23 maart 2012

Antwerpse Zoo verwelkomt babydromedaris


Antwerpse Zoo verwelkomt babydromedaris

Zoo Antwerpen
vr 23/03/2012 - 12:04In de zoo van Antwerpen is gisteren een dromedarisje geboren. Het meisje kreeg de naam Nalja, wat Arabisch is voor "met mooie grote ogen". Nalja staat nog wat wankel op haar poten maar kan toch al bezichtigd worden, zo meldt de Zoo.
De kleine Nalja wordt nog afgezonderd gehouden van de rest van de dromedarissen, maar kan wel al bewonderd worden in haar aparte perk. Aangezien het om een wijfje gaat, zal ze bij haar moeder in de Antwerpse zoo kunnen blijven.
Zoo Antwerpen
Dromedarissen zijn nauw verwant aan kamelen. Ze worden gebruikt als lastdier in woestijngebieden en komen bijna enkel nog in gedomesticeerde vorm voor. De dromedaris komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten en heeft een kortere vacht en langere poten dan de Aziatische kameel.
Het grootste verschil tussen beide is uiteraard dat de dromedaris slechts één en de kameel twee bulten op de rug telt. In die bult slaat de dromedaris vet op, zodat hij in zijn woestijnachtige omgeving enkele dagen zonder voedsel en water kan overleven.
Een volwassen dromedaris kan tot 600 kilogram wegen, maar is daarmee toch nog een stuk slanker dan een kameel. Zijn dieet bestaat uit taaie, droge planten en doorntakken die hij dankzij zijn gespleten bovenlip kan verorberen. Dromedarissn kunnen overigens hun neus sluiten tegen het woestijnzand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten