11 oktober 2014

Dovizioso pakt eerste pole-position voor Ducati in jaren


Andrea Dovizioso heeft voor morgen (12/10/2014) een verrassing gezorgd door de snelste tijd te rijden in Japan, en zal dus starten vanaf  pole-position . De Italiaan bleef op de Twin Ring Motegi Valentino Rossi nipt voor, die op zijn beurt de crashende Dani Pedrosa relatief comfortabel aftroefde. Kampioenschapsleider Marc Marquez kwam niet verder dan P4.
De verschillen waren bijzonder klein tijdens de kwalificatie. Met de uit Q1 doorgestroomde Aleix Espargaro en Alvaro Bautista ging het tweede deel van start in de wetenschap dat de baan de Ducati's goed ligt. Zeker Dovizioso zat er in de trainingen al goed bij. Aanvankelijk had Yamaha-rijder Rossi de macht door in zijn eerste run een hoge 1.44 neer te zetten. Pedrosa en Rossi's teamgenoot Jorge Lorenzo volgden met nog vijf minuten te gaan.

Marquez vatte de koe bij de horens en klokte bij het ingaan van de laatste runs 1.44.775. Pedrosa dook daar twee tienden onder, waarna hij onderuit ging en een laatste poging op zijn buik kon schrijven. Dovizioso besloot daarna zijn pole-rondje knap door zeven honderdsten sneller te gaan dan de Repsol Honda-rijder: 1.44.502 was genoeg voor de eerste pole in bijna vier jaar voor Ducati. Dovizioso staat pas voor de tweede keer in zijn loopbaan vooraan.

Rossi wurmde zich nog tussen Dovizioso en Pedrosa en neemt plaats in het midden van de eerste startrij. Marquez kwam niet verder dan P4, voor Lorenzo en Andrea Iannone. Pol Espagargo, Cal Crutchlow, Stefan Bradl en Bradley Smith.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten