20 maart 2012

Fotograaf van lichaam Che Guevara overleden

Fotograaf van lichaam Che Guevara overleden

Belga
di 20/03/2012 - 20:31De Franse persfotograaf Marc Hutten is zondag op 82-jarige leeftijd overleden in Parijs. Hutten maakte een van de meest spraakmakende persfoto's uit de jaren 60: de foto van het lichaam van Che Guevara op zijn doodsbed in Bolivië in 1967.
Marc Hutten kwam uit een Pools-Duitse aristocratische familie in Parijs en begon eind de jaren 50 te werken voor persbureau AFP. De eerste grote zaak die Hutten voor AFP behandelde was de Profumo-affaire in Londen.
De Britse conservatieve politicus en minister John Profumo trad in 1963 af omdat hij het bed had gedeeld met een callgirl die ook gelinkt was aan de ambassade van de Sovjet-Unie in Londen. Profumo moest opstappen nadat hij voor het parlement had gelogen over zijn relatie met de vrouw.
De bekendste foto's van Marc Hutton zijn de beelden van Che Guevara op zijn doodsbed. Hutton schoot die foto's in 1967 in Bolivië, waar Guevara om het leven werd gebracht door het Boliviaanse leger. Tot 1994 bleef Hutten actief zowat overal ter wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten