17 december 2013

JMB aqualight


JMB Community Ledunit 8.000K alleen wit, 60 cm 18 watt dimbaar
Incl. connectorkabel.

Met 4 wit/1 blauw wordt bedoeld dat de led unit eerst 4 witte leds komen, daarna altijd 1 blauwe. Hierna komen er weer 4 witte etc. etc. tot de lengte van de ledunit bereikt is.

1 JMB Led unit staat gelijk aan twee T5 lampen in dezelfde lengte!

De led units zijn uitgevoerd in geanodiseerd aluminium, zodat er geen schadelijke stoffen in het aquarium terecht kunnen komen en het aluminium tegelijk bestand is tegen invloeden van zoet en zout water. De aluminium "U" profielen waarin de "Epistar" 1 W High Power Leds zijn verwerkt hebben een afmeting van slechts ca. 25 mm breed en ca.15 mm hoog, zodat deze led units uitermate geschikt zijn om in een lichtkap in te bouwen. De leds worden handwarm en hebben geen koeling nodig, er is dus ook geen overbodig lawaai. Door de moderne strakke vormgeving, kunnen deze led units ook boven een open aquarium worden opgehangen. Deze led units zijn voorzien van het predicaat IP68, en zijn waterdicht.

Geanodiseerd aluminium profiel waarin hele sterke Epistar leds zijn ingebracht. De levensduur wordt vanuit de fabriek geschat op rond de 50.000 branduren, en hebben daarom ook een periode van 24 maanden fabrieksgarantie. Er zijn verschillende led uitvoeringen in de units te verkrijgen.
Er zijn led units met: Witte en blauwe leds, Witte en rode leds, alleen witte leds en dit is afhankelijk van het te verlichten biotoop. De standaard Kelvin waarde van de witte leds is 12.000-14.000 K en zij geven om en nabij de 100-105 Lumen. 
Blauwe led: 460-470 Nm
Rode led: 640-660 Nm

Blauwe leds en rode leds zijn nodig om o.a. de planten te laten groeien en de fotosynthese op gang te brengen. Een combinatie van deze twee kleuren samen met de witte leds zorgen voor de verschillende beoogde effecten in de aquaria met de verschillende biotopen. Voor de kleur wit zijn er verschillende Kelvin waardes te krijgen, zoals b.v 3.000-4.500K (warm wit) of 6.000-8.000K (daglicht), etc. Alle combinaties zijn afhankelijk van het biotoop dat dient te worden nagebootst.

Ter vergemakkelijking van de keuze, heeft JMB Aqua Led, op basis van de ervaringen van de laatste jaren met dit type led verlichting, pakketten samengesteld, die speciaal toe gericht zijn op het biotoop dat U voor ogen heeft! Zit uw biotoop er niet bij? Uit de "hoofd biotopen" is elk ander biotoop nauwkeurig samen te stellen, zodat ook u (en niet te vergeten uw vissen) optimaal kunnen genieten van de juiste lichtkeuze.
 
1. REEF (samengesteld zeewater licht, ook voor Uw harde koralen !!)
2. AMAZON (samengesteld voor het diffuse licht van de Amazone)
3. AFRICA CICHLIDS (samengesteld voor o.a. branding bewoners, maar ook vrijzwemmers en aufwuchs eters)
4. COMMUNITY (samengesteld voor de combinatie van plantengroei en optimaal uitlichten van de vissen)

De led unit kunt u d.m.v. de JMB Led controller L dimmen voor een mooie zonsopgang en zonsondergang. Volledig instelbaar tot maximaal 5 instelpunten.

Let op:
De Led controller kan maximaal 2 led units aansturen. Wanneer u bv. twee led units wilt gaan aansturen dan dient u hierbij ook een passende JMB adapter 12 volt te kiezen. Hier is een erg gemakkelijke rekenformule voor. (watt : volt = ampère) Wanneer u b.v. twee led units van 36 watt wilt gaan aansturen, dan heeft u 2 x 36 watt= 72 watt. 72 watt : 12 volt (leds zijn 12 volt) = 6 ampère. Kies voor de zekerheid altijd een zwaardere adapter, dus voor deze situatie kiest u voor de 12 v/ 8 A adapter.


Info: KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten