezelschapsaquarium, dat kan je dus aanpassen met regenwater. Als je deze twee gaat mengen met een verhouding van 50:50 dan zal je de volgende waardes krijgen:

Water waarde na het mengen.
PH 7
Gh 5
KH 5

Deze waarde zijn ineens een stuk beter, en de kosten die zijn gemaakt zijn 0 euro. Zorg wel dat er voldoende voedingstoffen in het water aanwezig zijn, want zoals ik al heb verteld is regenwater in principe puur, en bevat het geen voedingstoffen, kraanwater daarentegen wel, daar moet je dus wel rekening mee houden.

Voor het mengen van het water hebben we ook een calculator, deze is eigenlijk voor osmose gemaakt maar dat moet je dan maar even denkbeeldig vervangen voor regenwater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten