17 augustus 2014

Sinéad O'Connor: "Mentaal zieke vrouwen als vuil behandeld"

© getty.
De Ierse zangeres Sinéad O'Connor hoopt dat mensen met psychische problemen op meer begrip kunnen rekenen na de zelfmoord van acteur Robin Williams. De zangeres kampt net als Williams met depressies en probeerde in het verleden zelfmoord te plegen.
O'Connor is vol lof over het medeleven van veel politici, acteurs en fans dat Williams postuum ten deel valt. Ze hoopt dat jonge vrouwen met mentale problemen op hetzelfde begrip kunnen rekenen, meldt Sky News.

Gelyncht
Volgens de 47-jarige zangeres worden beroemde vrouwen die worstelen met een depressie gelyncht door de media, zoals Amanda Bynes en Britney Spears. "Wanneer je toegeeft dat je psychische problemen hebt, weet je dat je als vuil wordt behandeld", zegt O'Connor. "Dan vertel je dus niemand over je problemen. En dan vallen er dus doden."

O'Connor roept media op om kwetsbare jonge meiden niet te overvallen op straat, en ze niet als gek te betitelen in hun verslagen. Ze zou graag zien dat bepaalde media excuses aanbieden aan Bynes en Spears. Zelf zit ze niet te wachten op een excuus, omdat ze naar eigen zeggen een taaie tante is.

Angstaanvallen
Williams pleegde maandag op 63-jarige leeftijd zelfmoord. Hij leed aan angstaanvallen, kampte met een depressie en was in het beginstadium van de ziekte van Parkinson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten