8 mei 2013

TEST van aquariumverwarming die onzichtbaar en zelfstandig uw gehele aquarium verwarmt!


De enige aquariumverwarming die niet zichtbaar is en zelfstandig uw gehele aquarium verwarmt! 

Verschenen nu als reclame in Aquarium-Wereld Jg.:66-Nr. 05 -Mei 2013

Info

Kies nu ook voor de Mantaray als oplossing voor het verwarmen van uw aquarium. Geen lelijke staafverwarming meer, optimale bodemcirculatie, plantengroei en nooit meer schoonmaken.
Aangezien de Mantaray in de bodem wordt geplaatst onder de bodembedekking wordt deze nog wel eens gezien als een alternatief voor de huidige bodemverwarmingen. Dit is gedeeltelijk juist. De voordelen van een bodemverwarming, namelijk de optimale plantengroei en bodemcirculatie zijn ook op de Mantaray van toepassing. Echter, in tegenstelling tot de reguliere bodemverwarmingen is de Mantaray in staat om uw gehele aquarium zelfstandig te verwarmen zonder dat een bijverwarming in de vorm van bijvoorbeeld een staafverwarming benodigd is.
De Mantaray bodemverwarming met geintegreerde thermostaat kan zelfstandig uw gehele aquarium verwarmen dankzij het gebruik van keramische verwarmingselementen en een warmtewisselaar. Hierdoor wordt de warmte gelijk en geleidelijk aan het water afgegeven. De Mantaray bodemverwarming is zeer eenvoudig te monteren in uw aquarium en ook demonteren is bijzonder gemakkelijk. Doordat de Mantaray bodemverwarming bestaat uit een gesloten plaat, is er geen sprake meer van vergroeiing met de wortels van de planten. De Mantaray kan door haar bijzondere technologie onder iedere gangbare bodembedekking gebruikt worden, ook onder filterzand!
De Mantaray bodemverwarming kan tot maximaal 36°C worden ingesteld en kan dus, in het geval dat er sprake is van zieke vissen een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van de vissen zonder dat er hiervoor alsnog een staafverwarming als bijverwarming moet worden gebruikt.
Oververhitting is 100% uitgesloten dankzij de Thermo-klixon®. Deze zorgt ervoor dat de verwarming automatisch uitschakelt zodra de aluminium warmtewisselaar warmer wordt dan nodig is. Zelfs als de elektronische regeling defekt zou zijn, blijft de verwarming beschermd tegen oververhitting, ook als uw aquarium leeg zou zijn. In het geval dat het zo ver komt dat de verwarming defekt gaat, kunt u gebruik maken van onze 3 jaar garantieregeling en is het prettig te  weten dat de thermostaat is uit te wisselen zonder dat de verwarmingsplaat (de aluminium warmtewisselaar) vervangen hoeft te worden.
Al onze bodemverwarmingen worden tijdens het productieproces getest in water waardoor wij 100% waterdichtheid kunnen garanderen, de techniek heeft zich reeds sinds 1994 bewezen.
De Mantaray bodemverwarmingen zijn door diverse instituten getest en gekeurd:
  • TÜV gekeurd, RoHs compliant en voorzien van CE-certificaat
  • Elektrosmog gecertificeerd door het IGEF (Internationaler Gesellschaft für Elektrosmog Forschung) – geen meetbare straling dankzij de aluminium plaat
  • WeeH geregistreerd i.v.m. reclycling-wetgeving
  • IPX8 waterdichtheids-certificaat 


Prachtig toch.............ik ga dat toch eens even bekijken aangezien ik een proefexemplaar even aan de praktijk mag toetsten. En dan zullen we zien wat we allemaal geleerd hebben!

Toch even kennismaken met de opzet van het concept: er zijn vier modellen beschikbaar elk met hun specifieke doelstelling:MANTARAY 80

80 WATT -De Mantaray 80 is rond met een Ø van 25,5 cm.MANTARAY 160

160 WATT -De Mantaray 160 is vierkant met een afmeting van 30,5 x 30,5 cm.

MANTARAY 240

240 WATT -De Mantaray 240 is vierkant met een afmeting van 34 x 34 cm.

MANTARAY 320

320 WATT -De Mantaray 320 is rechthoekig met een afmeting van 64 x 34 cm.

Op het eerste zicht geen slechte keuzes i.v.m. de afmetingen, zijn gangbare maten in ons aquarium gebeuren en ook het combineren is heel goed mogelijk.


WORDT VERDER AAN GEWERKT NATUURLIJK

1 opmerking: