16 november 2015

Ducati haalt Stoner mogelijk terug naar MotoGP


Casey Stoner keert mogelijk terug op de MotoGP-grid. De naam van de 30-jarige Australiër wordt genoemd bij Ducati voor de rol van testrijder, met de mogelijkheid op het rijden van enkele Grand Prix-weekenden als wildcardcoureur. Stoner staat nog onder contract bij Honda, maar is aan het einde van dit jaar vrij om te staan en gaan waar hij wil.

"Casey wil niet als fulltime racecoureur terugkeren, maar hij is wel iemand die belangrijk is voor Ducati", zegt Davide Tardozzi, de teammanager van het Italiaanse merk, tegen SportMediaset. "Nadat zijn breuk met Honda bekend werd, was het voor ons vanzelfsprekend om hem een voorstel te doen."

"We houden van Casey", vult Ducati-teambaas Paolo Ciabatti aan. "Het zou prachtig zijn als hij daadwerkelijk bij dit project betrokken wordt. Zijn contract met Honda loopt aan het einde van dit jaar af en voor iedereen bij Ducati is hij een held." Stoner bezorgde Ducati in 2007 de eerste en enige wereldtitel tot dusver in de MotoGP. In 2011 was de Australiër met Honda de beste in de hoogste motorsportklasse, een jaar later zette hij een punt achter zijn MotoGP-loopbaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten