15 februari 2024

Spaanse Selva Aparicio dit jaar artist in residence in het In Flanders Fields Museum

 

Selva Aparicio zal dit jaar een werk maken in het In Flanders Fields Museum (IFFM) in Ieper. © Kelsey Sucena / Kenniscentrum Ieper

Jaarlijks nodigt het In Flanders Fields Museum een hedendaags kunstenaar uit die een nieuw werk mag maken in de museumruimte. Dit keer is dat de Spaanse Selva Aparicio.

Vorig jaar werd de Oekraïner Nikita Kadan nog uitgenodigd als artist in residence in het Ieperse museum. Omwille van de oorlog kon de kunstenaar niet zomaar in België geraken en kreeg hij hulp van Ieperse kunstenaars om zijn project uit te bouwen.

Oorlog en vrede

Zijn opvolgster die dit jaar artist in residence wordt is afkomstig uit Spanje. “We nodigen elk jaar een hedendaags kunstenaar uit om nieuw werk te creëren over het thema oorlog en vrede”, zegt Stephen Lodewyck, directeur van het IFFM. “Tussen de getuigen uit het verleden, ontdek je een artistieke reflectie van een betrokken kunstenaar. Selva Aparicio woont en werkt afwisselend in de USA en in haar moederland Spanje. Vanaf 27 juni is haar werk bij ons in het museum te zien.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten