9 maart 2020

Nikon Z6 wint EISA-award 2019-2020

De Nikon Z6 heeft de allerbelangrijkste EISA-award 2019-2020 gewonnen. Het is de ‘Camera van het jaar’ van 2019-2020! 





Nikon Z6 met een lens van meer dan 70 jaar oud. Deze lens was de eerste lens van Nikon voor de eerste camera die een jaar na de Tweede Wereldoorlog in bezet Japan werd gemaakt. Met de Z6 kunnen we dit en vrijwel elke lens erop aanpassen voor geweldige resultaten, compleet met beeldstabilisatie !

De Nikon Z6, samen met zijn hogere resolutie zus de Nikon Z7 , heeft hetzelfde geweldige Nikon-gevoel, handling en beeldkwaliteit waar we allemaal van houden - behalve nu in spiegelloze vorm! De Z6 heeft alle gebruikelijke Nikon-bedieningselementen op de gebruikelijke plaatsen.
De Z6 heeft een volformaat sensor in een camera die minder weegt dan een DX D7500 en is gebouwd volgens dezelfde normen als de D850 .
Het heeft hybride fase- en contrastautofocus over het gehele beeld, of over ten minste 90% van het beeld, wat hetzelfde is als het hele beeld, omdat u nooit een interessant punt op een beeldlijn plaatst.
Er is een nieuwe serie lenzen voor , en natuurlijk is er een FTZ-lensbevestigingsadapter zodat we onze F-bevestig lenzen kunnen gebruiken. De korte brandpuntsafstand van de flens betekent dat oldtimers uit de jaren 1940 en 1950 uw originele S-mount Nikon-afstandsmeterlenzen (evenals LEICA M-lenzen ) kunnen monteren. We kunnen dit niet doen met DSLR's omdat hun mounts te diep zijn, maar met de korte mount van camera's zonder spiegels is het slechts een kwestie van tijd totdat iemand deze adapters maakt .
De Z6 beschikt over sensor-shift beeldstabilisatie en het werkt geweldig, zelfs met oude afstandslenzen uit de jaren 40!
Dit is een enorme mijlpaal voor Nikon die slechts eens in de paar decennia gebeurt. De eerste 35mm-camera van Nikon was het Nikon S-afstandsmeter-systeem van 1946, de eerste spiegelreflexcamera was de Nikon F van 1959, dat 's werelds eerste enorm populaire spiegelreflexsysteem was op wiens jastails Nikon nog steeds rijdt, en de eerste echte DSLR ter wereld was de Nikon D1 van 1999. 
Dit is het grootste wat Nikon in dit millennium heeft gedaan.



Nikon Z7 met W-NIKKOR • C 3,5 cm f / 1.8 (1956 ~ 1964)

U hoeft de FTZ-adapter niet te gebruiken en te gebruiken met meetzoeklenzen. Deze lenzen moeten dichter bij de sensor komen en zijn de originele spiegelloze lenzen. Dit is goed, want we kunnen basisadapters goedkoop rechtstreeks uit China kopen via eBay voor zowat elke soort lens .
In feite kunnen we nu zelfs Nikons originele afstandsmeterlenzen uit de jaren 40-60 op de Z6 gebruiken!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten