7 februari 2012

Nikon D800 – Voor het complete beeld


Nikon kondigt vandaag een grensverleggende nieuwe 36,3 megapixel professionele D-SLR in FX-formaat, de Nikon D800, aan.
De meesterlijke Nikon D800, ontworpen om vandaag te voldoen aan alle behoeften van de fotografie en video van morgen, zit boordevol nieuwe technologie die ongeëvenaarde diepte- en detailniveaus in fotografie biedt samen met alle flexibiliteit die u nodig hebt om video's van hoge kwaliteit op te nemen.
De Nikon D800 is een klasse apart en een geduchte concurrent voor middelgrote camera's van andere merken, maar biedt alle flexibiliteit van het D-SLR-formaat en geeft professionals die aandacht voor details willen, de vrijheid om magnifieke beelden te creëren.
Bij deze spannende introductie, de eerste in de branche, wordt ook een speciale editie van de D800 geïntroduceerd: de Nikon D800E. Met een aangepaste optische filter is de D800E een uniek alternatief voor fotografen die op zoek zijn naar de ultieme definitie.
Dirk Jasper, Manager Professional Products, Nikon Europe legde uit: "De Nikon D800 is de ultieme full-frame D-SLR met interessante beloften voor de toekomst van het maken van beelden en video. De indrukwekkende 36,3 megapixels resolutie biedt meer details dan ooit tevoren en de uitgebreide video-opties zullen filmmakers in alle disciplines versteld doen staan." Hij voegde er nog aan toe: "Wij zijn ervan overtuigd dat de D800 voor iedereen die serieus bezig is met foto's en films, of beide, een bijzonder interessante optie is."


De baanbrekende CMOS-sensor op 36,3 megapixel FX-formaat (full-frame) bevat belangrijke technologie waarmee nog nooit eerder vertoonde detailniveaus en toonbereik mogelijk worden.
Een 12-kanaalsuitlezing met 14-bit A/D-conversie en hoge signaal-ruisverhouding zorgt voor beelden van opmerkelijke kwaliteit met weinig ruis en een breed dynamisch bereik.
Brede ISO: de D800 heeft een groot gevoeligheidsbereik van 100 tot 6400 ISO, wat nog uit te breiden is tot 25600 (equivalent) en verkleind kan worden tot 50 (equivalent), en vormt met dit resolutieniveau een totaal nieuwe standaard voor D-SLR's. De intelligente ruisonderdrukkingssystemen van de camera verminderen ruis zonder de fijne details op te offeren, waardoor optimale flexibiliteit onder alle belichtingsomstandigheden mogelijk is. De beelden zijn haarscherp, zelfs bij hogere ISO-instellingen.


Nikon D800 prijs en leverdatum 
De nieuwe Nikon D800 is leverbaar vanaf 22 maart 2012 en heeft een verkoop advies prijs van € 2900,- inclusief BTW. De Nikon D800E is verkrijgbaar via speciale Nikon dealers en is leverbaar vanaf 12 april 2012. De Nikon D800E camera wordt standaard geleverd met Capture NX 2 voor een verkoop prijs van € 3219,- inclusief BTW. Geen opmerkingen:

Een reactie posten