4 oktober 2011

Antwerpse Zoo krijgt grootste facelift ooit


04/10/11, 05u06
De Zoo staat voor de grootste vernieuwingsoperatie in zijn 168-jarig bestaan. "We gaan de Zoo compleet verbouwen. Ons Masterplan 2020 bevat tientallen projecten: een nieuw zeehondenverblijf, het aquarium, de moerasbiotoop, het mensapengebouw, een nieuw restaurant, onze ingang... Te veel om op te noemen", zegt directeur Dries Herpoelaert van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen.
Tegen 2020 wordt voor deze operatie 70 miljoen euro geïnvesteerd, bovenop de 57,2 miljoen die de Vlaamse regering al heeft gereserveerd voor de ingrijpende renovatie van de Koningin Elisabethzaal.

De Zoo wil het aantal bezoeken verdubbelen tegen 2020. "Ik heb het niet over het aantal bezoekers, maar over het aantal waardevolle contacten. Dat zijn bijvoorbeeld ook de mensen die iets kopen via onze webshop, naar onze site surfen of iets komen eten en drinken in onze Paon Royal", aldus Herpoelaert.

De dierentuinen van de toekomst moeten volgens de directeur een intelligente mix brengen van drie functies: recreatie, educatie en conservatie inclusief dierenwelzijn. "De drie functies samen kunnen elkaar wel versterken. Die visie maakt ons als dierentuin uniek. We gaan de komende jaren echt pionieren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten