26 november 2015

Na 6 jaar en 720.000 (!) pogingen maakt hij zijn droomfoto


Alan McFadyen bracht 4.200 uren door aan een meer in Schotland om zijn droomfoto te maken. De man deed er zes jaar over en had 720.000 pogingen nodig voor het perfecte kiekje van een ijsvogel. Dat heet toewijding.
Als kind keek hij samen met zijn grootvader naar ijsvogels nabij Kirkcudbright in Schotland. Toen de 46-jarige McFadyen zes jaar geleden met fotografie begon, was het zijn ambitie om de waanzinnige verticale duik van ijsvogels op de best mogelijke manier in beeld te brengen ter ere van zijn opa. Op de perfecte foto mocht er geen enkele waterdruppel omhoog spatten.

De man besefte de moeilijke opdracht waar hij voor stond en liet niets aan het toeval over om dat doel te bereiken. Dus bracht hij ontelbare uren door aan het meer en ondernam honderdduizenden pogingen om de ijsvogels die "zo snel duiken als kogels" te fotograferen. Zo'n honderd dagen per jaar trok hij tweemaal daags naar Kirkcudbright. En daar was het wachten op het ultieme moment.

Ondanks dat hij nu zijn droomfoto heeft, denkt de man er niet aan om te stoppen met het fotograferen van ijsvogels. "Ik ben er gewoon dol op, al ben ik er niet zeker van dat ik ooit beter zal kunnen doen dan deze foto", besloot een tevreden McFadyen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten