9 oktober 2014

Pink Floyds 'The Endless River' wordt hun laatste album

Pink Floyd heeft bevestigd dat hun nieuwe album 'The Endless River', dat in novermber uitkomt, ook hun laatste wordt. Nick Mason en David Gilmour zeiden tijdens een interview op BBC 6 Music dat de groep na dat album geen nieuwe muziek meer zal uitbrengen. "Het is zonde, maar dit is het einde", zei Gilmour. Beluister hier alvast de single 'Louder Than Words'.


David Gilmour en zijn vrouw, Polly Samson. © getty.
Pink Floyd omschrijft 'The Endless River' als de zwanenzang van Richard Wright, de keyboardspeler en stichtend lid die in 2008 op 65-jarige leeftijd overleed. Het album bevat voornamelijk instrumentale ambient. Het is gebaseerd op twintig uur onuitgegeven materiaal dat de band met Wright opnam tijdens de sessies voor hun vorige album, 'The Division Bell' uit 1993. Het album werd afgewerkt op de Astoria, de woonboot-opnamestudio van Gilmour.

Toen radio-dj Matt Everitt vroeg of er nog meer muziek in de kluizen ligt te wachten om uitgebracht te worden, antwoordde Gilmour meteen: "Nee. Rick (Wright, de multi-instrumentalist die in 2008 overleed) is er niet meer. Ik ben er zeker van dat er geen vervolg komt. Polly, mijn vrouw, vond 'The Endless River' een mooie tekstflard om afscheid mee te nemen. Het is zonde, maar dit is het einde".

Gilmour voegde er aan toe dat hij misschien enkele sessies die hij met Wright opnam zal gebruiken voor een nieuw soloalbum.

Op het nieuwe Pink Floyd-album, dat volledig instrumentaal is, levert Stephen Hawking een bijdrage aan het nummer 'Talkin' Hawkin'.

Voormalig bandlid Roger Waters maakte onlangs bekend dat hij boos is dat hij niet betrokken was bij het nieuwe album. Waters, die de band in 1985 verliet, liet zijn fans via Facebook weten dat hij niets te maken heeft met het nieuwe album en dat hij niet langer deel uitmaakt van de band. Vorig jaar verklaarde drummer Nick Mason nog dat hij een Pink Floyd-reünie mét Waters wel zag zitten, maar dat hij niet zeker was of die er ooit zou komen.
Hieronder de tracklisting van 'The Endless River':

'Things Left Unsaid'
'It's What We Do'
'Ebb And Flow'
'Sum'
 'Skins'
'Unsung'
'Anisina'
'The Lost Art Of Conversation'
'On Noodle Street'
'Night Light'
'Allons-y (1)'
'Autumn'68'
'Allons-y (2)'
 'Talkin' Hawkin''
'Calling'
'Eyes To Pearls'
'Surfacing'
'Louder Than Words'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten